directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Mesa inclou una esmena de SI sobre el CAT a les matrícules en una moció d'ERC sobre la sisena hora i els republicans rebutgen que es voti perquè no tenen res a veure

L'error ha derivat en un ambient tens al Parlament que ha acabat amb una petita picabaralla entre el diputat López Tena i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ERC no ha acceptat aquest divendres incloure una esmena de Solidaritat sobre el CAT a la matrícula dels vehicles en una moció que havien presentat els republicans sobre la sisena hora; una moció que ha estat rebutjada per CiU i PP de Catalunya. De fet, la Mesa del Parlament va permetre que s'inclogués en la moció d'ERC l'esmena de SI sobre el CAT i la majoria dels partits ho ha criticat. Tot i això, és ERC com a proposant de la moció qui ha de decidir si accepta que es voti o no aquesta esmena i la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ho ha rebutjat. En aquest sentit, Simó ha criticat l'error de la Mesa per acceptar una esmena que no tenia res a veure amb el tema principal que era l'educació.

Comparteix
   


Etiquetes
Solidaritat ja havia anunciar el passat dilluns que portaria al Parlament una esmena sobre el CAT després de les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, qui va animar als ciutadans a posar el CAT a les matrícules dels vehicles sobre la E d'Espanya. Tot i això, la moció que es votava no tenia res a veure amb l'esmena perquè es tractava sobre la sisena hora.

Així mateix, la majora dels partits han criticat que s'hagués inclòs l'esmena en la moció d'ERC i han culpat d'aquest fet a la Mesa del Parlament. La mateixa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha admès l'error de la Mesa d'incloure aquesta esmena 'incongruent', però també ha manifestat que Solidaritat no havia d'haver inclòs aquesta esmena a la moció. Rafa López, diputat del PP català, ha manifestat: 'Estem a Catalunya i no a una república banarera'.

El debat s'ha anat tensant fins el punt que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha avisat el diputat de SI Alfons López Tena en cridar-lo a l'ordre després d'haver demanat una votació separada d'una moció d'ERC 'o això és una república bananera on vostè aplica les regles com vol', ha dit el parlamentari de SI. De Gispert li ha respost: 'L'hauré de cridar a l'ordre, cosa que no es fa des de fa molts temps. Tingui respecte al Parlament de Catalunya, a la Mesa i a tots els diputats'. La presidenta del Parlament ha estat aplaudida pels parlamentaris.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.