directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Josep Gonzàlez, president de PIMEC: 'Potser sobren titulats universitaris, avui'

El president de la patronal demana que es desviïn recursos del sistema universitari a altres nivells formatius

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de PIMEC, Josep Gonzàlez, demana equilibrar els nivells formatius dels joves i adequar-los a les necessitats laborals. Per un costat, hi ha massa gent amb un alt nivell de formació que ha de fer feines poc qualificades. Per l'altre, una gran massa de personal poc format que no es pot incorporar al mercat laboral. 'Potser poden sobrar titulats universitaris, avui', afirma Gonzàlez. En una entrevista a l'ACN, el president de Pimec també reclama que per cobrar la prestació d'atur sigui obligatori formar-se. D'altra banda, es refereix amb cautela a la Llei Òmnibus que ha de simplificar els tràmits administratius: 'Fa molts anys que parlem de la finestreta única i ningú no sap on està'.

Comparteix
   


Etiquetes
El mercat de treball té una descompensació dels nivells formatius, de manera que 'gent ben formada està fent feines que no hauria de fer, però després tenim una base de personal poc qualificat molt amplia'. Gonzàlez opina que en l'actual escenari econòmic 'potser poden sobrar titulats avui' perquè 'un país no va només amb gent universitària. Cal un nivell intermig ben format i això vol dir que potser s'han de desviar fons d'uns nivells cap a uns altres'.

Veu oportunes les reformes que el Govern ha començat a fer a Catalunya amb l'augment dels preus de les matrícules universitàries. I afegeix que 'evidentment s'ha de penalitzar molt l'estudiant que repeteix. Hi ha d'haver un esforç i una disciplina en uns estudis que costen molts diners als governs'.

Gonzàlez també es refereix a la necessitat de formació dels desocupats i reclama que per accedir a la prestació sigui obligat formar-se. 'No entenem que un parat es pugui pasar tot el temps sense fer res i rebutjant feines. En altres països socialment més avançats que el nostre, els desocupats no poden cobrar si no fan formació. Hauria de ser una obligació i una preocupació dels aturats'.

La reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el paper que han de jugar les agències privades de col·locació és un altre dels temes pendents que cal abordar. El SOC ha tingut una 'estructura desproporcionada' i ara s'hauria de 'redimensionar molt' quant a mitjans, resultats i objectius. 'El SOC no fa intermediació entre aturats, empresa i mercat de treball. S'ha de donar joc a altres agents que poden donar-li més agilitat', argumenta.

Preguntat per la Llei Òmnibus que ha de servir, entre altres coses, per simplificar l'administració i agilitzar els tràmits als empresaris, Gonzàlez la veu positiva però es mostra prudent. 'Fa molts anys que parlem de la finestreta única i ningú no sap on està, per entendre'ns'. Considera que la Llei 'aniria en concordança amb el que està demanant Europa, que diu que a les Pimes se'ls està carregant amb molta burocràcia i se'ls ha de simplificar la vida'.

Posa com a exemple la Llei d'adaptació ambiental, que 'dóna molts problemes' a les empreses petites. 'No podem entendre que un govern català accepti que la normativa que regula temes mediambientals a les nostres empreses sigui més complexa que la d'Alemanya o França. Esperem que amb la Llei Òmnibus es pugui arreglar'.

Una de les qüestions que han quedat en punt mort és l'acord amb Foment del Treball per unir les patronals catalanes. Gonzàlez recorda que 'hi havia un acord tancat' però 'Foment va dir que de moment no el podia signar i ja dirà si el vol signar o no'. 'Nosaltres pensem en clau de pime i Foment, com a corretja de la CEOE pensa més en empresa gran que en pime. I això és una dificultat per poder signar l'acord. Jo crec que després de les eleccions a Foment no ha canviat això'.

Relacionat amb aquest punt es refereix a litigi amb Fepime, integrada dins Foment del Treball, per la representativitat de la petita empresa catalana. 'Nosaltres sempre hem dit que Fepime és una entelèquia que té Foment. No es pot jugar amb un nom que quan li sembla és representatiu i quan li sembla no ho és. No té cap sentit. Per això sempre hi ha hagut per part de la Conselleria una negativa cada vegada que Fepime ha demanat la representativitat', explica Gonzàlez.

Actualment hi ha una sentència judicial favorable a Fepime que ja ha estat recorreguda tan per Pimec com pel Govern ja que, segons explica Gonzàlez, Fepime interpretava que sí tenia la representativitat empresarial emparant-se en el silenci administratiu de la Generalitat sobre aquesta qüestió.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4 Fina Manen Folch
26 de juliol de 2011, 16.53 h

De cap manera sobren titulats universitaris. És que diuen unes coses ¡¡¡¡¡
Una àvia catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de juliol de 2011, 13.19 h

El que sobra són personatges com aquest home. Total, als empresaris ja els va bé tenir llicenciats treballant a preu de machaca. A PIMEC mateix han contractat becaris universitaris i quan se'ls hi acaba la beca al carrer i un altre becari al seu lloc. Així sí que fem país i estalvi, eh mister? Empleats amb alta formació a preu de saldo! Merda de país! No tenen vergonya! Amb l'esforç personal i econòmic que costa treure's una carrera i ara sobrem. Que no es preocupi el capsigrany aquest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de juliol de 2011, 08.33 h

País! El que calen sont més recursos perquè aquests universitaris puguin fer investigació i posar-nos a l'alçada dels països que ell anomena. Una bona formació des de la base de Primària, sense retallades per fer bones persones i amb bona base, i després parlem-ne de la FP. Encarir les matrícules universitàries només ajuda a que el país torni com en temps de Franco, a que només estudiïn els rics. La selecció ha de ser per nivell acadèmic, no per possibilitat econòmica. Com ani... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Voltaire fletxa Rias Baixas
24 de juliol de 2011, 13.40 h

Ho dubto molt! I més a Catalunya, regne dels Quillos i analfabets! l'Estat espanyols es troba ben lluny de la mitjana europea de titulats superiors. Aquests empresaris (tan se val que siguin d'aquí o de Ponent) volen que treballem per a ells per cinc cèntims d'euro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.