directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

'No és la crisi, és el sistema'

Els 'indignats' de Barcelona i València participen a la concentració de Madrid

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Milers d''indignats' han marxat per la capital de l'Estat espanyol aquest diumenge al vespre al crit de 'No és la crisi, és el sistema' per denunciar el sistema capitalista, les retallades socials i reivindicar un canvi d'arrel, seguint l'estela del moviment 15M. La manifestació l'han format 'indignats' procedents de totes bandes de l'Estat espanyol que van arribar aquest dissabte després d'un mes caminant. En el cas dels protestants de territoris de parla catalana, el passat 19 de juny una columna de caminants va sortir de València i el 25 de juny ho van fer de Barcelona per arribar a la Puerta del Sol de Madrid un mes després i reunir-se amb la resta de grups d''indignats.

Comparteix
   


Etiquetes
La manifestació ha sortit d'Atocha a dos quarts de set de la tarda rumb fins a la Puerta del Sol, on ha finalitzat.A més d'aquesta manifestació, aquests dies se celebren tota mena d'activitats, com concerts, actuacions, xerrades, assemblees i el I Fòrum Social del 15-M que se celebrarà aquest dilluns. 

Amb aquesta manifestació, els 'indignats' han volgut fer un acte de força i demostrar que el moviment 15-M està més viu que mai i que pretén anar a per totes per lluitar contra la classe política i el sistema, que és qui considera que han provocat la crisi actual, excusa que segons denuncien utilitzen els polítics per aplicar unes retallades de caire neoliberal.

Un mes fent camí a peu

En conjunt, fins a set columnes d'integrants del moviment sorgit el 15 de maig van arribar dissabte a peu provinents de diversos territoris de l'Estat per confluir a la cèntrica plaça madrilenya, que durant setmanes es va convertir en un campament improvisat i en un fòrum de debat sobre la situació econòmica que viu el país.

En un ambient festiu i amb crits de 'Costi el que costi, de nord a sud i d'est a oest', milers de persones que durant setmanes han recorregut les carreteres del país s'han aplegat al centre de Madrid per realitzar una nova mobilització, a la qual s'hi ha sumat més 'indignats'. 

'Sabem que podem. Busquem un món millor i cada dia està més a prop', ha publicat a Twitter 'Democràcia Reial Ja', un dels col·lectius que han donat suport al moviment, que exigeix una reforma de la llei electoral i mecanismes per a una major transparència política.

De la seva banda, @acampadasol ha anat retransmetent via Twitter la marxa, amb piulades del d'ambient del tipus 'Cruïlla Banc d'Espanya: no veiem el final de la gent ni per davant ni per darrere', en una mostra per il·lustrar l'ambient que es vivia. Així, la majoria de piulades descrivien l'ambient, les pancartes i les accionsd els manifestants: 'Pancarta que porta un home d'uns 70 anys: 'Sóc antisistema, després sóc antiviolència''. També per denunciar suposades actituds de boicot contra els mitjans: 'Ens sembla fatal que sabotegi @rtve. Deu haver estat algú a qui no li agrada que sortim a la TV...'. 

Un moviment que exigeix un canvi de sistema

El moviment 15-M, que aplega diversos col·lectius d''indignats', va començar abans de les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig per expressar la seva frustració i malestar pel que percebien com un fracàs del sistema democràtic, rebutjar les retallades socials i reclamar un canvi de sistema. Des de llavors, els manifestants del moviment han pres les places de les ciutats de tot l'Estat, acampant pacíficament per exigir canvis en el sistema i protagonitzat actes de protesta. Amb tot, des de la desconvocatòria de les acampades, s'han anat organitzant assemblees de barri per vehicular el moviment.

La trobada d''indignats' de Madrid es pot seguir a través de les etiquetes de Twitter #solrenace #15mvive #mpi23j i #marchaindignada. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep-Miquel fletxa València
25 de juliol de 2011, 21.07 h

"Democràcia Reial Ja"?. Això sí que té gràcia, a més de ser impossible. Voldríeu dir "Democràcia Real Ja", no?. Ai! com deia la mula sàvia "allò del centralisme democràtic això sí que em fa fartar de riure"... És tan clar que caurà com fruita madura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Constanci fletxa Sant Sadurni d'Anoia
25 de juliol de 2011, 14.24 h

La crisi es pot mesurar: 22.000.000.000 d'€.
La "crisi" i el "sistema" tenen nom: Espanya.
La solució a la crisi també té nom: independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert Comas fletxa Barcelona
25 de juliol de 2011, 10.42 h

Jo sempre havia cregut que la qüestió nacional i la social anaven juntes, i que una gran part de l'esquerra d'"aquest" pais això ja estava assumit amb un grau més o menys gran, i ara assisteixo, després de molts anys, amb el cos de pasta de moniato a l'espectacle de veure com uns quants "revolucionaris" de las provincias autónomas van a la capital del Reino español a prestar su apoyo a la revolución que se està fraguando, como todo el mundo sabe en la nación española.¿ Innocents, es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
25 de juliol de 2011, 09.21 h

Es clar que és el sistema. Els banquers, els polítics i la gent que te poder econòmic, estan patint la crisi?. Oi que no?. Doncs això, la crisi només la patim els que menys tenim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de juliol de 2011, 08.31 h

"El Corte Inglés", la "Selección" i, ara, el "15-M".


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.