directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias manté les esmenes d'Hereu al paquet òmnibus que afecten a competències municipals

El nou alcalde creu que l'Ajuntament ha de tenir l'última paraula en la regulació d'apartaments turístics i en qüestions d'ordenació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat aquest dilluns al matí que el seu govern mantindrà algunes de les esmenes al paquet de lleis òmnibus que va presentar sent alcalde en funcions després de perdre les eleccions Jordi Hereu. Trias ha retirat les que ha considerat 'partidistes' o 'pròpies del PSC', però el nou batlle ha assegurat que aquelles que afecten 'a les competències municipals' de Barcelona seguiran el seu curs com a esmenes vives en el tràmit parlamentari del paquet òmnibus. L'anunci l'ha fet Trias després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al que, tal i com ha dit l'alcalde, també ha informat de les seves intencions amb les esmenes.
xavier trias, alcalde de barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Xavier Trias no està disposat a assumir totes les esmenes que Jordi Hereu va presentar al paquet òmnibus. Així ho ha anunciat aquest dilluns, després de reunir-se amb Artur Mas. Tot i això, l'alcalde de Barcelona ha assegurat que el seu govern local està disposat -i així ho ha fet- a fer seves les queixes als textos legislatius 'que creiem que afecten a les nostres competències, perquè crec que és la feina que ha de fer un Ajuntament'.

Així, Trias ha explicat que es mantindran les esmenes que procuren que les noves normes 'no facin perdre les competències de l'Ajuntament per definir la política d'apartaments turístics, on hi ha d'haver una norma general, però on l'Ajuntament té una veu molt clara sobre la seva línia d'actuació'. Així mateix, i sense voler concretar més, Trias ha dit que també segueixen vives les queixes referents 'a altres temes sobre ordenació' i que també estarien relacionats amb competències municipals.

Trias, però, ha confirmat que l'Ajuntament de Barcelona ha retirat aquelles esmenes que ha considerat 'més partidistes' i que, segons ha dit, Hereu va presentar sabent que eren 'pròpies del PSC i de els seves línies'. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.