
La Viquipèdia en català ja supera els 200.000 articles
És la quinzena versió en arribar-hi
Aquest dilluns la versió en català de la Viquipèdia està d'enhorabona ja que ha entrat a la llista de les quinze versions lingüístiques que superen el llindar dels 200.000 articles. D'aquesta manera, es pot dir que la Viquipèdia se situa com 'la petita de les grans o la gran de les petites' amb un ritme de creixement que permet ser optimista ja que el nombre d'articles augmenta per sobre de les versions de llengües amb més parlants. Des del seu naixement l'any 2001, sent la primera en tenir articles després de la versió anglesa, fins ara ha crescut en articles, viquipedistes i qualitat, ja que també ha estat reconeguda no només pel nombre sinó pel nivell del contingut. L'article que ha permès arribar a la xifra de 200.000 ha estat el Carnaval de Solsona.
El projecte Viquipèdia és realment internacional i multilingüe: hi ha més de 270 edicions en diferents llengües, que funcionen de manera autònoma. Tot el text de la Viquipèdia, i moltes de les imatges i altres continguts, està disponible sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual (CC-BY-SA, versió 3.0 No adaptada) i la Llicència de documentació lliure de GNU (GFDL, en la última versió, sense seccions invariants ni textos de portada o contraportada). La Viquipèdia
Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.
Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor. Si voleu contribuir a la Viquipèdia, podeu anar a la següent pàgina d'introducció per aprendre com funciona en pocs passos. També podeu consultar-hi les Preguntes Més Freqüènts (PMF). O fins i tot podeu anar a la Taverna on els usuaris i editors de la Viquipèdia en català fan tertúlia o discuteixen aspectes de la mateixa Viquipèdia o d'altres temàtiques.