directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 23:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat promet que plantarà 'batalla legal' davant el TC espanyol per defensar la llei de l'aranès

Homs assegura que s'actuarà 'amb coherència' amb el text aprovat pel Parlament i defensa que 'no hi ha llengües de primera i de segona'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Govern ha avançat que plantejarà 'batalla legal' davant del Tribunal Constitucional en la defensa de la llei de l'aranès. Així de contundent s'ha mostrat el portaveu del Govern, Francesc Homs, després que el govern espanyol decidís divendres passat interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra diversos articles de la llei de l'aranès, en referència a l'ús de l'aranès com a llengua preferent. 'La decisió està presa i és la de defensar l'aranès tal com estava escrit i plantejat a la llei de l'occità i l'aranès', ha reiterat Homs, que també ha lamentat que de nou es debatin 'qüestions lingüístiques sensibles pel país'. Per Homs, 'allò que val pel català val per l'aranès'.

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu del Govern ha afirmat que a l'executiu 'no li fa por' perquè no hi ha llengües de primera i de segona 'com a vegades s'intueix des de determinats sectors'. Davant d'això, ha avançat que actuaran 'amb coherència' amb la llei aprovada pel Parlament.

El govern espanyol va decidir divendres passat durant el Consell de Ministres interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra diversos articles de la llei de l'aranès, en referència a l'ús de l'aranès com a llengua preferent. Segons considera el govern espanyol, 'la norma resulta contrària a la Constitució en la mesura que declara el caràcter preferent de l'aranès', ja que 'l'article 3.1 de la Constitució especifica que el castellà és la llengua oficial de l'Estat i tots els espanyols tenen el deure de conèixer-la així com el dret a usar-la'. 'Pel que fa a la resta de llengües espanyoles, l'apartat 2 de l'article assenyala que seran també oficials en les seves respectives Comunitats Autònomes', recordava La Moncloa.

El govern espanyol també considera que una llei aprovada per Catalunya 'no pot entrar a regular l'ús de les llengües cooficials en l'administració general de l'Estat en la instrucció dels seus procediments administratius'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pnntinet fletxa Les Escaldes.
27 de juliol de 2011, 12.26 h

Amb això de "PLANTAR" cara ja no s'ho creu ningú. El que "planten" com sempre es el capdevall de l'esquena amb els pantalons abaixats. En tot cas això ho hauria de fer en Durante y Lérida i el molt BOTIFLER per ser ministre ven Catalunya i tots els paisos catalans. Però que prengui nota: Mai serà MINISTRE, Roma no paga traïdors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.