directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Compromís proposa modificar la llei perquè Camps deixi de ser 'Molt honorable' si és condemnat

El portaveu Enric Morera també reclama un nou pacte fiscal amb l'Estat per recuperar el deute històric de 3.400 milions

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu a les Corts Valencianes de Coalició Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista) Enric Morera ha proposat aquest dimarts modificar la llei per tal que Francisco Camps no rebi el tractament de 'Molt honorable' si resulta condemnat al judici oral que té pendent pel cas dels vestits. Morera ha remarcat durant el debat d'investidura d'Alberto Fabra que la prioritat és la 'regeneració democràtica' perquè 'la ferida és molta forta i amb una tireta no s'arreglarà'. El portaveu Compromís també ha reclamat 'recuperar la CAM per al poble valencià' i demanar responsabilitats als seus gestors així com un nou pacte fiscal amb l'Estat que resolgui el deute històric.
grup parlamentari compromís, Josep Maria Pañella, Fran Ferri, Juan Ponce, Mireia Mollà, Enric Morera, Mònica Oltra
Comparteix
   


Etiquetes
Enric Morera ha criticat durant el seu discurs a les Corts Valencianes el mode de designació d'Alberto Fabra com a successor de Camps qualificant-lo de 'ditada' i ha considerat que el ple d'investidura d'aquest dimarts com una 'situació d'excepcionalitat'.

El portaveu de Compromís ha lamentat que Fabra hagi fet servir el valencià en només dos minuts dels 26 que ha durat el seu discurs i ha remarcat la necessitat de regeneració democràtica de les institucions valencianes perquè 'la ferida és molt forta i amb una tireta no s'arreglarà, necessitem netejar molt bé la infecció'.

Morera ha llençat en aquest sentit la proposta de modificar la llei de presidents de la Generalitat Valenciana per tal que sigui retirat el tractament de 'Molt honorable' a Francisco Camps si és declarat culpable en el judici per presumpte suborn passiu impropi que manté pendent en el 'Cas dels vestits'.

El també secretari general del Bloc ha assegurat que 'Camps ha mentit a aquesta cambra' i s'ha demanat 'què faran si el declaren innocent? El tornaran a dur ací?', tot assegurant que el grup popular és 'corresponsable' de la situació per 'haver aguantat Camps'.

Morera també ha reclamat 'rigor' a Alberto Fabra per la descompensació entre les xifres que va oferir Camps en el seu primer anunci de pla d'ajustament (1.150 milions) i els que ha ofert ara Fabra, que ha anunciat 700 milions d'estalvi.

El síndic de Compromís ha remarcat la necessitat de 'recuperar la CAM per al poble valencià' i ha instat a demanar responsabilitats als gestors, 'perquè els varen posar vostès als òrgans de direcció'.

Compromís també ha reclamat un canvi del model de finançament amb un acord amb l'Estat per tal de recuperar el deute històric que ha fixat en 3.400 milions d'euros. Morera ha finalitzat el seu discurs alertant Fabra que tenia 'una situació difícil' que ha qualificat d' 'interinitat' i perquè 's'ha presentat com hereu de Camps'.

El candidat popular, Alberto Fabra, ha respost Morera que esperava un altre tipus de discurs 'que parlés de coses que preocupen els ciutadans' i li ha retret que no tractés temes com l'ocupació, infraestructures o dependència. Fabra ha assegurat que no el trobaran 'per a l'enfrontament i el debat caduc' i ha defensat la CAM assegurant que el govern valencià 'sempre respectarà les decisions autònomes dels òrgans de la CAM i es preocuparà perquè el flux del crèdit no s'aturi per a les pimes i els autònoms'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE
27 de juliol de 2011, 17.08 h

No podem viure en una societat on la paraula honor, significa tot el contrari.¿ com és possible que el lladre tingui la protecció de la "justicia" i el honrat, hagi de lluitar per sobreviure? això és de boixos!!!. El MÓN AL REVÈS.

INDEPENDÈNCIA!!! ÉS URGENT!!

VISCA CATALUNYA LLIURE II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Barcelona
27 de juliol de 2011, 12.11 h

Que passarà si el "molt honorable acusat de corrupció" esdevé un "molt honorable condemnat per corrupció"? Per flipar...
Això em recorda el títol de una pel·licula: El honor de los Prizzi (per si algú no ho sap, es una pel·li de mafiosos).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
27 de juliol de 2011, 09.38 h

Però sinó, a cobrar per sempre el sou vitalici, hi ja hi ha un altre vividor .
Fora els sou vitalici!, és un robatori per els contribuents, això no ho defensa ningú?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
27 de juliol de 2011, 08.30 h

Molt honorable lladre, molt honorable corrupte, molt honorable hipòcrita, molt honorable traïdor. Aquests títols, que no els hi treguin, se'ls ha guanyat a pols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.