directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els desnonaments per no pagar la hipoteca no vulneren el dret fonamental a l'habitatge, segons el TC espanyol

El magistrat Eugeni Gay critica que el tribunal no tingui en compte el context de crisi econòmica actual

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional considera que les execucions hipotecàries que permeten als bancs quedar-se un immoble per l'impagament de la hipoteca no són inconstitucionals perquè no vulneren els drets fonamentals dels afectats. Així ho expressa en una acta que rebutja estudiar un recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Jutjat de Primera Instància número 2 de Sabadell al·legant que el sistema actual vulnera el dret a un habitatge digne, a la tutela judicial efectiva i a la igualtat processal. El dictamen també adverteix que l'actual model d'execució hipotecària és 'de l'exclusiva competència' del Govern i recorda que el recurs d'inconstitucionalitat no pot utilitzar-se de forma 'genèrica'.

Comparteix
   


Etiquetes
El Tribunal considera que la regulació actual de les execucions hipotecàries no deixa els propietaris desemparats perquè poden suspendre el procés amb el pagament, la subhasta de l'immoble o iniciar un procés judicial en què un magistrat determina quina de les parts té la raó.

L'alt magistrat aprofita el text per recordar que l'actual model d'execució hipotecària és 'de l'exclusiva competència' del Govern en la seva qualitat de legislador. Per aquest motiu adverteix que no pot utilitzar-se el recurs d'inconstitucionalitat per qüestionar 'de forma genèrica'.

Gay puntuaitza la resolució
L'acta també inclou un vot del magistrat Eugeni Gay, que critica que la resolució no té en compte l'actual context econòmic i les diferències que existeixen respecte dels anys 80 quan es va fixar la norma.

Gay adverteix que 'seria necessari examinar si els preceptes qüestionats a la llum del nou context econòmic i social són compatibles amb els drets recollits a la Constitució'.

Així mateix afirma la 'globalitat' de l'economia actual fa que 'l'enginyeria financera' sigui molt més 'complexa y impossible de sotmetre a un control' que pogués preveure el procés de 'deriva' en què es troba. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.