directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colom reitera que Millet només el va ajudar a pagar deutes del PI

Es mostra disposat a tornar els diners però no revela els noms de qui li va aconsellar que els demanés els 75.000 euros a l'expresident del Palau

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, ha reiterat aquest dimecres davant del jutge que l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet només li va donar 75.000 euros, 12,5 milions de les antigues pessetes, per pagar deutes del dissolt Partit per la Independència (PI) i no els 150.000 que consten un conveni signat anys més tard, del qual ha dit que la seva signatura és falsa. Colom no ha revelat el nom dels amics que li van recomanar que demanés a Millet els diners i s'ha mostrat disposat a tornar-los al Palau. El dirigent de CDC ha declarat davant del jutge que investiga el suposat finançament irregular del partit i ha anat a la Ciutat de la Justíca acompanyat de càrrecs convergents.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant gairebé una hora, Colom ha declarat en qualitat de responsable civil a títol lucratiu, amb totes les garanties d'un imputat, ja que ha pogut disposar del seu advocat, tot i que aquest, Xavier Melero, ha dit que 'no ha vingut ni a defensar-se, perquè ningú no l'acusa'. De fet, si Colom tornés demà mateix els diners, la causa contra ell quedaria arxivada automàticament. L'any 2009, quan va esclatar l'escàndol, l'exdirigent del PI va iniciar contactes amb el Palau per tornar els diners, però no es va arribar a cap acord. Melero ha explicat que aquesta mateixa setmana els dirigents del Palau s'han tornat a posar en contacte amb ell per reprendre les negociacions perquè el retorn dels diners sigui beneficiós per les dues parts.

Colom no ha volgut fer declaracions, però el seu advocat i altres fonts jurídiques han explicat que quan el PI s'estava dissolent i Colom volia crear la Fundació Catalunya Espai, va anar a demanar ajuda econòmica a diversos 'mecenes' de Barcelona per saldar crèdits personals i d'altres dirigents del PI per culpa dels deutes del partit. Alguns d'aquests coneguts li van recomanar que anés a veure Fèlix Millet, però no ha volgut revelar els seus noms per 'no embolicar-los'. L'advocat ha recordat el prestigi que tenia Millet a principis dels anys 2000 i ha explicat que Colom va estar 'molt content' de rebre 12,5 milions de pessetes, la meitat del deute.

Sobre el conveni aparegut al Palau, i signat anys després, ha dit que la firma de Colom és 'manifestament falsa' ja que ni s'assembla a l'original, cosa que accepten, segons Melero, totes les parts.

Colom ha arribat acompanyat d'una important comitiva de CDC, entre els que destacava el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, la senadora i vicesecretària de polítiques generals, Montserrat Candini, el responsable jurídic, Francesc Sánchez, i el vicesecretari d'Immigració, el jove Èric Bertran. En declaracions als periodistes, Turull ha volgut mostrar el 'suport explícit' del partit a una 'persona honesta i patriota' que 's'ha trobat enmig d'aquesta cosa'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan fletxa Palamós.
28 de juliol de 2011, 11.51 h

El paper de CiU (Caradures i Unicornis) queda ben galdós. Penseu que tota la corrupció dels 23 anys Pujolistes no s'ha acabat i els casos Pretòria (Alavedra i Prenafeta) i Millet, n'estic segur que acabaran com els casos de corrupció i malversació de fons que s'havian de jutjar a l'ex conseller de Comerç, Industria i Turisme el senyor Antoni Subirà, parent del senyor Pujol, que ja van procurar que passessin els 5 anys de rigor per declarar-los prescits. A més d'una vergonya, desgraciad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa bcn
28 de juliol de 2011, 10.54 h

Ja no es pot caure més baix, em pregunto de on traurà els diners? si és de CIU serà a costa dels contribuents, perquè ells en tenen de diners? (vull dir CIU és clar), suposo que si han de tornar els diners del cas Palau que cada dia que passa és més clar que n'hauran de tornar i no només el que deu el PI


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós.
27 de juliol de 2011, 19.23 h

Lo que hauria de fer en Sis Ales, és explicar la seva fugida d'ERC i el que es va dur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
27 de juliol de 2011, 16.47 h

Fa temps , però no van dir que els diners eren per fundar una Fundació? i s´els va gastar en factures del PI? I la sra. Rahola no et va donar ni cinc?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Máfia CORRUPTA UNIONISTA i CONVERGENTS AMB ESPANYA fletxa junts amb la CAMORRA PPERA i SOCIATA espanyola a Catalunya.
27 de juliol de 2011, 12.54 h

Segur que una bona part van anar a parar al GRAN CASINO de BARCELONA i al a xampanyeria de Casablanca. El nou director de la oficina anti- CORRUPCCIÓ ANOMENAT fa uns dies entre CIU, el PP i PSC, donen per amagar tot això i molt mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.