directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC-Illes compara Bauzá amb Franco i diu que el seu objectiu és fer un 'genocidi cultural'

L'OCB, també contrària a l'avantprojecte, anuncia que els propers dies presentarà al·legacions a la modificació de la llei de funció pública

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Esquerra Republicana de les Illes ha assenyalat en un comunicat que el nou executiu balear persegueix 'el genocidi cultural' i afavorir 'la supremacia del castellà' a l'administració pública eliminant el requisit de conèixer el català per part dels funcionaris. Segons el partit, el president del govern balear, José Ramon Bauzá, 'no vol fer res diferent' del que ja va impulsar 'Francisco Franco o Felip V'. Per part seva, l'Obra Cultural Balear (OCB) considera l'avantprojecte 'nociu, discriminatori, regressiu i contrari a la constitució de l'Estatut'. A més, anuncia que presentarà al·legacions contra el text els propers dies.
josé ramón bauzá, president, illes
Comparteix
   


Etiquetes
Continua l'allau de crítiques a la modificació de la Llei de Funció Pública per tal que el català sigui un mèrit a l'hora d'accedir a un lloc de feina a l'administració pública, i per tant, deixi de ser un requisit com fins ara. Esquerra Republicana de les Illes també s'hi ha pronunciat al respecte i el seu president, Joan Lladó, considera que aquesta mesura obrirà 'la porta de l'administració a un allau de gent desarrelada' de les Illes, i tendrà com a resultat 'la conculcació sistemàtica dels drets lingüístics' dels administrats. Lladó també compara Bauzá amb Franco o Felip V, i diu, en aquest sentit, que el cap de l'executiu illenc vol 'desfer les passes fetes' pels expresident balears, Gabriel Cañellas, Jaume Matas i Francesc Antich, i retornar a 'polítiques predemocràtiques'.

L'OCB rebutja també l'avantprojecte de llei que 'elimina' el català de la funció pública
L'entitat Obra Cultural Balear (OCB) també s'ha manifestat sobre la modificació que ha engegat el govern balear sobre la llei de funció pública. Considera que l'avantprojecte és 'nociu, discriminatori, regressiu, i contrari a la Constitució, l'Estatut, la Llei de Normalització, la convivència i l'austeritat econòmica'. L'OCB alerta que si l'avantprojecte es converteix en llei, esdevindrà 'l'atac més greu' contra la llengua catalana i les persones que la parlen des de la democràcia i l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia. L'entitat també diu que els 'únics problemes' que s'han produït aquests anys és que els ciutadans han estat 'discriminats' per usar el català, i aprofita per recordar que el requisit de saber català per part dels funcionaris fou introduït pel PP.

L'OCB considera que la proposta de modificació significa 'una regressió sense precedents en democràcia', i es 'contrària' a l'esperit i la lletra de la Llei de Normalització Lingüística, així com també, al parer de l'entitat, romp el consens en matèria política i lingüística a les Illes. L'OCB també critica que es presenti aquesta proposta en ple estiu, el que vol dir, al seu entendre, que es fa amb 'nocturnitat i traïdoria'. Entenen també que si s'aprova 'la subordinació del català' al a funció pública, existiran ciutadans 'de primera i de segona.

Consideren també que si la proposta es converteix en llei, les Balears seran l'únic lloc del món que no exigeix als funcionaris el coneixement de la llengua oficial i pròpia d'aquell lloc. L'OCB també diu que el model que pretén imposar l'avantprojecte, amb cursis per aprendre català als funcionaris que no saber aquesta llengua, resultarà 'més car' que contractar funcionaris 'més ben preparats'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Guillem fletxa Petra(Mallorca)
28 de juliol de 2011, 14.14 h

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA JA!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
28 de juliol de 2011, 10.27 h

Algú ho ha de dir quan la gent està adormida i cridant ben fort perquè es desperti. Ànims illencs fa temps que dura aquest anorreament, feu costat a Esquerra i us ajudarà a assolir llindars tancats, la seva veu és honesta i la seva força objectiva perquè no defalleix, ans el contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordi fletxa terrassa
28 de juliol de 2011, 08.46 h

la xarnegada española....ha fet molt de mal


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
carme fletxa Barcelona
28 de juliol de 2011, 07.41 h

amics, jo visc entre Mallorca i Barcelona, el meu marit és mallorquí i puc ben assegurar, que tot això que està passant amb la llengua es veia a venir ja que els mateixos mallorquins han estat molt culpables del què està passant ara que ha pujat el PP. Moltíssimes vegades en converses entre amics mallorquins autòctons, el meu marit i jo comentaven que si ells no s'imposaven i es deixaven dominar pels peninsulars arribats allà i els alemanys que no fan cap esforç per integrar-s'hi, aca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
27 de juliol de 2011, 23.22 h

I d'això què n'opina el sr. Chicho?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de juliol de 2011, 22.59 h

heil hitler!

Franco! Franco! Franco!

Ya zemo aquir otra vé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
apendrepelsac fletxa UNIONISTES i SOCIALISTES CONVERGENTS AMB ESPANYA
27 de juliol de 2011, 20.05 h

#1 i CiU el cul per on surt la merda de la vaca...i el prat on si seca la merda de la va es el Psc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
27 de juliol de 2011, 17.49 h

PP=merda de vaca
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.