directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC rebutja utilitzar crèdits de l'ICO per retornar els diners a l'Estat espanyol

Simó afirma que, amb aquesta mesura, 'ens vol fer pagar el beure a més de ser cornuts' i reclama avançar cap al concert econòmic

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La portaveu del grup d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha rebutjat la proposta del govern espanyol d'oferir crèdits de l'ICO a les comunitats autònomes perquè puguin retornar els diners que aquestes han de retornar a l'Estat en concepte de la liquidació de l'IRPF i l'IVA corresponents a 2008 i 2009 perquè la considera 'inacceptable'. Segons, ha dit, amb aquesta mesura, l'executiu de Zapatero 'ens vol fer pagar el beure a més de ser cornuts donant-nos un crèdit'. Simó ha encoratjat al Govern a reconèixer les mancances de l'actual sistema de finançament i a buscar el suport de l'oposició, la societat civil i la ciutadania per tal d'avançar cap a un nou model en la línia del concert econòmic.
anna simó, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Segons la portaveu d'ERC al Parlament, el responsable d'Economia del Govern, Andreu Mas-Colell, va marxar de Barcelona abans de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera amb deures sota el braç: aconseguir la moratòria del pagament dels diners en concepte de la liquidació dels impostos de 2008 i 2009, un aval per a l'endeutament i el pagament del fons de competitivitat. I, segons ha dit, ha tornat sense cap dels tres objectius assolits. A més, Simó ha destacat que aquesta decisió ha coincidit en el temps amb la decisió del TC que avala l'Estat per limitar la despesa de les autonomies.

Tot això, ha declarat, prova les mancances de l'actual sistema de finançament i fa evident que l'Estat arracona les autonomies cap a una descentralització merament administrativa i de la despesa finalista. 'Es constata', ha dit, 'qui té la paella pel mànec'.

La portaveu d'ERC al Parlament ha qualificat de comú 'error' acceptar la regla de despesa que imposa l'Estat perquè limita la possibilitat d'aconseguir nous ingressos. Segons ha dit, aquest fet també 'beu' del compromís del Govern amb el PPC per l'abstenció dels populars en la votació dels pressupostos.

Pel que fa a la proposta de la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, de que les comunitats autònomes facin servir crèdits de l'ICO per retornar els diners que els reclama l'Estat per la liquidació dels impostos corresponents a 2008 i 2009, Simó l'ha qualificat d''inacceptable' i ha afirmat que l'executiu espanyol 'ens vol fer pagar el beure, a més de ser cornuts, donant-nos un crèdit perquè paguem el beure'. La dirigent republicana ha criticat que el govern espanyol no assumeixi l'error que va cometre en la previsió d'ingressos i que ara vulgui 'corresponsabilitzar' les comunitats autònomes.

Simó ha demanat al Govern que reconegui i afronti la situació que evidencia el resultat de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dimecres. La portaveu d'ERC ha coincidit amb Mas-Colell en acceptar que, en matèria d'autogovern, tot allò que no s'aconsegueixi des de Catalunya, 'no ens ho donaran altres'.

'Hem de fugir del model de règim comú de finançament en el què estem', ha destacat la diputada, que ha animat el Govern a fer esforços per aconseguir un acord del Parlament, la societat civil i la ciutadania de Catalunya per tal d'aconseguir un nou model de finançament propi en la línia del concert econòmic del País Basc. 'Volem un model singular en vista de com ha anat succeint tot', ha dit. Aquesta, ha conclòs, és la batalla que li queda per guanyar a Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Joan fletxa Palamós.
29 de juliol de 2011, 11.31 h

Si tinguessin dignitat, vergonya i eqüanimitat harian de plegat TOTS, no poden embrutir més el nom d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
29 de juliol de 2011, 11.14 h

#7 Gràcies company, sempre hi ha algú pagat que fa aquests comentaris, jo ja passo d'ells. Ja ploraran ja , però no hi haurà res a fer i aleshores plorarem tots


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quina tonteria fletxa Barcelona
29 de juliol de 2011, 00.10 h

Q#3
#2
Això és mentida petit ignorant! Abans d'opinar mira d'informar-te una mica, i si el què vols és intoxicar doncs llavors ves directament a pastar fang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Doncs és així fletxa Barcelona
29 de juliol de 2011, 00.07 h

Sí, és així, ella va dir que no a finançament i altres que varen dir que sí formaran part de la nova executiva d'ERC en nom de la renovació. A veure qui ho entén això...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de juliol de 2011, 18.41 h

Amb els 22.000.000.000 d'euros que fa anys que ens roben i encara els hi hem de retornar diners?

La "solidaridad" (robatori) de Espanya és cínic! Des de quant la "solidaridad" (robatori) ha de comportar que Catalunya estigui per sota de la mitjana dels que ens roben?

Que hi diuen els politiquets que patim? Que hi diu el govern de CiU? Na fent! Com sempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
capsigrany fletxa riumors
28 de juliol de 2011, 18.41 h

aquesta va aplaudir el model de finançament votant que no a l'executiva en contra de l'opinió expressada per en Ridao i en Puigcercos? I l'Uriel i en Jordi Anguera que van dir i que van fer, doncs cobrar fins a l'ultim dia els diners del tripartit i no els hi feia cap escarafall. I no eren pocs, més de 5000 € mensual nets!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Vallès
28 de juliol de 2011, 18.41 h

#2 http://www.directe.cat/noticia/15436/segons-erc-el-nou-financament-donara-3.855-meur-el-2012-15436
" En la crucial reunió d'aquest diumenge, 27 membres de l'Executiva han votat a favor, 10 en contra i 4 s'han abstingut. Entre els que han rebutjat l'acord s'hi compten Anna Simó, Pere Aragonès i Oriol Junqueras, a més dels dos representants de les JERC. "


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de juliol de 2011, 16.38 h

Si no vaig errat, aquesta P$OElerrouxista és de les que varen aplaudir "el millor finançament de la història" que ara patim i tambè es va apuntar a possar a CiU de volta i mitja perqué va gossar dir que amb aquest finançament encara hauriam de retornar diners.

Oi Sra. Simó?...donç qué passa, que ja no ha de llepar el cul dels P$OEcialistes?

No teniu vergonya!...valdria més que estiguessiu calladets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós.
28 de juliol de 2011, 16.32 h

És inconcebible. Ara, aquets traïdors d'ERC (que no Esquerra) també batallan pel "concert econòmic", ja no parlan d'independentisme ni del retorn de la fortuna que l'Estat veí ens roba cada any !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.