Godó va aconseguir la seva TDT gràcies a Fèlix Millet
L'actual 8TV va començar a emetre el 2003 mitjançant un canal analògic propietat de l'Orfeó Català · Millet va presidir durant set anys la societat impulsora de la desapareguda CityTV
Fèlix Millet, a banda de presidir la Fundació Orfeó-Palau de la Música Catalana durant anys, també va ser entre el 2000 i el 2007 el president de TVCat SL, la societat impulsora del que avui és 8TV, el canal de televisió digital terrestre (TDT) propietat del Grupo Godó. L'últim govern de Jordi Pujol va atorgar l'1 d'agost del 2003 la llicència de TDT a Emissions Digitals de Catalunya SA, societat integrada pel Grupo Godó (62,5%) i l'Orfeó Català (2,5%), propietari llavors d'una llicència de televisió analògica que va ser la clau de volta que va sostenir l'argumentari del govern per a atorgar-li el múltiplex de TDT. Si Millet no s'hagués implicat personalment en el projecte televisiu de Godó, d'altres grups mediàtics s'haguessin fet amb la llicència.
Dos van ser els grups comunicatius catalans que van competir més intensament per aquell múltiplex de TDT: Godó i Mediapro. La Generalitat es va acabar decantant pel primer amb l'argument que era una oferta que suposava la consolidació en l'àmbit digital la llicència analògica que prèviament ja tenia l'Orfeó. Però el canal analògic en qüestió no emetia res fins llavors, tan sols una carta d'ajust on hi deia Orfeó Català.A banda del Grupo Godó i l'Orfeó Català, també formaven part d'Emissions Digitals de Catalunya SA la societat Beat About SL (20%) -propietat del Grup 100% Comunicació, que llavors controlava canals de televisió locals com Més TV Tarragona, TVO Vic, Tele Bages Manresa, Canal 21 Terres de l'Ebre i Teletaxi TV de Barcelona-, Tradia (10%) -soci tecnològic del grup- i Catalana de Televisió 2003 (5%) -integrada per empresaris com Artur Carulla, Antoni Vila Casas, Carles Colomer i Maria Reig, entre d'altres.
CityTV arriba a totes les televisions analògiques
Mentre la tecnologia TDT no acabava d'implementar-se arreu del país -de fet, no ho farà del tot fins l'1 de gener de l'any vinent-, Emissions Digitals de Catalunya (EDC) ja va decidir emetre la cadena CityTV pel canal analògic de l'Orfeó Català. Tot i que la llicència analògica se circumscrivia només a Barcelona ciutat, CityTV de seguida va passar a emetre a tota l'àrea metropolitana, sense cap impediment de les autoritats competents.
A mitjan 2004, FlaixTV va arribar a una entesa amb EDC perquè CityTV pogués emetre a Tarragona, Lleida i Girona mitjançant les llicències analògiques que hi tenia. CityTV, doncs, assolí a partir de llavors una cobertura potencial de més de cinc milions d'espectadors. En realitat, però, els teleespectadors que premien el botonet del comandament a distància per veure programes com Aruscity eren més aviat minsos.
De CityTV a 8TV
En vista dels escassos índexs d'audiència de CityTV, Godó va decidir rebatejar el canal com a TD8 el 27 de febrer de 2006. El nom tampoc no va calar entre l'audiència i el novembre d'aquell mateix any va tornar-lo a rebatejar, ara amb el definitiu 8TV.
Però la Generalitat havia concedit al binomi Godó-Millet no només un canal, sinó un múltiplex digital de quatre canals. Segons que informava (pdf) La Vanguardia mateix, 'D'acord amb l'oferta guanyadora, Emissions Digitals de Catalunya SA disposarà d'un canal generalista, un altre de musical, un tercer infantil i un últim d'estils de vida'. Encara avui, Emissions Digitals de Catalunya no ha acomplert aquest punt del concurs.
La Generalitat va argumentar el 2003 que la proposta de Godó i l'Orfeó configurava 'una televisió catalana i propera, amb un nou concepte ètic i estètic, amb continguts d'entreteniment més intel·ligent i de divulgació més interessant', a més que fomentaria la cultura catalana 'a través de la presència de les manifestacions d’aquesta dins la programació i l’emissió de cançons interpretades en llengua catalana o aranès en un percentatge que s’anirà incrementant al 25% inicial. Quant a l’ús de la llengua catalana, Emissions Digitals de Catalunya, SA, es compromet a emetre en llengua catalana un 100% de la seva producció pròpia.'