directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Godó va aconseguir la seva TDT gràcies a Fèlix Millet

L'actual 8TV va començar a emetre el 2003 mitjançant un canal analògic propietat de l'Orfeó Català · Millet va presidir durant set anys la societat impulsora de la desapareguda CityTV

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Fèlix Millet, a banda de presidir la Fundació Orfeó-Palau de la Música Catalana durant anys, també va ser entre el 2000 i el 2007 el president de TVCat SL, la societat impulsora del que avui és 8TV, el canal de televisió digital terrestre (TDT) propietat del Grupo Godó. L'últim govern de Jordi Pujol va atorgar l'1 d'agost del 2003 la llicència de TDT a Emissions Digitals de Catalunya SA, societat integrada pel Grupo Godó (62,5%) i l'Orfeó Català (2,5%), propietari llavors d'una llicència de televisió analògica que va ser la clau de volta que va sostenir l'argumentari del govern per a atorgar-li el múltiplex de TDT. Si Millet no s'hagués implicat personalment en el projecte televisiu de Godó, d'altres grups mediàtics s'haguessin fet amb la llicència.
Javier Godó, La Vanguardia, 8tv
Comparteix
   

Dos van ser els grups comunicatius catalans que van competir més intensament per aquell múltiplex de TDT: Godó i Mediapro. La Generalitat es va acabar decantant pel primer amb l'argument que era una oferta que suposava la consolidació en l'àmbit digital la llicència analògica que prèviament ja tenia l'Orfeó. Però el canal analògic en qüestió no emetia res fins llavors, tan sols una carta d'ajust on hi deia Orfeó Català.

A banda del Grupo Godó i l'Orfeó Català, també formaven part d'Emissions Digitals de Catalunya SA la societat Beat About SL (20%) -propietat del Grup 100% Comunicació, que llavors controlava canals de televisió locals com Més TV Tarragona, TVO Vic, Tele Bages Manresa, Canal 21 Terres de l'Ebre i Teletaxi TV de Barcelona-, Tradia (10%) -soci tecnològic del grup- i Catalana de Televisió 2003 (5%) -integrada per empresaris com Artur Carulla, Antoni Vila Casas, Carles Colomer i Maria Reig, entre d'altres.

CityTV arriba a totes les televisions analògiques

Mentre la tecnologia TDT no acabava d'implementar-se arreu del país -de fet, no ho farà del tot fins l'1 de gener de l'any vinent-, Emissions Digitals de Catalunya (EDC) ja va decidir emetre la cadena CityTV pel canal analògic de l'Orfeó Català. Tot i que la llicència analògica se circumscrivia només a Barcelona ciutat, CityTV de seguida va passar a emetre a tota l'àrea metropolitana, sense cap impediment de les autoritats competents.

A mitjan 2004, FlaixTV va arribar a una entesa amb EDC perquè CityTV pogués emetre a Tarragona, Lleida i Girona mitjançant les llicències analògiques que hi tenia. CityTV, doncs, assolí a partir de llavors una cobertura potencial de més de cinc milions d'espectadors. En realitat, però, els teleespectadors que premien el botonet del comandament a distància per veure programes com Aruscity eren més aviat minsos.

De CityTV a 8TV

En vista dels escassos índexs d'audiència de CityTV, Godó va decidir rebatejar el canal com a TD8 el 27 de febrer de 2006. El nom tampoc no va calar entre l'audiència i el novembre d'aquell mateix any va tornar-lo a rebatejar, ara amb el definitiu 8TV.

Però la Generalitat havia concedit al binomi Godó-Millet no només un canal, sinó un múltiplex digital de quatre canals. Segons que informava (pdf) La Vanguardia mateix, 'D'acord amb l'oferta guanyadora, Emissions Digitals de Catalunya SA disposarà d'un canal generalista, un altre de musical, un tercer infantil i un últim d'estils de vida'. Encara avui, Emissions Digitals de Catalunya no ha acomplert aquest punt del concurs.

La Generalitat va argumentar el 2003 que la proposta de Godó i l'Orfeó configurava 'una televisió catalana i propera, amb un nou concepte ètic i estètic, amb continguts d'entreteniment més intel·ligent i de divulgació més interessant', a més que fomentaria la cultura catalana 'a través de la presència de les manifestacions d’aquesta dins la programació i l’emissió de cançons interpretades en llengua catalana o aranès en un percentatge que s’anirà incrementant al 25% inicial. Quant a l’ús de la llengua catalana, Emissions Digitals de Catalunya, SA, es compromet a emetre en llengua catalana un 100% de la seva producció pròpia.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
1 d'octubre de 2009, 18.46 h

Volem que torni FLAIX TV, que s'acompleixi l'acord!!! En cas contrari haurien de retirar les emissions de 8TV i de la resta del multiplex de Godó, per falsos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
24 de setembre de 2009, 13.50 h

Marta, em permeto recordar-te o contestar-te amb una altra pregunta: On és el 100% de català de TV3 ????. Aquesta cadena sí que hom hauria d'eliminar-la del mapa audiovisual. Arriba a fer fàstic !!!!. Ah!! a l'objecte de que no em confonguis, sóc independentista i separatista, no allò que molts en diuen de forma descafeïnada: sobiranista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
24 de setembre de 2009, 13.38 h

A banda de tot el que s'està dient algú sap si el paio aquest té carnet del pp, l'individu és membre significat de la fundació "faes" i també era un gran amic de l'asnar fins al punt de treure-li uns quants millonets per a les seves "obres", pel que fa a la creu de Sant Jordi ja se la pot quedar, si repassem la gent i genteta a qui li han donat potser serien "alguns" dels que creien rebre un gran honor pels serveis prestats al País els que haurien de tornar-la per no ser ficats a la pila ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ARA, ERC fletxa Piera
24 de setembre de 2009, 12.17 h

La lacra UNIONISTA es present i domina des de fa anys la societat catalana, amb personatges com aquest i amb l'aval dels partits polítics com PSC i CiU.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de setembre de 2009, 11.16 h

quina genteta hem d'aguantar ... com diuen el seus amics espanyols "dime con quien andas i te diré quien eres"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 de setembre de 2009, 09.54 h

En ésta operación Millet tambien debió lucrarse.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Barcelona
24 de setembre de 2009, 07.20 h

I on és el 100% de català de 8tv? a que esperem per treurel.li la llicencia de servei públic, ja que no compleix els requisits?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.