directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA acusa el Govern de 'treure pit' a Catalunya per acabant 'no fent res' a Madrid

Camats creu que el Consell de Política Fiscal ha suposat una 'pèrdua d'oportunitats' per abordar 'altres escenaris que no obliguin a retallar'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa no està gens satisfeta del resultat de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. La portaveu al Parlament, Dolors Camats, ha retret al Govern català que hagi estat 'traient pit' amenaçant que seria 'inflexible' per a que finalment 'no hagi fet res', s'hagi posat 'del costat del PP acceptant de bon grat mesures que obliguen a les comunitats autònomes a retallar', i hagi 'aplanat el camí a l'Estat'. Per l'ecosocialista, la reunió de dimecres va suposar una 'pèrdua d'oportunitats' per valorar 'altres escenaris' que contemplin 'polítiques d'ingressos' i mesures que reactivin l'economia en lloc de frenar-la'.
dolors camats, icv, iniciativa
Comparteix
   


Etiquetes
Dolors Camats creu que la reunió de dimecres a Madrid 'evidencia una manca de voluntat de treballar per trobar una sortida a la crisi' que no acabi 'carregant a les Comunitats Autònomes i a la gent' els seus efectes. Des d'ICV-EUiA han volgut destacar 'la coincidència' de criteris entre el PP, el PSOE i CiU, que, segons afirmen els ecosocialistes, es preocupen més per buscar 'una sortida de la crisi als mercats' que per cercar aquesta sortida 'per la gent'. Camats ha criticat que tots els presents a la reunió -inclòs el Govern català- estiguessin d'acord en limitar l'endeutament autonòmic i en la reducció de la despesa, dos arguments que, segons ella, 'obliga' als executius territorials a aplicar 'més retallades'.

La portaveu d'Iniciativa considera que les mesures adoptades a la reunió 'no reactiven l'economia', sinó que 'l'economia patirà més recessió' i es veurà 'frenada'. I és que Camats creu que es va 'perdre l'oportunitat de construir un escenari realista de sortir de la crisi, que abordi com salvar la gent de la crisi i no als mercats del deute'.

Però la major crítica de l'ecosocialista ha anat cap al Govern de la Generalitat. Camats ha explicat que ha vist a CiU i a l'executiu català 'fent molt de soroll per no res, per aplanar el camí a la reducció de la capacitat d'endeutament de la Generalitat i a tots els compromisos de l'Estat per poder retallar amb l'excusa de la crisi'. En aquest sentit, ha criticat que el Govern 'havia tret pit dient que seria inflexible en les seves peticions i demandes, com el fons de competitivitat o l'ajornament del pagament del retorn dels diners', però finalment 'el Govern ha acceptat, al costat de PP, totes les mesures que obliguen a les Comunitats Autònomes a retallar'. 'No volen abordar un altre escenari, i accepten de bon grat la limitació del dèficit sense plantejar la recuperació d'ingressos', ha sentenciat. Per últim, Dolors Camats ha explicat que pel seu grup, la proposta dels crèdits de l'ICO sembla una manera que té el govern espanyol 'de centrifugar el seu propi deute'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
29 de juliol de 2011, 09.07 h

Estiguem molt alerta. El "nou" Govern (de nou ben be no ho és) està per administrar la colònia, posar ordre i quadrar els comptes als amos (Madrid). Però resulta que aprofitant l'avinentesa cal no perdre oportunitats de negoci no? (esos catalanes...). El dèficit fiscal és una cosa i la pela n'és un altre, al cap i a la fi en temps de guerra és una bona idea fabricar bales.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
serafi fletxa Barcelona
29 de juliol de 2011, 08.02 h

encara no s'han adonat que no ho varen fer be quan governaren. Que varen estirar més el braç que la mániga i ara toca salvar els mobles. Es evident que no es senten responsables dels seus propis fets. I aixó te un nom molt clar. Com li varen dir al Chaves: ¿Porqué no te callas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.