directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Federació de Municipis exigeix una reunió 'urgent' amb el Govern per abordar la situació financera dels ajuntaments

Les poblacions de més de 75.000 habitants han de tornar a l'Estat espanyol més de 500 milions d'euros

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, ha reclamat una reunió 'urgent i extraodinària' amb la vicepresidenta, Joana Ortega, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per tractar la situació financera dels ajuntaments catalans de forma global. Precisament, aquest dijous l'executiu català ha convocat uns 40 municipis que tenen una pitjor situació financera, però Bustos creu que 'és un tema que afecta el conjunt del municipalisme'. Els ajuntaments de Catalunya amb més de 75.000 habitants hauran de retornar més de 500 MEUR a l'Estat, corresponents a la liquidació de l'any 2008 i 2009.
manuel bustos, federació catalana de municipis
Comparteix
   


Etiquetes
La FMC demana de forma contundent una reunió amb la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, per tractar la situació financera dels ajuntament de Catalunya. 'No és un tema que afecti només a uns quants ajuntaments, sinó que afecta al conjunt del municipalisme', ha dit el president de la Federació, Manuel Bustos. Aquest dijous s'ha convocat una reunió amb els 40 municipis de Catalunya amb una situació financera més complicada, però des del FMC es continua insistint que és un tema que afecta al conjunt dels municipis.

Els municipis catalans amb més de 75.000 habitants hauran de retornar més de 500 MEUR a l'Estat, corresponents a la liquidació de l'any 2008 i 2009. Una xifra que a nivell del conjunt dels municipis de l'Estat puja als 3.731 milions d'euros, 1.000 milions de la liquidació de l'any 2008 i 2.731 milions del 2009. Aquest 2012, els ajuntaments ja hauran de pagar 745,2 milions d'euros.

És per això que el president del FMC, Manuel Bustos, ha reclamat la reunió entre el municipalisme català i el govern de la Generalitat per explorar, fer diagnosi i compartir solucions 'per tal que l'administració local no estigui encara més ofegada econòmicament'. Bustos ha lamentat que des del Govern es culpi als ajuntaments d'una mala gestió i creu que 'són la resta d'administracions les que provoquen, en part, aquesta greu situació econòmica que farà que molts ajuntaments hagin de tancar els seus pressupostos amb dèficit'. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
29 de juliol de 2011, 10.17 h

Com es possible que no hi hagi una normativa que impideixi als ajuntaments endeutarse fins l´infinit??
Estem al segle XXI o a l´edat de pedra??
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.