directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas exigeix responsabilitats pels informes i el PSC s'hi nega recordant 'la fotocopiadora' i el 'típex' de Madí

Castells va admetre que es van detectar 'incidències' en el 16% d'informes externs encarregats l'any 2007

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Artur Mas, ha emplaçat el president de la Generalitat, José Montilla, a aclarir com es pensen 'assumir responsabilitats' des del Govern pels 'informes inútils' contractats l'any 2007, després que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, admetés al Parlament que es van detectar 'incidències' en el 16% d'informes externs encarregats per la Generalitat l'any 2007. El PSC, però, ja ha advertit que 'no hi ha dimissió possible' i ha recordat que quan David Madí era secretari de Comunicació del Govern es deia 'que la culpa era de la fotocopiadora' i 'es van entregar informes i enquestes falsejats on s'havien canviat dades amb típex', ha dit. 'A veure si això no és una irregularitat', ha remarcat Carme Figueres.
artur mas, cdc, convergència, pressupostos
Comparteix
   

Després de la compareixença de Castells al Parlament, Mas creu que el Govern ha admès que 'va gastar molts diners públics inútilment' i considera que 'el temps ha donat la raó a CiU'. 'Tot el que hem dit els darrers mesos sobre aquest tema s'està confirmant', ha assegurat Mas. Tot i això, Mas no ha volgut, almenys per ara, anar més enllà i parlar de dimissions, i esperarà a que els pròxims dies el Govern digui 'quines responsabilitats s'han d'assumir'. Tot i això, el líder de la federació nacionalista ha advertit que 'no renunciem a fer res en el futur'.

El PSC i ICV lloen la 'transparència' del Govern


Preguntada per les declaracions de Mas, Figueras ha dit que 'l'auditoria ha avalat els informes que s'han fet, fins i tot aquells que eren més polèmics s'ha demostrat que era correcte i que hi pot haver irregularitats que són en pocs casos i que no són irregularitats que signifiquin cap il·legalitat. 'No hi ha depuració possible a exigir quan no hi ha cap il·legalitat', ha ressaltat. 'En tot cas li preguntem a Mas què va fer ell quan sí hi havia actuacions il·legals', ha indicat.

En la seva intervenció, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha celebrat que després de totes les acusacions de CiU 'tres auditories diguin que no hi ha cap informe irregular ni il·legal que sigui delictiu'. En aquest sentit, ha remarcat, com ja va fer Castells, que era la primera vegada que es feia un informe així al Govern i ha destacat l'exercici de transparència.

PPC i Ciutadans carreguen contra el Govern


La portaveu parlamentària del PP català ha declarat que 'ja n'hi ha prou d'hipocresia i de tapar-se les vergonyes' sobre els informes encarregats per la Generalitat. 'Volem tenir accés a tots els informes sol·licitats tant els del 2007 i 2008'. 'No hi ha excusa que valgui de cap de les maneres i si volen transparència han de deixar que els diputats de l'oposició fem la feina', ha apuntat.

El president i parlamentari de Ciutadans, Albert Rivera, també ha fet referència a la compareixença de Castells i ha demanat que es prenguin no només notes i que 'vinguin al Parlament no només Castells sinó tots els consellers que pertoquin per donar la cara'. 'Si els diners de la Generalitat es malgasten, s'inflen pressupostos, es donen a entitats que no fan informes i se'n fan que no es necessiten hi ha d'haver responsabilitats polítiques', ha dit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de setembre de 2009, 11.41 h

Si, des de l'Anoia...ja els coneixem a aquests "periodistes"...i les seues tendències (no les sexuals, les politiques), també. Que Catalunya és una Nació relativament petita i tots ens coneixem!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de setembre de 2009, 10.18 h

Leer el libro LAS MIL CARAS DE JORDI PUJOL escrito por Josep Manuel Novoa y Jaume Reixach, editorial Tres Tigres - JORDI PUJOL EN NOM DE CATALUNYA de Felix Martínez i Jordi Oliveras, editrial Rosa dels Vents- tambien LA CAIGUDA DE L´IMPERI PUJOL de Josep C.Verges editorial Tres Tigres, no tienen desperdicio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ARA, ERC fletxa Albesa
23 de setembre de 2009, 17.42 h

PSC i CiU, son el càncer polític nacional català. Fer.los fora del Parlament el mes aviat possible, es el principal objectiu de tot independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de setembre de 2009, 17.37 h

El tripartit ha convertit la Generalitat en la covs d'Alí Babá.El proper govern, nacionalista, és clar, tindrá una inmensa feinada en retornar el pretigi a la institució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de setembre de 2009, 17.04 h

El partido de Más tambien sabe y es experto en trapicheos y despilarro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.