directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El CAC creu que TV3 va buscar 'la màxima audiència' parodiant el discurs de Montilla l'Onze de setembre

Insta a adoptar les mesures necessàries per complir i respectar la seva funció com a servei públic · Terribas admet que no hi va haver cap supervisió i aprovació directa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La paròdia de l'equip del Polònia al President de la Generalitat just després que realitzés el discurs institucional per la Diada segueix portant cua. Ara, qui s'ha pronunciar ha estat el Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Reunit aquest dimecres, ha acordat recordar a TV3 la necessitat de complir i respectar, 'amb el màxim grau d'eficàcia i de rigor, els principis, missions i objectius de servei públic que té atribuïts d'acord amb la normativa vigent' i l'insta a adoptar les mesures necessàries. Televisió de Catalunya va emetre el passat dijous 10 de setembre el missatge institucional del president de la Generalitat, José Montilla, i a continuació es va emetre un gag promocional de l'espai 'Nit 10', en el qual es parodiava la figura del president i 'en un entorn que pretenia recordar el del discurs de referència', recorda el CAC.
josé montilla, president, generalitat, govern, polònia, vídeo, missatge, diada
Comparteix
   

El Consell va requerir a la directora de Televisió de Catalunya, SA, Mònica Terribas, i al president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, per tal de comparèixer davant del Consell per informar-lo sobre les circumstàncies de l'emissió.

Segons el CAC, Terribas i Sáez van admetre que no va haver-hi cap supervisió i aprovació directa de l’emissió del contingut de referència per part de la direcció del mitjà, i que tant per part de Televisió de Catalunya com del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'havia considerat que l'emissió de l’espai d'autopromoció a continuació del discurs institucional no 's'havia d’haver produït i constituïa un desafortunat error no intencionat', que podia donar lloc a una situació de menysteniment de la figura del President de la Generalitat.

Per últim el CAC considera que atorgar prevalença a la voluntat d’atraure la màxima audiència 'sobre la base de la utilització d‘una paròdia de la màxima autoritat de Catalunya per a la promoció dels continguts del propi prestador, resulta difícilment justificable'.

La resposta de Polònia


En el primer programa després d'aquesta polèmica, Polònia va referir-s'hi destacant les diferències entre el Montilla de debò i de Polònia.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
24 de setembre de 2009, 12.12 h

Aquests del CAC ja varen "pillar" a final de la temporada passada en el Polònia arran del problema del Saura quan les manifestacions sobre Bolonya. Sense desmerèixer l'entitat del President, no tenen res més de què preocupar-se aquests del CAC? El panorama audiovisual català, només té aquest problema? No serà que s'han d'empassar tots els gripaus que ens arriben des de televisions espanyoles o des de les locals?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Alexia fletxa Manlleu
24 de setembre de 2009, 07.55 h

Soler, et vas equivocar. A veure si después de sis anys t'assebentes de que has de ridiculitzar l'Artur Mas, i no en Montilla. Estas advertit, si la tornes a espifiar, t'enllestiran en un plis plas.



Ara ja ets a la llista negra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.