directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Marató de TV3, vital per a la investigació mèdica a Catalunya

Les donacions del poble català a la Marató de TV3 són la principal font de finançament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No només és important, com la majoria de catalans ja sabíem, sinó que també és de vital importància: la Marató que celebra cada any TV3 cap a mitjan desembre s'ha convertit en una de les principals fonts d'ingressos que rep la investigació mèdica a Catalunya. Gràcies a aquestes donacions la medicina catalana pot avançar a un bon ritme. Un exemple del treball d'investigació sobre la sida finançada per la Marató n'és l'hospital Joan XXIII de Tarragona.
marato tv3
La marató de TV3

Comparteix
   


Etiquetes
De totes manares, que la principal font de fiançament per al desenvolupament i la millora de les tècniques de la medicina catalana sigui un programa de televisió diu molt a favor de la solidaritat dels catalans però ben poc a les partides que destina l'administració pública, també pagada entre tots, a aquests fins.

Ja s'han presentat els projectes en què s'ha estat treballant des de l'any 2001, quan la Marató es va dedicar a la sida i els científics van rebre una aportació de quatre milions d'euros. La Marató de TV3 d'aquest any es dedicarà a les malalties del cor.

Un exemple d'aquest treball d'investigació sobre la sida finançada per la Marató n'és l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on treballa un dels equips de recerca biomèdica finançats amb els diners recaptats l'any 2001. Durant aquests anys de recerca han pogut comprovar, gràcies a les donacions dels espectadors, que existeixen variants genètiques en les persones infectades que influeixen en el ritme de desenvolupament de la malaltia.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.