directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La reestructuració sanitària s'ha fet amb 'rigor'

El conseller Boi Ruiz envia un missatge tranquil·litzador a la població i demana als partits de l'oposició que 'gestionin la demagògia'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Salut, Boi Ruiz ha justificat que la reestructuració dels serveis sanitaris s'ha fet amb 'rigor, seguretat i compromís' i, en un to conciliador, ha afegit: 'Això no vol dir q no puguem criticar les coses que no estan bé i que, si cal, les reconduirem'. En la seva compareixença a la comissió de Salut al Parlament, Ruiz ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a la ciutadania assegurant que, tot i el tancament de serveis, la cobertura mèdica està garantida arreu del territori; així com el transport en ambulància. El conseller ha demanat un pacte d'Estat per anar tots a la una i ha demanat als partits de l'oposició que 'gestionin la demagògia'.
boi ruiz, conseller de salut
Comparteix
   


Etiquetes
'La gent ha d'estar tranquil·la. Tenim diners per a la sanitat', ha dit Ruiz, que ha defensat que les retallades no afecten la qualitat del servei. El conseller de Salut ha admès que per a ell 'no és agradable' haver de prendre certes decisions però ha argumentat que 'no es prenen segons bufa el vent'. Tot i això, ha reconegut: 'Ens podem equivocar'. El conseller s'ha mostrat conciliador amb la resta de partits i amb la societat civil: 'Parlarem i tornarem a parlar amb qui faci falti. Parlarem per escoltar però també perquè ens escoltin a nosaltres'. En aquest sentit, ha posat de manifest que, 'si es presenten alternatives sòlides', està obert a reconduir les mesures.

Ruiz ha justificat que les retallades que s'han practicat s'han fet per suprimir 'allò que fins ara hem pagat amb diners que no teníem' i ha dit que les reformes no acabaran amb el dèficit en la sanitat. Així, el conseller ha fet una crida al PP i el PSOE sobre la necessitat que la sanitat catalana rebi els diners que li pertoquen 'legítimament' del concert econòmic.

Pel que fa a les retallades als centres d'assistència primària, Ruiz ha assegurat que l'atenció sanitària està garantida. 'Aquest ciutadà que no té el CAP tindrà un Sanitat Respon que li enviarà un metge a casa -posem en marxa la visita nocturna a domicili- i, en segon lloc, si requereix una consulta hospitalària, li enviarem un mitjà de transport perquè vagi al centre corresponent'. El conseller ha titllat d''alarmistes' les crítiques que apunten que això suposarà un deteriorament del servei, i ha argumentat que els centres d'atenció primària que s'han tancat per la nit tenien una mitjana de només una visita per nit.

Quant a la vaga dels serveis de transport sanitari, el conseller ha recordat que es tracta d'un conflicte laboral entre l'empresa concessionària i els treballadors i ha assegurat que la conselleria exigirà a l'empresa el compliment de tots els serveis. 'La meva obligació es que els ciutadans tinguin serveis. No millorar les condicions dels treballadors o de les empreses', ha dit.

Ruiz ha justificat les retallades (que per al 2011 i respecte el 2010 són de 900 milions d'euros en el total del pressupost) i la reestructuració dels serveis assegurant que es tracta d'un model que vol garantir 'l'eficiència clínica' i que també s'ha practicat en altres indrets com el País Basc, Noruega, França, Itàlia, Alemanya i Suècia.

Tots els partits de l'oposició, inclòs el PP, en contra de la reducció de serveis als CAP

Els representants del PSC, PP, ERC i ICV-EUiA han coincidit a criticar la reducció de serveis en centres d'assistència primària (CAP). Ruiz ha recordat que 56 centres modificaran l'horari d'atenció, 32 passaran a estrenar els la figura del metge d'urgències a domicili i 22 deixaran de tenir un dispositiu d'atenció continuada.

La diputada del PP Eva García s'ha mostrat dura en la seva intervenció i ha demanat a Ruiz que 'aturi les retallades als centres d'atenció primària'. En uns termes similars s'ha expressat Josep Maria Sabaté, del PSC, qui ha reiterat la reclamació dels socialistes perquè aquestes mesures es rectifiquin 'immediatament'. L'exconsellera Carme Capdevila (ERC) ha assegurat que les retallades són 'l'excusa ideal' per implantar a Catalunya un 'model volgut', mentre que Mercè Civit (ICV-EUiA) ha recriminat a la conselleria que hagi pres les mesures de forma unilateral' i 'sense informar' la ciutadania.

En relació a aquest darrer punt, Ruiz ha explicat que en breu es publicaria al web del Departament el mapa amb el servei d'ambulàncies de Catalunya i la nova organització dels centres d'assistència de tot el territori.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
TERESA fletxa Les Franqueses del Vallés
30 de setembre de 2011, 08.42 h

Soc infermera i treballo en un hospital concertat. Puc constatar que la qualitat assistencial està baixant de manera alarmant. Els treballadors fem el que podem però cada cop comptem amb menys mitjans per treballar eficientment, sense comptar la pressió a la que estem sotmesos, tan per part els pacients, als que no podem atendre com voldriem, com de l'administració que ens retalla els nostres drets fonamentals com a treballadors.
El conseller diu que tenim diners per a la sanitat. Es clar!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
30 de juliol de 2011, 01.12 h

El que més greu em sap és que ens prenguin per imbècils Deixar una ciutat en vora 100.000 habitants amb un sol ambulatori, a l'estiu és qualitat?
Visita d'oftamòlog a un any vista, operació de cataractes a 10 mesos,d'això se'n diu qualitat? Él que més em sorprén és la capacitat de aguantar i com no s'ha organitzat una gran manifestació a nivell de tot Catalunya contra les retalladaes en sanitat. Estan jugant amb les nostres vides!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Noemí fletxa Sabadell
29 de juliol de 2011, 12.42 h

Recordem que la sanitat privada, a la que el Play Boi Ruiz vol dotar de clients està formada per metges dels quals són aquells que la sanitat privada no vol per ésser inútils.
Jo conec el cas d'un botiguer que el van operar de la vista a la privada i el van deixar malament i, ara no el poden operar de cataractes perquè es quedaria ceg. La merda que no pot estar -perquè són dolents- van a la privada.
Per altra banda, no tothom pot accedir a les assegurances privades ja que certs serveis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa bcn
29 de juliol de 2011, 11.01 h

Gestionar la demagògia? i el terrorisme de retallada no? si els que més demagògia empren són els de CIU, per Deu clavat a la creu és pot ser més cínic?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Montse fletxa BCN
29 de juliol de 2011, 10.07 h

I tant!!!!! mai més ben explicat! Com es pot permetre un país, que un individu com ell, ens faci aquesta malifeta? Quin tipus de govern deixa que això es faci? La dreta que hi deuen tenir força participació en les clíniques privades i mútues, en les escoles privades i concertades.... Tant els hi fa que els ciutadans en surtin ressentits, a ells el que els importa és: 1) beneficiar als votant de dretes, ja siguin Ciu o PP. 2) OMPLIR FORÇA LES BUTXAQUES PER QUAN TORNIN A PERDRE LES ELECC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
29 de juliol de 2011, 09.57 h

Aquest home era un dels "capitostos" de la sanitat privada, i quan deixi la política segurament hi tornarà. El que està fent és, ni més ni menys, que carregar-se la competència, o sigui, la sanitat pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de juliol de 2011, 09.44 h

Aquest conseller Boi-x Noi és un imprudent i un cínic, ens vol fer creure que tancant ambulatoris i plantes d'hospitals tot seguirà funcionant igual? Que no hi haurà conseqüencies sobre la salut de la població amb menys recursos que no pot pagar-se una mutua com ell voldria per afavorir al seu lobby d'amics? Quan a la Generalitat li comencin a caure demandes dels jutjats pel mal servei sanitari i la Generalitat hagi de pagar indemnitzacions ja veurem quina cara fa el Boi-x Noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Montse fletxa BCN
29 de juliol de 2011, 08.50 h

Rigor?????? Més valdria que s'en tornés a les seves Mútues i deixés la Sanitat Pública tranquila aquest individuu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.