directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Unnim i CatalunyaCaixa aproven segregar-se

L'Assemblea General també ha ratificat les actuacions dutes a terme pel Consell d'Administració en relació a la creació d'Unnim Banc · L'entitat aprova traspassar l'activitat bancària a CaixaBanc

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea General d'Unnim ha aprovat aquest dijous la segregació del negoci financer de la caixa d'estalvis al nou banc que ha constituït per l'entitat, Unnim Banc. En una assemblea extraordinària celebrada a l'auditori de la seu d'Unnim a Manlleu (Osona), els consellers generals també han ratificat les actuacions dutes a terme pel Consell d'Administració en relació a la creació d'Unnim Banc. Si no s'opta per cap altra via de recapitalització, la segregació es realitzarà a finals del mes de setembre. Al seu torn, l'Assemblea General de CatalunyaCaixa ha aprovat per unanimitat el projecte de segregació de l'activitat bancària per traspassar en bloc el negoci financer al banc de nova creació, CaixaBanc. Així mateix, el màxim òrgan de govern de l'entitat ha ratificat constituir CataixaBanc com a banc instrumental a través del qual CatalunyaCaixa efectuarà el procés de recapitalització. D'aquesta manera es culmina el seu procés de fusió abans d'afrontar el pla. D'acord amb el calendari previst, el traspàs definitiu de l'activitat bancària al nou banc es realitzaria durant el mes de setembre.

Comparteix
   


Etiquetes
Unnim Banc, que s'ha creat amb un capital social inicial de 18.050.000 euros aportats per l'entitat fundadora, Unnim, mantindrà l'actual marca i logotip amb la incorporació del lema 'Banca de proximitat', que vol reflectir la filosofia de servei de la institució.

El Consell d'Administració del banc, format per deu membres, està presidit per Jaume Ribera i Miquel Font n'és el secretari, càrrecs que també ocupen respectivament en el Consell de la caixa d'estalvis. De la seva banda, s'ha designat conseller delegat d'Unnim Banc el director general d'Unnim, Jordi Mestre.

CatalunyaCaixa, també

CatalunyaCaixa ja podrà realitzar el procés de recapitalització per poder donar entrada al FROB i a inversors privats. El full de ruta seguit per l'entitat permetrà accedir a uns nivells de capital principal per sobre del 10%, capital mínim exigit.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, el traspàs de l'activitat bancària serà de caràcter parcial, ja que l'objectiu és mantenir l'Obra Social.

CatalunyaCaixa és la primera entitat que va iniciar un procés d'integració de caixes d'estalvis a l'Estat. Un any després, l'entitat ja ha tancat el procés i afronta la nova etapa de capitalització amb un model de negoci de banca minorista de qualitat i una estructura en línia amb la realitat actual del mercat financer.

Segons assegura l'entitat, aquesta nova etapa s'inici amb bons resultats, una contenció de la morositat, una millora de la solvència fruit de l'activitat comercial i de la venda d'actius no estratègics, el creixement en recursos i la captació de nous client. D'altra banda, remarca que ja ha completat el procés de prejubilacions i baixes incentivades així com la racionalització de la xarxa d'oficines. Aquest nivell d'ajust permetrà, segons CatalunyaCaixa, assolir les sinergies derivades del procés de fusió, que estima en 150 milions d'euros durant els anys vinents.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.