directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciutadans vol radicalitzar el discurs anticatalanista

El nou discurs es presenta com alternativa a Rivera

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Rivera cada cop s'està quedant més despullat  que en  el seu famós cartell  de propaganda electoral. Els autoanomenats "intel·lectuals" del partit ja no el recolzen i a més, el que es postula com a nou home fort del partit té les coses molt clares: vol radicalitzar el discurs de l' "antinacionalisme català" tan dins del partit com a fora, concretament al parlament. "projecte ciutadans" titllen a Rivera de continuista, partidista i que ha moderat el seu argumentari.
ciutadans partido ciudadania antinacionalista
Ciutadans amb el seu discurs antinacionalista ha retrocedit respecte de les autonòmiques

Comparteix
   


Etiquetes
directe!cat ja us comunicava els estires i arronses del Partit de la ciudadania (C's) i com els barons del partit havien canviat de "musa" i han passat de recolzar a un Rivera en decadència a un nou puntal. Doncs ara ja sabem de quin peu calça el que pretén ser el nou home fort de Ciutadans: Luis Bouza-Brey:

Sota el nom de "Projecte Ciutadans", Bouza-Brey, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona (UB) Luis Bouza-Brey, es presenta com l'alternativa al projecte que fins ara ha liderat Albert Rivera a Ciutadans-Partido por la Ciudadania. L'objectiu és "radicalitzar el discurs antinacionalista" (antinacionalisme català). Aquesta nova proposta, de les moltes que hi ha dins el partit, sembla ser que tots els números d'encapçalar la nova ideologia del partit que es decidirà en el pròxim congrés aquest cap de setmana.

Així doncs, "Projecte Ciutadans" es postula com la veritable opció per endurir el seu discurs al Parlament de Catalunya i per projectar-se també a l'àmbit estatal.
Des del moviment, acusen a Rivera i el seu programa "Units per un projecte" de continuista, partidista i que ha moderat el seu argumentari.

La llista de Bouza-Brey, en canvi, aposta per "radicalitzar el discurs antinacionalista", sobretot, al Parlament, on creuen que "no se'ls està veient". Sobre la base d'un ideari "socialdemòcrata i liberal-progressista", "Projecte Ciutadans" aposta per endurir el to i també per projectar-se a l'àmbit estatal. De fet, entenen que 'la veritable aposta de futur' del partit ha de passar per tenir presència a Espanya, al costat de plataformes com Basta Ya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep fletxa CAt
29 de juny de 2007, 14.36 h

Si àdhuc nosaltres pervertim el llenguatge i emprem aquest tipus de paraules com: "antinacionalista" quan el que són és anticatalans. Mirem de que no es torni a repetir. Cal estar atent a aquest tipus de coses. És com per exemple ens referim al PSC podem dir: unionistes, espanyolistes o bé nacionalistes espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de juny de 2007, 10.47 h

"ja no el recolzen": voleu dir que ja no el deixen descansant al costat d'una paret? O és que voleu dir "JA NO LI DONEN SUPORT"? Llegiu això: http://xrl.us/apoyar


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.