directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La PxC convoca una concentració contra una mesquita que no existeix

La regidora del partit a Sant Adrià protesta davant d'un local que ha estat expedientat per l'Ajuntament i que ja està buit des de fa un mes, segons la Guàrdia Urbana

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un centenar de ciutadans, entre veïns del barri i simpatitzants arribats d'arreu de Catalunya, han protestat aquest vespre, convocats per Plataforma per Catalunya, al carrer de la Platja de Sant Adrià contra la suposada instal·lació d'una mesquita en un local de la zona. Davant d'aquest rumor, l'Ajuntament ha informat els veïns que ja ha inspeccionat el local i ha obert un expedient de clausura de l'activitat. Comandaments de la Guàrdia Urbana, a més, han assegurat a l'ACN que fa ja un mes que ningú l'usa. La regidora que va aconseguir la formació a la ciutat, Menchu Martí, ha alertat de "les mesquites, els locutoris i la inseguretat" i de la possibilitat que el barri esdevingui 'un polvorí'.

Comparteix
   


Etiquetes
Alguns dels veïns que han participat a la protesta s'han queixat que, el passat 22 d'abril, tot just per Divendres Sant, van adonar-se per primer cop que un grup de persones d'origen subsaharià resava en un local situat al número 76 d'aquest carrer. Aquests veïns han lamentat que feien soroll, i que per això es van queixar a l'Ajuntament, i han afegit que ara fa un mes que ja no tenen molèsties.

En efecte, els comandaments de la Guàrdia Urbana han assegurat que l'únic que van poder constatar és que una desena de persones es van aplegar un parell de cops al local per tal de resar. Ja fa un mes, però, que el cos de policia local no té constància que aquests baixos s'usin. I, de fet, els comandaments asseguren que les últimes notificacions relacionades amb l'activitat religiosa no permesa al local les han enviat al carrer Pere Quart del Poblenou de Barcelona, on suposen que s'ha desplaçat el grup que la practicava.

Aquestes notificacions estan relacionades amb l'expedient que ha obert el consistori al local després d'inspeccionar-lo i constatar que hi havia una sèrie d'irregularitats. Per això l'Ajuntament ha obert un expedient de clausura de l'activitat religiosa.

Així informa el govern municipal en una circular signava el passat dimecres que ha fet arribar als veïns, en la qual els informa de la situació del local arrel de 'les informacions aparegudes recentment sobre un centre de culte', promogudes per Plataforma per Catalunya. L'expedient de clausura, recorda el consistori, 'ha de contemplar els períodes d'al·legació que marca la llei'. La missiva també recorda que els ajuntaments només tenen competència per inspeccionar aquesta mena de locals, que, diu, estan regulats per una llei d'àmbit estatal.

'Si PxC no hagués muntat això estigueu segurs que dilluns l'oratori estaria obert'

A pesar d'això, PxC ha convocat una manifestació a la qual han assistit desenes de veïns, però també militants de llocs tant distants entre sí com Salt, l'Hospitalet de Llobregat o Vilanova i la Geltrú. La formació ha recollit signatures contra la suposada mesquita. Dues furgonetes de Mossos antidisturbis i diversos efectius de la policia local han vigilat permanentment la protesta, que s'ha desenvolupat sense incidents.

I la regidora Martí ha fet un discurs tot advertint de que l'eventual oratori 'pot acabar a les mans d'algú afí a les ordres del tirà i sultà del Marroc', la qual cosa, ha afegit, 'seria una ofensa per a la nostra democràcia i per a tots els ciutadans de Sant Adrià en particular'. 'Si PxC no hagués muntat això estigueu segurs que dilluns l'oratori estaria obert', ha afegit, tot suggerint que el suposat centre de culte se situï a la veïna Badalona, 'ja que en Garcia Albiol per molt que digui no els farà fora mai'.

A Sant Adrià, ha insistit Martí en referència a l'eslògan 'primer els de casa', 'els nostres barris, els nostres carrers i els nostres espais públics han de ser abans per a nosaltres que pels que han vingut de fora', tot acusant el que ha titllat de 'casta política' de 'discriminar els espanyols i beneficiar sempre els immigrants'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Ivan fletxa Avinyó
1 d'agost de 2011, 13.09 h

#23 Com a persona que té una parella "sudaka" comprendràs que t'envii a prendre pel cul, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
gironí fletxa girona
31 de juliol de 2011, 19.18 h

#22 ni moros, ni sudakes ni putos españolitis. en lluita II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
gironí fletxa girona
31 de juliol de 2011, 19.16 h

#9 em sap greu però t'ho diré igual. Que el rteu germà es faci moro o sudaka quan somriu quen li parles d'apendre català i rebrà les ajudes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Olbif fletxa PPCC !!*!!
31 de juliol de 2011, 12.28 h

Emigren no pas sempre els més necessitats, sinó els més agosarats. Poques vegades emigren perquè passen gana, gairebé sempre perquè tenen ambicions (nosaltres també en tenim, però no emigrem). Tot i això, si en emigrar respectessin el país que els acull, aprenguessin la nostra llengua i no ajudessin als castellans a imposar la seva llengua a casa nostra, aleshores jo els respectaria molt més.

Els partits d'esquerres haurien de deixar ben clar que no tota l'emigració és vàlida ni ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Fernberg fletxa Santa Coloma de Gramenet
30 de juliol de 2011, 21.20 h

#16 El meu germà va perdre la seva feina aquesta setmana. Han de pagar el lloguer de l'habitatge on viuen i no tenen diners. Els papers de l'atur no els tindrà fins setembre, per problemes legals, i fins octubre no començarà a cobrar l'atur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
30 de juliol de 2011, 19.17 h

#17 Rosario, de què o qui parles?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
30 de juliol de 2011, 19.01 h

#17 És cert que a PxC hi ha molts espanyolistes, llàstima que no hi hagi cap partit catalanista que tingui un perfil identitari i contrari a la immigració. Bé, sí que n'hi ha un http://identitatcatalana.cat/ però els veig poc madurs, no toquen massa de peus a terra, massa eixalabrats. Amb tants immigrants i la crisi: Temps al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Roser Fort fletxa Granolles
30 de juliol de 2011, 18.47 h

FILL DE LA PLUJA DE FANG, ETS UN GRAN CONCILIADOR DE CATALANS, AMB TU I LES TEUES FORMES, ENS PORTARÀS ALLÀ ON VOLS, P ER LA PART DEL COLLONS. GILIPOLLAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
30 de juliol de 2011, 18.06 h

#9 Per quin motiu els han denegat els ajuts als teus familiars? Perquè m'estàs pintant una situació equiparable a la d'una família d'immigrants musulmans, els quals reben diners socials. L'única diferència és que potser el teu germà cobra d'atur per sobre el límit requerit per ser ajudat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joan fletxa Reus
30 de juliol de 2011, 17.39 h

La del cartell, se'l podria posar davant per tapar-se la cara. Que lletja, Déu !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.