directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bildu explica i difón el seu esperit unitari

L'Ateneu Barcelonès es queda petit per escoltar la conferència del seu portaveu Mariano Álava

Comentaris 66  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

La sala d’actes d'una institució simbòlica com l’Ateneu Barcelonès ha quedat petita per acollir a les més de dues-centes cinquanta persones que aquesta divendres a la tarda van acudir per escoltar l’experiència política de la formació Bildu, a càrrec del seu portaveu, Mariano Álava, i l’opinió sobre l’actual situació basca i els paral·lelismes i lligams amb l'independentisme pels diputats de SI, Uriel Bertran i Alfons López Tena. Álava ha presentat les línies mestres de l’acord estratègic entre les diferents forces independentistes que integren la coalició abertzale i ha afirmat que el defensaran fins que s’aconsegueixi la independència i es farà 'de manera pacífica, des de les institucions, si cal' amb la condemna de tot tipus de violència, fins i tot, la d’ETA.

Comparteix
   


Etiquetes
Álava també ha remarcat que el que han aconseguit 'no es pot fer només des de la política si paral·lelament no es desenvolupa una iniciativa social que traslladi aquest missatge al carrer'. Aquest dissabte continuaran el tour de les conferències pel territori català.

El Secretari General de SI, Uriel Bertran, ha explicat que SI, en el seu origen -ara fa un any- també va ser una crida al voltant d’un projecte polític i cal seguir en aquesta direcció si es vol aconseguir l’estat propi. També ha incidit, que per a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquí a tres anys, tres-cents anys després de la pèrdua de llibertats l’any 1714, cal un projecte polític per a fer un pas endavant. 'Tenim temps per pensar quina serà la proposta electoral per fer un gir i passar d’un autonomisme tronat que no dóna solucions a la societat catalana'. I ha acabat amb una cita de Joan Fuster: 'no és suficient cridar som una nació, el que ens cal és actuar com a nació'.

En el seu torn, Alfons López Tena, ha assenyalat que hi ha moltes diferències entre Euskadi i Catalunya però hi ha factors molt semblants. Un d’ells, una llei electoral que no genera bipartidisme com a l’estat espanyol sinó que genera pluripartidisme. Una qüestió important perquè significa que es pot fer una autèntica cultura de coalicions per aconseguir la independència. Però, ha afegit que cal demostrar que els independentistes són capaços de governar. 'Com fer-ho i aconseguir la independència de les respectives nacions, és el repte que tenim avui'.

L'optimisme del portaveu de Bildu

'Estem convençuts que això ja no té retorn, no hi ha hagut comunicats d’ETA després de la treva, l’impost revolucionari s’ha aturat i la kale borroka ha desaparegut dels carrers [...] la ciutadania ha premiat Bildu haver sabut aparcar les diferències i per a dur a terme una reivindicació clara: el dret a l’autodeterminació per vies pacífiques i la transformació social'. Alhora que ha dit que si son capaços 'de no decebre mantindrem aquesta base de vot sense esforç en els propers comicis', i intentarem que altres forces polítiques se sumin a aquesta iniciativa. Qüestions que poden fer perillar l’escenari actual a les properes eleccions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#70
Ferriol fletxa Pla de l'Estany
2 d'agost de 2011, 08.46 h

Ja els tenim aquí els FEIXISTES ESTIGMATITZATS amb els seus comentaris plens de DEMAGÒGIA i MALA EDUCACIÓ. Volen girar la truita creant DESINFORMACIÓ, sobretot a les noves generacions i als nouvinguts ja que molts d'ells poc saben de quina història d'opressió venim.
HO TENIU MOLT BEN ESTUDIAT: CREAR DESINFORMACIÓ, com que "NACIONAL", "FEIXISME", "SEPARATISME", "TERRORISME" són paraules i adjectius que des de que hi ha democràcia us han mantingut a les clavegueres del sistema democrà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
Joan Sala Vila fletxa Granollers
1 d'agost de 2011, 11.34 h

Sóc independentista. Evitant tota mena de prejudicis he llegit tots els comentaris.Primera conclusió:no sabem dialogar quan no respectem el dret de l'altre a pensar diferent; quan insultem per què l'altre també m'insulta. Mentre anava llegint em queia la cara de vergonya pels arguments d'uns i altres. Primer perquè no n'hi havia. Segon pel poc respecte a la defensa de la història que fa l'altre. Tercer pel pobre anàlisi que es fa de la situació actual. Quart per l'oblit que es manifesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Roser Fort fletxa Granollers
1 d'agost de 2011, 00.29 h

De Olot?, ja hacía olor a cerdo, ya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
Roser Fort fletxa Granollers
1 d'agost de 2011, 00.19 h

Francisco, si no tienes argumentos para contrarestar nuestros comentarios y solo sabes insultar o echar balones fuera con insultos y evitando el fondo del asunto, no sigas. Yo a partir de ahora ya no te haré ni puto caso, gilipollas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
31 de juliol de 2011, 21.47 h

#62 No havia vist mai ningú que escrivís tan malament i sense sentit com els dos immigrants espanyols inadaptats a la nació catalana: la Rosario i en Javier.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
31 de juliol de 2011, 21.41 h

#59 Es diu "xenófobos", però passo de corregir-te més perquè a cada paraula que escrius hi ha, com a mínim, una falta. M'avergonyeixo de treballar a l'Administració veient el teu nivell.
Vaig al gra: saps quina és el problema més gran que tens? Doncs que el col·lectiu de catalans més nombrós que hi ha és aquell que es defineix com "tan català com espanyol", però, gràcies al maltracte del teu país cap a la nació catalana, en un referèndum o consulta popular sobre la independè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
Roser Fort fletxa Granollers
31 de juliol de 2011, 21.37 h

QUÉ VOLS DIR AMB BATLLES ESPANYOLISTES. ESPANYOLISTES ES UN INSULT I CATALANISTES NO?. ESTAS BEN SONAT TU, NOI. HAURIES D'ANAR AL PSIQUIATRA COM ALGUN MES DELS QUATRE GATS QUE SOU. EM FA PENA LA MEUA REGIO DEL NORD-EST D'ESPANYA, N'HI HA MOLT DE BURRO DESLLIGAT VOLTANT. AIXÍ ESTAN DEIXAN CATALUNYA AQUESTA GENT NAZIONAL CATALANISTA. VISCA L'ESPANYA DE TOTS, UNIDA, DEMOCRÁTICA, INTEGRADORA I DE BONA GENT!!!!!!!!!!!!!!! FORA EL NAZIONAL CATALANISME, OBTÚS, CASPÓS I ALDEÀ!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Roser Fort fletxa Granollers
31 de juliol de 2011, 21.32 h

OTFOT, TU NO HAS LLEGIT TOT EL QUE HAN ESCRIT ELS DE LA TEUA MANADA, OI?. LLEGEIX 20 COMENTARIS ENRRERA I DESPRÉS EN PARLEM INEPTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.