directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Mas-Colell demana no ser alarmista amb la situació financera dels ajuntaments catalans

El conseller assegura que la fallida a l'ajuntament de Moià és un cas 'singular' i 'isolat'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha fet una crida a no ser alarmista amb l'actual situació financera dels ajuntaments catalans. Ha remarcat que hi ha un espectre variat dels ajuntaments, al temps que ha recordat que n'hi ha que estan en una situació viable. Ha admès que hi ha ajuntaments amb més dificultats que altres. Ha ressaltat que la situació dels governs locals 'és delicada com ho és també la dels governs autonòmics o de l'Estat'. Pel que fa a la situació de Moià que s'ha declarat en fallida, Mas-Colell ha dit que fa molt temps que el problema d'aquest municipi 'és singular' i ha apuntat que és un problema que ja 'està isolat des de fa bastant temps'.
andreu mas-colell, conseller d'economia i coneixement
Comparteix
   


Etiquetes
Ha fet aquestes declaracions en el marc de la XXIX escola d'estiu Ramon Trias Fargas, organitzada per la JNC. En aquest context i preguntat per la situació de fallida de Moià, ha apuntat que és un problema que ja "està isolat des de fa bastant temps i no és res de nou" quan hi ha gairebé mil municipis. Ha recalcat que "si es posen els ajuntaments en fila des de la millor situació econòmica a la més problemàtica n'hi ha un que està baix de tot i aquest és una preocupació, però s'ha de veure el global i entre tots gestionarem el tema de Moyà i dels altres municipis catalans".

El titular d'Economia ha dit que des dels departaments de la Generalitat de Governació i Economia es fa una tasca constant d'assessorament i hi ha instruments per explicar què es fa des de la Generalitat per la gestió financera.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Moianès fletxa Moià
31 de juliol de 2011, 20.32 h

Honorable senyor. Mas Colell : comencem bé, reconeixem que estava al cas i que Moià és un cas aïllat. Estava al cas, vostè i els seus antecessors però no feien res perquè Moià era la 'perla' municipal de CiU amb un alcalde que portava vint-i-vuit anys en el càrrec i ja els hi anava bé.
Vostè ja havia estat conseller de la Generalitat anys enrere, doncs bé, en la seva època Moià ja era conegut pel desgavell i el desori econòmic que portava l'Il·lustríssim senyor Josep Montràs.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
31 de juliol de 2011, 18.45 h

Senyor Mas-Collons, vostè sap perfectament que són molts els ajuntaments que estan en fallida. A què ve dir aixó de no fer alarmisme ? Ens ho pot explicar ? Tal vegada és millor amagar la misèria política i econòmica que impera a casa nostra ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Emili fletxa Terrassa
31 de juliol de 2011, 11.21 h

M'agradaria saber com pot fer fallida un Ajuntament si decidis només el Batlle. Sembla ser que tota la responsabilitat hauria de ser seva, a no ser que "altres" li obliguin a fer coses que sap que no podrà pagar. Algú m'ho pot explicar? Si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.