directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El president de la Diputació de Girona demana la intervenció del Govern en la fusió de caixes

Rebutja els directors com a interlocutors · Sosté que la caixa gironina no pot perdre representativitat en tractar-se de 'tota una demarcació'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, considera que els directors generals de les caixes de Sabadell, Terrassa, Manlleu i Girona no són interlocutors vàlids per decidir la representativitat de cada entitat en la caixa sorgida de la fusió. En declaracions a l'ACN, Vilert ha demanat al Govern que intervingui per designar els interlocutors que han de decidir la composició de l'assemblea general. Segons Vilert, les altres tres caixes tenen fins a trenta entitats fundacionals d'origen divers i, per tant, 'és molt complicat saber amb qui ens hem d'asseure a negociar'. Sosté que Girona no pot perdre representativitat perquè 'es tracta de tota una demarcació i no d'una ciutat o comarca'.
enric vilert, president, diputació, girona, caixes, fusió
Comparteix
   

El president de la Diputació ha alertat que ara 'és el moment' de definir tots els termes de la fusió i, especialment, quina representativitat tindrà cada territori. 'Jo no qüestiono si la fusió s'ha de fer o no, només demano que prenguem una decisió de la que tots estiguem convençuts', ha declarat el president que també ha demanat que es raoni bé la fusió per 'no lamentar en un futur que teníem una entitat financera 100% gironina i ara tenim una altra cosa'.

Per Vilert, en el cas de Caixa Girona 'està clar' que ha de ser la Diputació qui ha d'intervenir en la negociació de la representativitat territorial perquè n'és la fundadora. Ara bé, la situació és diferent a les altres tres caixes, que no tenen una única entitat fundacional.

Vilert veu en aquest aspecte un problema a l'hora de negociar. Per això, ha demanat la intervenció del Govern per designar un interlocutor vàlid. 'La via no és que els directors generals decideixin el futur de la nova entitat', ha defensat el president que ha recordat que les caixes 'no són els bancs i no hi ha dividends a repartir'. Per això, Vilert vol que es creï un altre fòrum on discutir la composició de l'assemblea general de l'entitat que resulti de la fusió.

Tot i no pronunciar-se sobre quina hagués estat la millor opció, el president de la Diputació sí ha reconegut que en una hipotètica fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona aquest apartat hagués estat més fàcil. 'Tot i la diferència entre les Diputacions de Barcelona i Tarragona, les dues parlen el mateix llenguatge i això facilita una interlocució a nivell de representativitat', ha reflexionat Vilert. Per això, el president recela que amb aquesta fusió 'els ajuntaments quedin diluïts' i la representativitat del territori gironí baixi.

No obstant això, Vilert no es planteja quin és el mínim irrenunciable de consellers generals que ha d'aportar el territori a la futura entitat. Ara bé, recorda que Girona és tota una demarcació i no una comarca o una sola ciutat. 'Això té un pes a l'hora de fer una fusió per representar coherentment el territori', afirma.

Risc de privatització

El president de la Diputació de Girona també ha alertat del risc de privatització que té no només Caixa Girona sinó totes les caixes catalanes al fusionar-se per acollir-se als ajuts del Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (FROB). Aquests són uns crèdits extraordinaris del Banc d'Espanya destinats a reforçar els recursos propis de les entitats financeres que optin per processos d'integració.

Segons Vilert, la intervenció del Banc d'Espanya en aquests processos és 'decisiva' ja que els bancs i caixes han de presentar un pla de viabilitat per retornar aquests diners. 'Si no es tornen els diners, l'Estat ara tindrà una sortida per poder vendre'ls', ha afirmat. Pel president, aquesta 'situació de risc' és un aspecte que s'ha d'analitzar 'a nivell de país'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
27 de setembre de 2009, 01.23 h

Les caixes no tenen que teni politics a l´direcció sinó bons ejecutios el Narcis Serra a sigut un desastre monumental.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de setembre de 2009, 14.59 h

A en Vilert se li veu el llautó: Vol que els polítics (els que ara ens mal-governen, ell inclòs) gestionin les Caixes, i a més, té preferències per fer la fusió amb la Caixa de Catalunya, la més polititzada i, pel que sembla, pitjor gestionada, i que a més, o casualitat!!, és en la que ell hi ha treballat, fins que s'ha "professionalitzat" en la política, i de la qual també n'ha estat Conseller....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de setembre de 2009, 14.49 h

Que té por de no tenir on retirar-se quan el partit deicideixi que ja és hora de que un altre suqui a la diputació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de setembre de 2009, 14.21 h

No tenen prou poder ja a l´àrea metropolitana de Barcelona ??

Qui ha de decidir la destinació dels recursos socials que generen

els diners gironins, els de fora ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.