directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 17 de juny de 2021 18:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera reclama no pagar a l'Estat fins que aquest torni el que deu del fons de competitivitat

El líder d'ICV acusa l'executiu d'Artur Mas de ser 'covard' davant la titular de les finances espanyola

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat al Govern que no torni els diners a l'Estat corresponents a la liquidació del 2008 i 2009 fins que el govern espanyol pagui a Catalunya els 1.450 MEUR del fons de competitivitat. En una entrevista a l'ACN, Herrera ha assegurat que aquesta seria una mesura de pressió de 'sentit comú' i 'fàcil de materialitzar'. D'altra banda, el dirigent ecosocialista ha carregat contra 'el doble joc' del Govern perquè, segons Herrera, 'treu pit a Catalunya però en canvi actua com un xaiet' davant de Madrid. En aquest sentit, li ha retret a l'executiu català que sigui 'molt valent retallant prestacions però molt covard' davant de Salgado.
joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
Herrera s'ha mostrat sorprès per l'actitud del Govern després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquest dimecres en què el govern espanyol ha ofert a les comunitats un crèdit de l'ICO per finançar la meitat del deute i ha establert un termini de 6 mesos perquè els parlaments autonòmics aprovin una norma per fixar el sostre de despesa. Segons el líder ecosocialista, l'executiu català està fent un 'doble joc' i ha comparat les declaracions que fa a Catalunya amb la seva actitud davant de Madrid. 'Fa unes setmanes parlava del tancament de caixes i ara accepta acríticament una mala proposta' del govern espanyol, ha assegurat tot lamentant que 'el Govern treu pit però en canvi actua com un xaiet'.

Davant d'aquesta actitud 'dòcil i massell' del govern que lidera Artur Mas, Herrera ha reclamat que exerceixi 'elements de pressió' i, en aquest sentit, ha instat l'executiu català a no tornar els diners a l'Estat fins que paguin el fons de competitivitat corresponent al sistema de finançament. 'Perquè hem de retornar diners si no ens paguen el fons de competitivitat?És de sentit comú' ha reblat. A més, ha afegit que aquesta seria una mesura de pressió fàcil de materialitzar en comptes d'acceptar 'pèssimes propostes' que es fan des de Madrid.

A més, Herrera també ha carregat contra el govern espanyol perquè 'intenta que les comunitats facin els deures que ell no fa' reclamant una contenció del dèficit a les autonomies. I sobre la proposta concreta d'obrir línies de crèdit de l'ICO, el secretari general d'ICV ha assegurat que és una 'irresponsabilitat' ja que els diners que s'hi destinaran deixaran d'anar a l'economia quotidiana. 'L'ICO què ha d'ajudar la mala gestió de l'Estat o les petites i mitjanes empreses?' s'ha preguntat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
serafi fletxa Barcelona
2 d'agost de 2011, 13.20 h

#9 posats a fer comentaris dels noms, jo de tu em faria dir Mârius, que és català. I pel que es veu en aixó de la independencia n'ets un expert que pot donar lliçons. Sense que jo n'hagi dit res, ja has vist que no hi entenc del tema. Quina ment més preclara la teva. Que savi ets!!!
Que passis un bon estiu sense rencors i a fe de Deu, que amb els calificatius ben administrats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa bcn
2 d'agost de 2011, 10.18 h

#8 Et demano disculpes serafí ( nom d'angelet) amb el teu nom no podries ser mai fatxa, però series independent igualment si formessis part d'un Estat propi, t'ho dic perquè sembla no tens massa clares les idees, si et puc ajudar ja ho saps... sense insultar i amb il·lusió, això si.
Els qualificatius són per reforçar el nom i a fer de deu que hi ha qui els utilitza per tot, va noi sense rancors, l'estiu és per gaudir-ne.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
serafi fletxa Barcelona
1 d'agost de 2011, 19.08 h

#6 suposo que aixó que no ens podrien contenir no ho dius per la manera d'actuar dels partits que ens representen. Quin és honrat? Quin no mira per ell?
La trista realitat és que no cal que a Madrit facin res per dividir-nos que tots solets ens en sortim prou bé. I si cal, posen una pastanaga.

Ah!. Ivan, en Mario m'ha tractat a mi de fatxa. I no em coneix de res. Pel sol fet de dir-li que no cal insultar a qui opini diferent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep fletxa Barcelona
1 d'agost de 2011, 19.05 h

Ha! Ha! Ha! Ara que no gobernen ni pinten res, ara de cop es tornen valents! I després, quan tenen l'ocasió corren a llepar-li el darrere als socialistes per a "txupar" alguna conselleria i a ser ben docilets i obedients.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
nasi fletxa cat
1 d'agost de 2011, 16.36 h

#4 Serafí, crec que el teu correu és molt més agressiu i anti-unitat que el d'en Mario. Probablement (sempre ens podem equivocar), el principal problema que tenim amb CiU és de covardia. No són capaços d'anar per l'estat propi. Ni ara ni mai. Només fan declaracions per calmar el poble. Com no son capaços de plantar-se amb tema econòmic.
Dius que l'estat deixaria de fer transferències... Ja ho veuríem. La tenisió, tenint en compte que ens roben 22.000 milions, pujaria tant, que no en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
1 d'agost de 2011, 16.35 h

#4 Estàs molt pesadet amb això dels insults. A qui ha insultat en Mario?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
serafi fletxa Barcelona
1 d'agost de 2011, 15.37 h

#3 a em "Mario" li agrada insultar. Es veu que ara per ser demócrata s'ha d'insultar. Tant és que es diguin bestieses. Insultem al contrari que així farem creixer el pais!!!! I fatxa no és un insult per ell. Es un elogi!!
Malauradament en Herrera ens vol pendre el pèl. L'estat deixa de fer transferencies tant bell punt es digui que no se li paga. I a més, t'embarga els comptes. I aixó com ho resol en Herrera?
L'unica cami és la independencia, pero d'aixó no en parla. En canvi si diu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
1 d'agost de 2011, 12.21 h

No ens ha d'estanyar, sempre han sigut uns covards i uns xais però ho hem de pagar tots sempre, fins quan? encara no s'obren els ulls dels secs? i es destapen les oïdes dels sords?
Apa! a ser valents gent de Catalunya, diguem si a un Estat Propi, segur , segur que sortirem guanyant en tot i sobretot en dignitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Oriol Gil Sanchis
Oriol Gil Sanchis fletxa [object Object]
31 de juliol de 2011, 23.31 h

Herrera, Espanya ens deu molt més que això: 22.000 milions d'euros anuals (sense comptar el que deu al País Valencià i a les Illes)!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
nasi fletxa cat
31 de juliol de 2011, 11.13 h

En Mas te el síndrome de l'esclau. L'amo li fa les mil i una putades, i ell en culpa els altres esclaus perquè, com a molt covard i messell que és, no gosa enfrontar-se a l'amo.
Entre els esclaus és un gall
davant l'amo és un xai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El PP i el PSOE, amb la recollida de firmes i la negació de la pluralitat lingüística, ens obliguen a repetir la història
Ramon Boixet Ramon Boixet
Cuina catalana que sorprèn Suïssa

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.