Les Balears lideren la prevenció de l'obesitat infantil a Europa
Un projecte de salut pública que ‘ensenya’ als països de la UE a ‘reformular els seus aliments i menjars preparats
Les Balears lideren un projecte europeu de salut pública que ‘ensenya’ als països de la Unió Europea a ‘reformular els seus aliments i menjars preparats per a plantar cara a l'obesitat’, a través d'una eina 'on-line' de reformulació nutricional, que serveix, segons ha informat la Conselleria de Salut, per a ‘millorar nutricionalment els plats i els aliments’, al mateix temps que ajuda a reduir l'aportació d'àcids grassos saturats, sucres lliures i sodi.
D'aquesta manera, responsables de seguretat alimentària i nutrició de la Direcció general de Salut Pública del departament dirigit pel conseller Vicenç Thomàs, en col·laboració amb el Col·legi de Dietistas i Nutricionistas de les Illes Balears, han presentat aquesta eina que ‘permetrà a les empreses de la cadena alimentària i del sector de la restauració introduir el valor de la salut com un valor afegit del seu producte o servei’, així com un ‘plus de competitivitat en el mercat de l'alimentació saludable, en una economia cada vegada més exigent’.D'aquesta manera, els experts assistents a aquesta presentació han après a utilitzar aquesta eina per a poder transmetre els coneixements adquirits, tant als socis europeus com als alumnes de l'Escola d'Hostaleria de la UIB, futurs professionals del sector de la restauració, i al personal de l'Hospital Són Dureta.
Cal destacar que l'obesitat és una patologia la prevenció de la qual requereix la intervenció de tots els agents interessats en combatre-la, pel que el projecte que pilota Balears intenta frenar l'obesitat implicant a empresaris, consumidors i autoritats sanitàries. D'una banda, proposa formar el sector alimentari amb la finalitat de fomentar la tendència dels productors d'aliments cap a una oferta saludable; i per una altra, intenta animar a les petites i mitjanes empreses a utilitzar una eina de gestió que els permeti controlar i reduir la quantitat de greixos, sal i sucre dels seus productes, i així poder competir amb les grans multinacionals que tenen més recursos.