directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao avisa a Zapatero que no pot comptar amb el suport d'ERC als Pressupostos Generals de l'Estat

'El govern espanyol s'haurà d'esforçar molt per tenir el nostre sí'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC i portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha advertit al govern espanyol que 's'haurà d'esforçar molt' si vol el suport dels republicans a uns Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que creu que formen part del 'mateix guió anticrisi erràtic i improvisat'. En declaracions a l'ACN, ha assegurat que té 'voluntat i predisposició' de parlar de pressupostos després de l'acord de finançament, però vincula el seu eventual suport al que anomena la carpeta catalana, com el model de gestió de l'aeroport del Prat. Ha lamentat que el govern espanyol faci una previsió de creixement de l'economia i el dèficit 'irreal', i plantegi una reforma fiscal que 'penalitza' l'estalvi i el consum de les classes mitjana i popular.
joan ridao
Comparteix
   

D'aquesta manera, Ridao ha afirmat que a ERC no li agrada el projecte de PGE per 2010 que avui ha aprovat el Consell de Ministres. Ha assegurat que el govern espanyol no pot comptar encara amb el suport d'ERC, i que si el vol 'shi haurà d'esforçar molt'. Si bé ha reconegut que els PGE contemplen inversions en política social, també ha alertat que 'obliden l'economia productiva', cosa 'antisocial', tenint en compte que 'no hi ha res més social que lluitar contra l'atur' i crear ocupació.

Opina que el govern espanyol fa una previsió de creixement de l'economia i del dèficit 'totalment irreal', i planteja una reforma fiscal que penalitza el consum i l'estalvi de classes mitjanes i populars.

'Predisposició i voluntat' de parlar

ERC ja ha avisat que l'acord de finançament 'raonable i satisfactori' no els compromet a res en matèria de pressupostos. Ridao ha reconegut que, després de l'acord, ERC té 'predisposició i voluntat' de parlar dels pressupostos amb el govern de l'Estat, però condiciona el seu vot a què contemplin els elements del model econòmic, productiu i fiscal d'ERC, a més de la resolució del que anomenen la 'carpeta catalana'. 'ERC ja ha deixat de fer de llebre de l'esquerra espanyola', ha manifestat, i ha afegit que el que mou els republicans en política espanyola son les 'contrapartides' per Catalunya com és el model de gestió de l'aeroport del Prat amb majoria determinant catalana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.