directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Reportatge cultura doble fletxa

Més de 300 ovelles pel centre de la ciutat Amposta

El poble recupera d'aquesta manera la transhumància

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Amposta ha recuperat aquest dissabte al migdia l'antiga transhumància amb el pas de més de 300 ovelles pel centre de la ciutat. L'objectiu, segons el pastor, Àngel Alegre, és utilitzar les vies permeses per dur les ovelles als pocs prats d'herba existents al territori. La jornada s'ha iniciat a primera hora del matí des de Camarles, passant per l'Aldea i Amposta per l'antiga N-340 i acabar finalment a Masdenverge. Alguns veïns del muncipi han afirmat que aquest esdeveniment no el veien a la ciutat des de fa uns 40 anys. En total, unes set hores de trajecte per recórrer uns 20 quilòmetres. Diferents unitats de la Policia Local i dels Mossos han vetllat perquè no hi hagués incidents.
ovelles amposta
Comparteix
   

Alegre ha explicat a l'ACN que a la zona de Masdenverge no hi ha espais on les ovelles puguin menjar de manera natural. Per aquest motiu van iniciar el camí fins Camarles fa uns quinze dies aproximadament.

Segons Alegre, la zona verda existent a Carmarles permet alimentar el ramat d'ovelles d'una manera més natural. Un cop acabat el menjar de la zona, Àngel Alegre ha explicat que han iniciat el camí de tornada.

El pastor ha manifestat que cada cop queden menys camins per on passar amb el bestiar a causa del creixement de ciutats com la d'Amposta.

Recordar que la transhumància és la migració estacional dels ramats a la recerca de les pastures allà on n'hi hagi segons l'època de l'any: pastures d'estiu o agostejadors (a muntanya) i pastures d'hivern (a la plana). La zona principal de pastures d'estiu és el Pirineu. No obstant això, també existien pastures estivals fora dels Pirineus: petites zones com el Puigsacalm-Collsacabra, el Montseny, el Montsant, en ple migjorn català, i els Ports de Beseit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
27 de setembre de 2009, 15.39 h

En Amposta hay muchas OVEJAS blancas y negras y también muchos cabestros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.