directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao es reunirà dimarts amb Zapatero per parlar d'uns pressupostos 'que s'haurien de capgirar com un mitjó'

Els qualifica com a irreals i propis 'd'Alícia en el País de les Meravelles'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha enumerat aquest diumenge a l'espai l'Entrevista de Catalunya Informació alguns dels temes de la 'carpeta catalana' que s'haurien de solucionar perquè el seu partit finalment recolzés els pressupostos generals de l'Estat pel 2010. 'Després del finançament hi ha aspectes pendents com el model de gestió de l'aeroport del Prat o les inversions que han d'acompanyar el traspàs de rodalies', ha assenyalat Ridao, que ha comentat que el proper dimarts es reunirà amb Zapatero per analitzar aquestes qüestions. El secretari general d'ERC considera que els pressupostos s'haurien de capgirar com un mitjó perquè són 'irreals en les xifres i arcaics en la política social'.
ridao joan zapatero congres erc esquerra psc psoe
Comparteix
   

'Són francament irreals i d'Alícia en el País de les Meravelles perquè parteixen d'una perspectiva de creixement de l'economia d'un 0,3%. L'any passat ens varen dir que l'economia espanyola creixeria al voltant d'un 1% i ara estem gairebé al voltant del 6% de dèficit', ha comentat Ridao amb ironia. 'I aquests pressupostos són socials en la mesura que hi ha política social pal·liativa però deixen totalment de banda l'economia productiva. Per tant, es tracta d'un govern que s'autoanomena d'esquerres i social però practica una política d'esquerres arcaica, poc modernitzadora i poc reformista', ha continuat el secretari general d'Esquerra, que no ha volgut lligar acord de finançament i pressupostos generals de l'Estat.

'Estem mirant en lupa i verificant el compliment de l'acord de finançament i després hi ha una carpeta totalment diferent que són els pressupostos generals de l'Estat', ha recalcat Ridao amb fermesa. 'L'acord en matèria de finançament, que és un acord positiu, no té una torna amb un acord automàtic en matèria pressupostària', ha alertat el número dos d'Esquerra. 'El PSOE no pot pensar en cap cas que l'acord de finançament varen ser unes arres del govern socialista perquè ERC doni suport incondicional als pressupostos de l'Estat', ha insistit Ridao, que ha deixat ben clares quines són les condicions d'ERC perquè es pugui donar suport als pressupostos.

'La carpeta d'ERC inclou temes com poden ser el model de gestió del Prat, les inversions vinculades al traspàs de rodalies, que s'ha de fer efectiu a partir del gener vinent, o les infraestructures ferroviàries de l'Eix Mediterrani', ha enumerat el secretari general d'ERC, que ha confirmat que també hi ha aspectes de caràcter més simbòlic com la reciprocitat de TV3 i Canal 9, la modificació del reglament del Congrés que ha de permetre la utilització de llengües oficials com el català o més recursos per a la Llei de la Dependència. 'Som conscients que a Madrid és on es couen la major part dels nostres problemes. Més enllà dels discursos ve la política i això vol dir negociar', ha assegurat Ridao.

Sentència del TC

Parlant de problemàtiques futures, el número dos d'Esquerra no s'ha estat de criticar una de les amenaces per a l'Estatut com és l'imminent sentència del Tribunal Constitucional (TC). 'Jo, francament, em costa especular amb el que pugui fer el TC. No sé si la sentència serà a l'octubre o l'any que ve. Ni si serà una sentència declarativa que anul·li alguns envans de l'Estatut o una sentència híbrida que anul·li alguna cosa o interpreti a la baixa', ha reflexionat Ridao en veu alta. 'Miri, m'és ben igual. Crec que si hi ha una sentència del TC serà un gran error polític i segurament serà l'escàndol més majúscul des de l'arribada de la democràcia', ha sentenciat el secretari general d'ERC.

Reagrupament.cat

'Si es toca qualsevol aspecte del text voldrà dir que ni l'Estatut que es va aprovar al Parlament ni l'Estatut retallat pel govern espanyol i pel senyor Mas tenen cabuda dins la Constitució', ha avisat Ridao. 'Espero que això enceti una nova etapa i tregui la bena dels ulls a molta gent', ha puntualitzat Ridao, que ha finalitzat opinant sobre el futur partit polític Reagrupament.cat, liderat per l'exmilitant d'ERC Joan Carretero. 'A mi m'agrada parlar del meu equip i no de les altres forces polítiques però des d'ERC expresso el respecte cap a qualsevol iniciativa, inclosa la del senyor Carretero', ha comentat el secretari general republicà.

'De fet, crec que quan més serem més riurem en el món del catalanisme', ha finalitzat Ridao.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
28 de setembre de 2009, 20.26 h

Jo sóc d'ERC, vull dir que sóc d'esquerres i republicà, però aquesta vegada, em refereixo a les properes eleccions, ERC no podrà pas comptabilitzar el meu vot ni el de la meva família. No vull, no em dóna la gana que se'l poleixin per a pactar un nou tripartit. Què us penseu, que amb en Sapatero no arribaran a un acord ???. I tant que hi arribaran, si no és el dia que s'hagin de votar, ho serà a posteriori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de setembre de 2009, 10.40 h

Ridau ésta vez no sacará nada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de setembre de 2009, 09.08 h

En Zp. pot dormir tanquil amb ERC i el PNB.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa Barcelona
27 de setembre de 2009, 23.20 h

Quina poca visiò històrica company Abate. ERC ha fet coses malament però només cal veure com estava ERC als 80-90 i com està ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Abate Marchena fletxa Viladecans
27 de setembre de 2009, 22.46 h

Habéis llevado a la histórica ERC al desastre. Acabando con aquel partido que llenó de orgullo en el siglo XX a toda Catalunya. Asambleario, el más democrático de Espanya, participativo y de una izquierda humanista. Vosotros, con vuestras actitudes, habéis conseguido que perdiera la diginidad que tenía con el abuelo Maciá y el mártir catalán Lluís Companyis. Una vez conseguida la INDEPENDENCIA, ERC sin los actuales dirigentes, volverá a ser la fuerza que consiguió la Generalitat a p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan Juneda fletxa baix lllobregat
27 de setembre de 2009, 17.45 h

Que l´Aeroport del Prat, que seria el més lògic, passara a ser governat per una direcció catalana amb empenta i patriota seria un gran pas endavant per a l´autogovern i la millora de les infraestructures de transport de la societat contemporània. Ridao i ERC fan molt bé de negociar la carpeta catalana, li desitjo molts éxits al congressista Ridao en els seus afers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.