directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El català Isaki Lacuesta, premi de la crítica al festival de Sant Sebastià

El guardó ajudarà a distribuir 'Los condenados', el film del gironí

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La pel·lícula del català Isaki Lacuesta 'Los condenados' ha estat guardonada amb el premi Fipresci de la crítica al festival de Sant Sebastià, que aquest cap de setmana s'acomiadava de la ciutat basca fins l'any vinent. Protagonitzat pels argentins Daniel Fanego i Aruro Goetz, 'Los Condenados' vol ser en un relat moral sobre les visions de la lluita armada entre generacions. El director gironí, a qui el premi ha aportat 'tranquil·litat i satisfacció', ja pensa en el rodatge de la seva següent pel·lícula, que el portarà a l'Àfrica. Si la distribució tira endavant, 'Los condenados' es podrà veure als Països Catalans a partir del novembre.
isaki lacuesta
Comparteix
   

Malgrat no ser un premi remunerat en metàl·lic, el premi Fipresci, que atorga la crítica, al festival de Sant Sebastià és un guardó que si més no servirà per poder donar més nom a la primera pel·lícula de ficció del director català Isaki Lacuesta, 'Los condenados', que enguany ha participat en la secció oficial del festival donostiarra.

'Estem molt satisfets perquè és una cosa que no ens esperàvem i hi havia gent en aquest jurat que respectàvem molt', ha sentenciat Lacuesta, qui també confia que el premi doti la pel·lícula d'una major sortida comercial: 'esperem que serveixi també per reposar la pel·lícula i que pugui tenir una bona distribució i sortida i que es pugui veure com convé'.

Isaki Lacuesta ha definit 'Los condenados' com una 'faula' que pretén ser 'un relat moral sobre com algú es posiciona sobre la legitimitat de la lluita armada'. El film explica com uns exguerrillers es troben trenta anys després per buscar la tomba d'un company desaparegut i munten una excavació a la selva.

La convivència en un lloc tancat els porta a descobrir que la seva visió del món i de la lluita armada ha canviat amb els anys. Lacuesta també ha explicat com la pretensió del film no és ubicar l'acció en un lloc concret que pretén centrar la trama no en la història, sinó en el drama intern dels personatges i, d'altra banda, el tema pot traslladar-se a diversos espais temporals i físics.

Després d'aquesta primera aventura rodada al Perú amb actors argentins, que probablement es podrà veure en les sales comercials el mes de novembre, Lacuesta ja prepara la seva següent producció, que el portarà a gravar a Mali, a l'Àfrica. La pel·lícula, que es titularà 'Los pasos dobles' serà, segons el director, 'una pel·lícula molt diferent al que hem fet fins ara'. 'Planteja una part de viatge, una part de llegenda, una part de western, una part còmica', ha avançat el director.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
4 d'octubre de 2009, 12.06 h

Veig que citeu a l'Isaki definint "Los condenados" com a una faula, crec que a la roda de premsa del festival de Donostia diu el contrari: "sempre he tingut la sensación que una faula era un relat am fades i nans".

El relat moral malgrat que algun company lo li aconsellaba aquesta definició es com defineix el llargmetratge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.