directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSIB no descarta acudir al TC si Bauzá no retira un conseller del seu govern com a director general d'IB3

El partit ha registrat un escrit al parlament per tal que el Consell Consultiu faci un informe sobre la constitucionalitat del decret llei

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El parlamentari socialista, Antoni Diéguez, ha explicat aquest dimarts que el seu partit no descarta acudir al Tribunal Constitucional (TC) en el cas que el govern balear no retiri el decret llei 2/2011, de modificació de la llei 12/2010, de la llei d'IB3, que permet al conseller de Presidència, Antoni Gómez, assumir les funcions de director general d'IB3. Un fet que, diu, és 'claríssimament inconstitucional', ja que la llei d'IB3 és de desenvolupament estatutari, i aquestes normatives no poden ser objecte de decrets llei, i tampoc perquè tots els càrrecs del consell d'administració de l'ens públic no poden ser membres ni del parlament ni del govern. Diéguez demana a Bauzá que rectifiqui.
josé ramón bauzá, president, illes, pp
Comparteix
   


Etiquetes
Diéguez diu que el seu partit està disposat a arribar 'fins al final', inclús arribar al Tribunal Constitucional si Bauzá no posa remei al que consideren un 'ridícul'. Els socialistes de Balears han presentat un escrit a la Mesa del Parlament, per tal que aquesta demani un informe al Consell Consultiu sobre la constitucionalitat de posar al capdavant de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears a un conseller del govern, en substitució del director general que dimití.

El diputat parlamentari, Antoni Diéguez, diu que Bauzá té una estratègia ben definida per nombrar un substitut. Explica que el president del govern modifica una llei mitjançant un decret llei per situar al capdavant de la televisió autonòmica pública un 'comissari polític'. Diéguez recorda que la llei d'IB3 fixa que per escollir el director general de l'ens es necessària una majoria de dos terços i per tant, cal el consens de les diferents forces polítiques parlamentàries entorn un mateix nom. En cas de no haver-hi consens, el PP amb la seva majoria absoluta podria nombrar al cap de sis mesos a la persona que decidís.

Al seu parer dels socialistes, Bauzá preveu convocar un ple extraordinari a finals d'agost sense tenir aquest consens, i nombrar així d'aquí a mig any a la persona que considerin. Mentrestant, però, Gómez seria qui assumís les tasques de director general d'IB3 durant la campanya electoral de les generals.

'S'imaginen a Gómez organitzant els debats electorals d'IB3 per les generals?' es demana Diéguez, qui ha explicat que la seva formació política ha demanat un dictamen al Consell Consultiu, el qual té un mes per elaborar l'informe sobre si aquest decret és constitucional o no. Diéguez ho té molt clar, ja que explica que les lleis de desenvolupament estatutari, com la d'IB3, no poden ser objecte de decrets llei. De la mateixa manera, diu, tots els càrrecs del Consell d'Administració de l'ens públic no poden ser membres del parlament ni del govern, un fet que incompleix el conseller de presidència de l'executiu de Bauzá.

Per aquests motius, Diéguez demana a Bauzá que rectifiqui si no vol fer el 'ridícul', com seria que el Consell Consultiu li 'tombés' un dels seus primers decret llei'. El socialista també aprofita per demanar-li que tingui 'sentit comú' i que torni 'al camí del consens i del diàleg', per tal que IB3 funcioni manera 'imparcial'. Considera que és necessari mantenir IB3 tal com es coneixia fins ara, ja que serà l'única televisió pública que quedi a les Illes després de la imminent desaparició de Ràdio i Televisió de Mallorca.

EL PSM-IV-ExM amenaça en sortir del consell d'administració si Bauzá no rectifica

El econacionalistes han demanat al govern que rectifiqui el nomenament del conseller de Presidència, Antoni Gómez, com a director general d'IB3, ja que, en cas contrari, presentaran la seva dimissió del Consell d'Administració de l'ens. El PSM-IV-ExM demana que es convoqui de manera urgent una comissió de control de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (EPRTVIB).



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.