directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El PSC denuncia que alguns beneficiaris han deixat de cobrar la renda mínima d'inserció i CiU ho nega

Nadal acusa el Govern de marxar de vacances deixant 'en mans dels ajuntaments' la gestió de les cues dels necessitats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha denunciat que alguns beneficiaris han deixat de cobrar la Renda Mínima d'Inserció Social (PIRMI) per manca de pressupost. En roda de premsa, Nadal ha dit que la presidenta de la comissió interdepartamental d'aquest ajut ha fet arribar una carta en la que explica que un cop esgotat el pressupost per aquest any per a la renda 'no serà acceptada cap més sol·licitud', així com tampoc les que s'hagin registrat a partir de l'1 de juliol. El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha negat rotundament aquestes acusacions i ha assegurat que l'únic canvi és que el cobrament es farà mitjançant xec bancari i alguns beneficiaris poden patir un petit retard.

Segons el portaveu del PSC, també s'ha informat als beneficiaris que la prestació màxima serà equivalent al salari mínim interprofessional i, per tant, 'es regularà' la d'aquelles famílies que perceben ingressos superiors a data agost del 2011.

Nadal ha afirmat que aquesta és una conseqüència de la llei d'acompanyament de pressupostos que es va aprovar al Parlament, i que no va recolzar el PSC, ja que és allà on es fixa el pressupost per aquesta ajuda. Això, està provocant, segons Nadal, cues a molts ajuntaments i ho ha qualificat com 'una primera conseqüència greu' dels pressupostos aprovats amb el suport del PP.

En aquest sentit, ha acusat el Govern de marxar de vacances deixant 'en mans dels ajuntaments la gestió de les cues que avui s'estan formant' a les seves portes per part d'antics beneficiaris 'que no han cobrat aquest mes'. Ha valorat molt negativament aquesta situació, ja que ha afirmat que els consistoris també estan 'sota mínims' per vacances i la Generalitat 'encara més'.

També ha criticat que l'administració catalana té deutes amb molts d'aquests ajuntaments i que això només empitjora la seva situació. Segons Nadal, la Generalitat 'deu més de 63 milions d'euros' a alguns consistoris, cosa que ha considerat 'inacceptable i que provoca més alarma que confiança'.

El portaveu ha recordat que aquesta la llei de pressupostos 'prioritza no suprimir un impost minoritari i privilegiat' i provoca 'que els que més pateixen, les classes populars estiguin a les cues de la renda mínima d'inserció sense cap possibilitat de ser atesos'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.