directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició no aprova els primers mesos del Govern 'dels millors'

PSC critica l'empitjorament del deute, PPC lamenta la lentitud en aprovar mesures contra la crisi i ICV-EUiA denuncia l''obsessió malaltissa' per les retallades

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Poques hores després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi fet un balanç positiu dels primers mesos de legislatura, l'oposició ha manifestat una percepció diferent de la feina feta per l'executiu català. El PSC ha criticat el fet que Mas no ha aconseguit reduir el deute de la Generalitat i ha creat un clima d'inseguretat "que va més enllà del raonable". Per la seva banda, el PPC ha lamentat la lentitud a l'hora de posar en marxa mesures de lluita contra la crisi i ICV-EUiA ha denunciat una "obsessió malaltissa" per les retallades. El portaveu parlamentari de CIU, en canvi, ha fet una valoració positiva de la feina del Govern, tot i que ha admès que en queda molta més per fer.
parlament
Comparteix
   


Etiquetes
L'únic partit que s'ha mostrat d'acord amb el balanç que ha fet Artur Mas dels primers mesos de legislatura ha estat CIU. El seu portaveu parlamentari, Jordi Turull, n'ha fet una valoració positiva, però ha matisat que aquesta no es fa en to d'autosatisfacció i de mirar-se al melic perquè el grup parlamentari i el Govern són conscients de la feina que queda per fer.

El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha criticat que "no sempre el Govern ha ajudat a crear un clima de confiança" i ha assegurat que "la preocupació per la triple A", parafrasejant el president Artur Mas "no ha donat lloc en els set mesos a una millora de la qualificació del deute de la Generalitat", que ha assegurat que "ha empitjorat". Nadal ha dit que el Govern no es pot predicar confiança i a la vegada "crear un clima d'inseguretat que va més enllà del raonable", assegurant que l'executiu deu "més de 63 milions d'euros" a alguns ajuntaments.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha declarat que els primers mesos del Govern presidit per Mas s'han caracteritzat per la "lentitud". El diputat popular ha assegurat que l'executiu català continua treballant excessivament lent i fins al final d'aquest període de sessions no ha portat al Parlament cap mesura per lluitar contra la crisi econòmica i, per tant, no estaran vigents fins a finals de novembre o desembre.

Segons Millo, el PPC ha actuat amb "responsabilitat" i, des del mes de gener, ha presentat diferents iniciatives en la línia de l'austeritat i l'equilibri pressupostari. A més, segons ha dit, ha estat el PPC qui ha "estirat" del Govern facilitant l'aprovació dels pressupostos i la tramitació de la llei Òmnibus, així com amb la proposta de fer un pacte per l'ocupació a Catalunya.

Per últim, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha mostrat la disconformitat de la formació amb la valoració que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet de les mesures que impulsa el seu Govern. En aquest sentit, ha negat que siguin "inevitables" i les ha atribuïdes a una "ideologia concreta". Segons ha afirmat, només això explicaria que CiU estigui pactant amb el PP i que l'hagi portat a la centralitat política. Camats ha criticat l'"obsessió malaltissa" del Govern per les retallades i ha assegurat el dèficit també es pot eixugar a través d'un augment d'ingressos. "Una mesura de la qual no vol sentir-hi a parlar", ha afirmat. La diputada socialista també ha lamentat que l'"aprimament" administratiu que impulsa CiU amagui, en realitat, una desincentivació de la participació ciutadana en l'elaboració de polítiques.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
serafi fletxa Barcelona
3 d'agost de 2011, 12.24 h

#5 jo també soc un treballador, i empresari: un autonom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
serafi fletxa Barcelona
3 d'agost de 2011, 12.22 h

#6 també en tinc moltes ganes que la presentin. Però no varen fer-ho quan eren dalt i ara tampoc. Tots son de la mateixa pasta mal ens pesi i algú hi faci mala sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna fletxa S. Cugat
3 d'agost de 2011, 11.56 h

#2 Una unica proposta feta realitat en cas de tenir un president i no un mentider, apoltronat, venut a l'enemic.
INDEPENDENCIA
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
3 d'agost de 2011, 11.26 h

#2 Això, això, agenollem-nos tots davant els empresaris i als treballadors que ens bombin, oi, maco?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
serafi fletxa Barcelona
3 d'agost de 2011, 11.06 h

#3 la veritat cou, oi?. No cal que em diguis res més. Ja veig de quin peu calçes i que t'agrada posar "calificatius" que t'hauries d'aplicar tu mateix, demócrata de tota la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
3 d'agost de 2011, 10.54 h

#2 Serafí, estàs buscant l'insult cada dia, xaval. Ets un cap de pa sense molla, això si amb il·lisió, i no et penso dir res més mai més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
serafi fletxa Barcelona
3 d'agost de 2011, 08.42 h

és natural. Ells en saben molt, tal com ho varen demostrar en set anys.
A més, quina és la seva proposta alternativa? Més funcionaris? Més despesa? Augmentar impostos?
Vaja, tot el contrari del que es recomana per augmentar la confiança d'aquells que realment creen riquesa i llocs de treball: els empresaris.
O tot el contari del que ells mateixos farien a nivell privat si els disminuissin els ingressos. Però és clar, d'aixó ja es preocupen que no els passi. Perqué no varen acceptar r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'agost de 2011, 18.50 h

Només faltaria!!.

I aixó és una noticia?...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.