directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Turull acusa Herrera d'estar instal·lat en una 'demagògia que ratlla el ridícul'

Diu que la seva relació amb el PPC no afectarà un front comú a Madrid i nega un 'mercadeig' amb els populars

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha acusat aquest dimecres al secretari general d'ICV, Joan Herrera, d'estar instal·lat 'en una demagògia que ratlla el ridícul'. D'aquesta manera ha replicat a Herrera que, en una entrevista a l'ACN, ha assegurat que la relació de 'mercadeig' entre CiU i el PP és el 'problema de fons' per articular un 'front comú català' a Madrid. En declaracions també a l'ACN, el dirigent de CiU ha negat que hi hagi un 'mercadeig' entre CiU i els populars catalans i ha assegurat que els acords als que ha arribat amb el PPC no afectaran la consecució d'un front comú a Madrid.

Comparteix
   


Etiquetes

Després de les crítiques d'Herrera del 'mercadeig' entre CiU i PPC, Turull ha assegurat que 'no és un tema de mercadeig amb el PP o amb ningú, sinó d'intentar aixecar el país i arreglar els desperfectes que el tripartit i molt especialment ICV va generar al capdavant de la Generalitat'. Ha manifestat amb ironia que no sap si el model d'Iniciativa per gestionar els recursos públics és l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). En aquest sentit, ha ressaltat que si ICV hagués estat a la presidència de la Generalitat, en comptes d'estar a l'ACA, ara 'estaria la Generalitat en fallida'.

En aquesta línia, Turull ha destacat que tampoc sap si el model dels ecosocialistes és el que van fer a l'Incasòl o altres organismes 'on van anar multiplicant per tres el personal sense tenir una feina clara'. Per això, ha assenyalat que ara d'arreglar el que es gastés al marge dels ingressos i de la crisi. El dirigent de CiU ha justificat que per aquest motiu han hagut de trobar algú que per la via de l'abstenció els ajudés. Turull ha alertat que 'si el Govern en comptes de mirar endavant hagués furgat i mirat endarrere, totes aquestes mobilitzacions que ara ICV intenta capitalitzar segur que es manifestarien davant de la seu d'Iniciativa perquè ha esta la gran responsable de posar en risc l'estat del benestar'.

El dirigent de CiU ha assegurat que els pactes entre la federació nacionalista i PPC a Catalunya no influiran amb un front comú a Madrid després de les eleccions. Turull ha convidat a Herrera a parlar amb els alcaldes de Sant Feliu Llobregat o de la Llagosta o la majoria d'alcaldes d'ICV que 'els hi donarà una versió diferent del que és CiU'. 'Herrera fa una demagògia autènticament que ratlla el ridícul', ha insistit. Ha demanat més prudència a ICV i que ajudi a treure el carro del fangar. Ha criticat que els ecosocialistes es dediquen a 'intoxicar i generar intranquil·litat' entre els ciutadans.

Després que el secretari general d'ICV també manifestés que el front comú no s'ha de basar només en el pacte fiscal i que reclamés a CiU que no condicioni el seu suport 'només a una qüestió de quartos', Turull ha recordat que el president Mas va dir que a partir de la sentència del Tribunal Constitucional començava la transició nacional de Catalunya cap al dret a decidir i que 'un primer pas és el pacte fiscal. L'important del pacte fiscal és que és el primer pas en la transició nacional i qui la lidera es el president Mas', ha afegit. Ha demanat a ICV que si 'en comptes d'anar en els seus prejudicis ideològics i una demagògia del no pel no i fossin més rigorosos aquestes paraules se les podria haver estalviat'.

El portaveu de CiU al Parlament ha destacat que per ells no quedarà que hi hagi un front comú a Madrid. 'Segur que CiU no serà el problema i hi ha dos partits que hauran de dir si prioritzen els interessos de la gent de Catalunya o dels seus partits a nivells estatal', ha apuntat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.