directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat dóna deu dies a Losantos perquè tanqui la ràdio pirata que té a Tarragona

Si no ho fa, haurà de pagar entre 60.000 i un milió d'euros · Fa tres setmanes que esRadio emet pel dial 98.7 sense cap permís

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha obert un requeriment contra la nova emissora de Federico Jiménez Losantos, esRadio, per emetre al Camp de Tarragona sense tenir llicència. Ho ha explicat a l'ACN el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó. Ha afegit que si d'aquí deu dies esRadio no deixa d'utilitzar el dial 98.7 se la podria sancionar per via administrativa amb una multa d'entre 60.000 i un milió d'euros amb la legislació estatal de comunicacions. L'Ajuntament de Tarragona també estudia la legalitat urbanística del centre emissor. esRadio va començar les seves emissions ara fa tres setmanes.
esradio, losantos
Comparteix
   

Mundó ha explicat que s'ha requerit l'emissora 'perquè està utilitzant un espai radioelèctric, una freqüència, per la qual no té permís'. Sorprèn, en aquest sentit, que l'emissora anunciï a la seva pàgina web com els oients poden escoltar-los a través d'aquest dial al Camp de Tarragona.

'No només ho hem corroborat pels mitjans tècnics com són l'informe corresponent del centre de telecomunicacions que constata les emissions sinó que la pròpia emissora fa publicitat del dial des del qual emet, que és un dial pel qual ningú disposa de llicència', ha explicat Mundó. En el mateix espai de la pàgina web del nou mitjà, del qual Losantos és vicepresident, es pot llegir que a Barcelona la freqüència està 'per determinar'.

A més a més, segons la informació de què disposa la Secretaria de Mitjans de comunicació, l'Ajuntament de Tarragona està 'revistant la legalitat urbanística' del centre emissor de la senyal de l'emissora situat al barri de Sant Pere i Sant Pau. Si es confirma la il·legalitat d'aquest espai, el consistori també podria actuar contra esRadio per emetre sense tenir permís.

Si la nova emissora de Losantos no deixa d'utilitzar el 98.7 d'aquí deu dies se li podria imposar una multa d'entre 60.000 i un milió d'euros per haver comès una falta administrativa 'molt greu'. El cas d'esRadio no és aïllat. La secretaria de Mitjans de Comunicació té oberts actualment 70 expedients contra emissores de ràdio i televisions que emeten de manera il·legal.

'No hi ha des de cap punt de vista un suport legal que justifiqui aquestes emissions', ha assegurat Mundó perquè l'única manera a través de la qual es pot obtenir una llicència de ràdio és a través dels concursos que convoca periòdicament el CAC o per una cessió d'un tercer amb 'algun procés autoritzat'.

El requeriment contra esRadio arriba gairebé un any després que Losantos, conegut pel seu discurs anticatalanista, aixequés polèmica per un repartiment de radiofreqüències de ràdio, l'últim que ha fet el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

En aquest concurs la COPE, emissora per la qual va treballar Losantos fins la temporada passada, es va quedar sense llicència a Girona i a Lleida. És per això que l'expresentador estrella de la ràdio de la Conferència Episcopal va carregar contra el govern català i el PSOE en el seu programa matinal. També va criticar Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho, a qui va acusar d'estar 'encantats' amb el tancament de la COPE a Girona i a Lleida.

esRadio va començar a emetre el passat 7 de setembre com una marca explotada per Libertad Digital. Es tracta d'una empresa de Losantos i César Vidal, aliats després d'haver compartit les ones a la COPE. A la nova emissora, Losantos presenta 'Es la mañana de Federico' , programa clon al que feia a la COPE, i Vidal s'encarrega de la franja nocturna amb 'Es la Noche de César'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
29 de setembre de 2009, 12.54 h

Aquest del Losantos cada dia va a pitjor, ara ja no té ni llicència XD

Però deixant de banda tot aquest assumpte, i independentment de si té llicència o no, de si l'honradesa que diuen l'acompanya o no, de si s'alia amb Cèsar Vidal o no, de si és espanyolista o catalanista, de si és religiós o no... és igual, tot això és el de menys, el cas és que en Losantos és un FILL DE P...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ferrer fletxa Sabadell
28 de setembre de 2009, 16.41 h

"losantos-honradez"



quin acudit mes bo, te'n saps mes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de setembre de 2009, 14.02 h

Lo siento LOSANTOS haz lo que puedas para no cerrar, te admiro por tú valentia y honradez cualidades que cada dia van a menos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.