directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras avala Alfred Bosch com a candidat d’ERC a les eleccions espanyoles

Manté l’oferiment a Joan Ridao per a ocupar el segon lloc a la llista i planteja un Programa de País que reforci l’aposta per la centralitat de la nova ERC

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Oriol Junqueras i Marta Rovira donen suport a l'historiador Alfred Bosch com a candidat d'Esquerra a les eleccions espanyoles, després que un sector de l'antiga direcció d'ERC s'oposés frontalment a la possibilitat que Ferran Requejo encapçalés la llista per anar a Madrid. Ara, la candidatura Junqueras-Rovira centra la seva aposta estratègica per al creixement en l'obertura, la centralitat i la renovació. Obertura a un espectre ampli de l'independentisme i les esquerres vol dir, per a la futura direcció d'ERC, donar valor i establir ponts amb les diferents expressions de la societat civil, els agents econòmics i socials i els referents acadèmics que més han contribuït a renovar i ampliar el discurs sobiranista i progressista. així doncs, l'exportaveu de Barcelona Decideix i historiador, Alfred Bosch, serà el pròxim candidat d'ERC al Congrés dels Diputats, en substitució de Joan Ridao. Pels pròxims dirigents del partit, els últims resultats electorals han deixat clar 'un desig clar de renovació' i per això, 'cal renovar la nostra candidatura i, al mateix temps, aprofitar el saber i l'experiència de l'anterior'. Per això, Oriol Junqueras ha ofert a l'actual portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ocupar el segon lloc a la llista per combinar experiència i renovació.
alfred bosch, barcelona decideix
Comparteix
   


Etiquetes
Dins aquest espectre, cal destacar les persones que més s'han significat en l'organització de les consultes populars, les que han mobilitzat milers de voluntaris i han ampliat la defensa del dret a decidir a gairebé un milió de persones. ERC segueix estant al costat de tot l'ampli ventall de persones que, arreu del país, han estès la pràctica i l'afirmació del dret a la nostra autodeterminació. És per aquest motiu que Oriol Junqueras avala Alfred Bosch per a encapçalar la llista d'ERC a les properes eleccions espanyoles.

Després dels últims resultats electorals, entenem que el nostre electorat ens ha expressat un desig clar de renovació. Cal, doncs, renovar la nostra candidatura i, al mateix temps, aprofitar el saber i l'experiència de l'anterior. En aquest sentit Junqueras proposa que Joan Ridao participi també d'aquest procés d'obertura i reforci la candidatura a Madrid des de la segona posició a la llista.

ERC prepara aquestes eleccions generals amb la voluntat de representar la centralitat de l'interès del país, per tant, defensant un programa de país que respongui a les principals necessitats de Catalunya i el conjunt dels Països Catalans, que faci front a la crisi econòmica, que sigui assumit per una àmplia majoria dels catalans i les catalanes i permeti avançar cap a l'Estat propi.

Aquest programa de país inclourà la defensa del concert econòmic, governar les infraestructures des de Catalunya, la defensa i millora de l'Estat del benestar, reduir i transferir  l'administració general de l'Estat a Catalunya i fer del català llengua d'Estat a Europa.

Alfred Bosch
L'Alfred Bosch, (Barcelona, 1961) , professor de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Chicago, historiador, novel•lista, assagista i estudiós de la realitat africana. Ha col·laborat, entre d'altres, amb TV3, Avui, El Temps, El Periódico i Catalunya Ràdio. Ha obtingut també, entre d'altres, els premis Sant Jordi, Ramon Llull i Prudenci Bertrana. Ha estat el portaveu de Barcelona Decideix, plataforma transversal que va organitzar la consulta sobre la independència a la ciutat de Barcelona en què van participar 257.645 persones.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
mario fletxa bcn
4 d'agost de 2011, 11.14 h

Precisament, en aquests moments menys tonteries, no hi ha temps de improvisar i cagar-la, cal un home valent i digne i el Sr RIDAO ha demostrat plenament que ho és, i és a més a més, bo de veritat. No vull opinar sobre el Sr Bosch, perquè no el conec prou i no el voldria conèixer en condicions condicionades. L'Oriol està defensant quelcom que només ens durà al desprestigi un altra vegada, i no ens convé, ja tenim prou maldecaps, però la festa ja està començada i malament rai. Jo vo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jaume fletxa Països Catalans
3 d'agost de 2011, 23.33 h

#6 Xavi, sóc militant d'ERC i em sento més que considerat amb n'Alfred Bosch de candidat!! De fet, encara me'n sentiria més si en Ridao, acceptés anar-hi de dos; llavors si que em sentiré molt considerat, doncs veuré que un militant com en Ridao sap veure i posar-se al servei del partit, per damunt dels seus interessos personals, que com a militant imagino que és el que tots hem de fer. Ànims Joan, i pren la decisió adequada pel bé del partit, del projecte i del país. Amunt Esquerra ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
EIXAMPLENC fletxa EIXAMPLE
3 d'agost de 2011, 21.41 h

Per cert, no escollim President i Seg.Gral, dons oi que tenim jornada electoral, dons que les bases decideixin, mes fàcil i demòcratic no ho tenim. O fa por a la Direcció entrant??? Mireu que ho tenim fàcil i sempre ens compliquem la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Manelic fletxa Reus
3 d'agost de 2011, 21.05 h

Si Junqueres ha de servir per corregir o rectificar, com dieu, la pèrdua de pes d'ERC especialment a Madrid potser seria bo que treballes amb un equip amb el confiés al màxim. Ridau ha fet bona feina, a tothom li arriba el relleu. Si confiem amb Junqueres millor fer-li costat, una nova trencadissa no es podria aguantar, i ja n'hem viscut moltes a ca nostra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Palamós.
3 d'agost de 2011, 19.59 h

#13 Respecto la teva opinió i la de tots evidentment encara que no hi estigui d'acord. Un servidor ja he comentat la meva posició i la mantinc inequívocament. Estem governats per una colla de cagats i botiflers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
EIXEMPLARENC fletxa EIXAMPLLE
3 d'agost de 2011, 19.40 h

#12 No discutiré la vàlua de l'ALfred Bosch, de ben segur que és bó, molt bó. Segueixo pensant que no tenim temps de canviar de candidat i el que em decanta cap en Ridao és una apreciació a tenir em compte es massa amic del president del grup municipal de barcelona i per tant, val més boig conegut que savi per coneixer...... he dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Palamós.
3 d'agost de 2011, 18.44 h

Desenganyeu-vos, ERC no tornarà a ser res fins que pleguin tota la colla de botiflers i traidors que l'han portat a aquest carreó sense sortida. Tot està montat, dirigit i patrocinat pel penjabanderes espanyoles Puigcercós. Fota TOTS !!! Visca Catalunya Independent !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
santsenc fletxa Vila de Sants
3 d'agost de 2011, 17.44 h

Xavi, si no m'equivoco amb Àngel Colom i Pilar Rahola, ERC era eRC. Desprès que marxessin ha segut Erc. El problema és que hi ha hagut polítics com el Ridao q s'han dedicat més a fer la punyeta a CiU q ha lluitat per la llibertat de Catalunya, per això ha marxat tanta gent, s'han creat altres partits independentistes, i ERC ha aconseguit tant mals resultats, tot i q l'independentisme és més alt q mai. Per això ara s'intenta q ERC sigui eRC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Robert fletxa bcn
3 d'agost de 2011, 17.43 h

#8 Jo no ho veig així. La situació és molt delicada, ERC és a punt de convertir-se en un partit testimonial (depèn de com vagin les coses, podria arribar a desaparèixer del Congrés de Madrid, com als anys 80), i les eleccions anticipades han complicat encara més les coses. No hi ha temps de col·locar un cap de llista desconegut per molt del planter que sigui. El factor mediàtic pesa, no ens enganyem. Si tot va com ha d'anar, a les eleccions catalanes següents probablement el candidat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
3 d'agost de 2011, 17.43 h

Tinc 2 objectius a la meva vida:
-la INDEPENDENCIA DEL MEU PAIS
-DONAR PEL CUL A ASPAÑA TOT EL QUE SIGUI POSSIBLE
Ho sento pero algu ho havia de dir


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.