directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rubalcaba torna a dir 'no' al pacte fiscal

Assegura que amb l'actual model de finançament, Catalunya en surt beneficiada

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Alfredo Pérez Rubalcaba ha dit avui el que va afirmar el 3 de juny quan encara era vicepresident primer d'Espanya: no al concert econòmic per Catalunya que el seu partit sí que defensa a Euskadi i Navarra. Rubalcaba ha avisat aquest dimecres al president de la Generalitat, Artur Mas, que el model de finançament no es canviarà fins d'aquí dos anys, el 2013, perquè és quan fixa l'actual sistema que s'ha de negociar de nou el model. Per tant, Rubalcaba ha tancat la porta a negociar ara amb Mas el pacte fiscal si aconsegueix arribar a la presidència de l'executiu espanyol. 'El sistema acordat per tots i per les autoritats catalanes s'ha de desenvolupar fins el final', ha assenyalat. En una entrevista a Onda Cero, ha assegurat que l'actual model afavoreix, entre d'altres comunitats, a Catalunya. 
 
alfredo pérez rubalcaba, psoe
Comparteix
   


Etiquetes
Rubalcaba ha recordat que a l'actual sistema de finançament hi ha una clàusula que indicar que quan s'acabi s'ha de revisar. En concret, el model diu que 'es revisaran cada cinc anys els paràmetres estructurals del sistema' i per tant com va entrar el 2009 en funcionament, aquest any inclòs, s'ha de renovar el 2013. En aquest sentit, el candidat socialista ha assegurat que aquest serà el moment per revisar-lo. 'El que s'ha de fer és complir el que s'ha acordat i aquest és un sistema que afavoreix a Catalunya', ha manifestat.

Ha explicat que si guanya les eleccions espanyoles i Mas vol negociar el pacte fiscal amb ell li respondrà que ja hi ha un nou sistema de finançament i que funciona des de fa dos anys. Ha destacat que aquest sistema 'es va fer per resoldre problemes de finançament d'un sistema que havia funcionat bé, però havia introduït alguns desequilibris i en algunes comunitats funcionava regular i se sentien maltractades'. De fet, ha dit que quan es feien els càlculs quedava demostrat aquest maltractament i ha citat entre les afectades a Catalunya, Madrid, el País Valencià i Balears. En aquest context, l'exvicepresident del govern espanyol ha declarat que l'estat espanyol ha posat més diners per totes les comunitats i que l'any pròxim rebran 8.000 milions d'euros més per finançar els seus serveis com la sanitat i l'educació".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Pantinet fletxa Les Escaldes
4 d'agost de 2011, 18.23 h

#8 Ferran El Rubalcaba diu la veritat, el que manteix (com sempre) es el MAS. recordes els cops que ha dit: Plantarem cara a Madrid. Amb tants anys, quant han plantat cara a Madrid? Madrid no enganya a ningú, son aquesta classe política que tenim a Catalunya. Qui representa a CiU a Madrid? Un EJSPANYOLISTA com una casa de pagés. el M;ANYO Durante y Lérida, que per ser ministre vendria tot el que pugués. Els de UNIÓ, que son minoria dels de CDD tenen els llocs claus. El representant a Mad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
serafi fletxa Barcelona
4 d'agost de 2011, 13.17 h

#7 no he vist pas que els del tripartit apretessin gaire doncs. I el problema és que tothom treu pit o vol marcar "paquet" com varen dir una temporada, i mentre ens barallem i estem dividits, ells ens la van foten.
Prou de barallar-nos com a un pati de colegi i anem plegats. Aquesta és la unica nostra força i possibilitat d'asolir la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
FERRAN fletxa Cerdanyola del Valles
4 d'agost de 2011, 12.50 h

Jo mes aviat diría, "NO AL ROBATORI CONTINUAT DESDE FA 300 ANYS"... I Ja ha arrivat l'hora de dir prou a tan robatori, tans mangants i tans xorissos ganduls, que estém mantenint...


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
4 d'agost de 2011, 11.59 h

bien dicho si señor no al chantaje nazionalista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
4 d'agost de 2011, 11.31 h

La relacio Catalunya-aspaña no ha funcionat mai ni funcionara.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
FERRAN fletxa Cerdanyola del Valles
4 d'agost de 2011, 10.16 h

Sr. Rubalcaba,- El que vosté pensi o no pensi, no ens servirá de res, perque no guanyará las eleccións generals. A lo mes que pot optar, es a que el PP, no tingui majoría absoluta (i no está gens clar que aixó pasi) Per tan, si vosté no guanya las eleccións amb majoría absoluta (que no pasará) s'haurá de posar en mans del Sr. Mas i el que ell digui, si es que vosté vol governar... i el mateix pasará amb el PP, si no treu aquesta majoría absoluta que parlém. En el supósit de que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Emili fletxa Terrassa
4 d'agost de 2011, 09.56 h

El qui no té prou "dellonses" per apretar és CiU, ni per apretar ni per agafar ni per promocionar la INDEPENDÈNCIA. Jo pregunto . . . . sI el senyor Pujol ja dubta de les seves antigues creences. . . . en què creu ACTUALMENT el senyor Mas ? ? ? ? . . . . Possible resposta: Només en que passin els quatre anys de mandat i a viure de la pensió? ? ? ? . . . NO M'HO VULL CREURE! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna fletxa Tarragona
4 d'agost de 2011, 09.36 h

I què n'espereu del PPSOE????? Els nacionalistes espanyols sempre van a fotre'ns, però la culpa és dels polítics catalans que no tenen el que s'ha de tenir (i tenen massa privilegis) per capgirar la situació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
serafi fletxa Barcelona
4 d'agost de 2011, 09.17 h

aquesta gent només xiula quan se'ls te agafats pels dallonses. I ara es veuen lliures o han de fer-ho veure a l'Ejpaña profunda. Passa que quan se'ls te agafats no sabem apretar prou. Com han fet al Pais Basc, per exemple.
Amb tot, no hi ha més cami que la independencia. No es pot estar tota la vida enganxat d'aquesta gent que només et roba i al damunt t'insulta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Mercé fletxa Santa Perpetua
4 d'agost de 2011, 07.15 h

Que Sr. President? Li ha quedat prou clar la resposta dels espanyols?

Encara li queden ganes de dir-nos que : ara no toca ?

Que ens proposarà ara? jugar al bingo entre nosaltres però amb permís de Madrid?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.