directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla carrega contra els partidaris de superar el marc estatutari vigent

'No és temps d'aventures ni fulls de ruta o trajectes sense mapes'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del Govern, José Montilla, ha centrat la seva intervenció al Debat de Política General d'enguany (seguiment en directe i via Twitter) en les polítiques contra la crisi econòmica, per ell 'el principal problema del país i no cap altre'. En aquest sentit, el discurs de Montilla ha anat ple d'atacs contra l'onada d'independentisme que inunda el Principat, i ha llançat una clara advertència 'als qui diuen que convertiran aquest país en el millor de tots d'un dia per l'altre', en referència tant a CiU com als moviments que impulsen consultes sobiranistes. Montilla també ha llançat dards enverinats contra Joan Puigcercós i els seus socis de Govern d'ERC, en atacar aquells partidaris de superar el marc legal vigent i forçar la superació de l'Estatut de la Moncloa. 'Qui critica el caràcter estratègic de l'Estatut es precipita. Catalunya no pot semblar com aquelles criatures malcriades que reclamen una joguina nova i, quan la tenen, en reclamen una de nova. Catalunya necessita constància', ha assegurat el president.
montilla parlament xerra josé president
Comparteix
   

'El govern no especularà sobre futuribles'

El president català ha alertat sobre el fet que 'podria produir-se greu problema de confiança' del poble català respecte l'estat espanyol si el Tribunal Constitucional toca l'Estatut aprovat per referèndum. Tot amb tot, ha afirmat que no ha traçat cap Pla B si s'acaba donant aquesta situació: 'No té sentit treballar com si s'hagués produït una situació adversa per al país' I ha reblat: 'El govern no especularà sobre futuribles'.

L'Estatut 'no és una cotilla'

Montilla també ha realitzar una àcida crítica als partidaris de superar el marc legal vigent i forçar la superació de l'Estatut de la Moncloa. 'Qui critica el caràcter estratègic de l'Estatut es precipita. Catalunya no pot semblar com aquelles criatures malcriades que reclamen una joguina nova i, quan la tenen, en reclamen una de nova. Catalunya necessita constància'.

En aquest sentit, Montilla ha carregat durament contra els partidaris de l'independentisme que aquests dies es vehicula a través de les consultes populars. Sempre de manera indirecta, els ha diagnosticat una 'incapacitat per veure la realitat com és', i els ha acusat de tenir la perspectiva alterada i deixar-se endur per la impaciència i la voluntat de confrontació. En aquest sentit el president ha apostat per la calma enlloc d'iniciatives que generen 'insatisfacció', i s'ha mostrat partidari de 'centrar la política catalana en el desplegament de l'Estatut', ja que 'no és temps d'aventures ni fulls de ruta o trajectes sense mapes'.

Combatre el desànim

Montilla s'ha proposat 'que el desànim no arreli en la nostra ciutadania'. Per evitar-ho, ha citat tota una sèrie d'empreses catalanes punteres a nivell mundial, o bé amb una notable implantació a Catalunya, des d'Alstom a Gas Natural, passant per Borges o Bodegas Torres. També ha citat Ferran Adrià i Calixto Bieito com a mostres del talent català que despunta a nivell mundial. 'Mostres de la vitalitat del país', ha dit.

S'ha mostrat 'moderadament optimista respecte la sortida de la crisi' i ha lamentat que 'les oposicions pensen massa en el curt termini'.

Informes i transparència

Montilla també ha fet referència als informes encarregats pel govern, una quarta part dels quals han estat declarats 'inútils' per una auditoria externa. Ha ressaltat que l'auditoria mateixa constata que 'no hi ha res d'irregular' i que el seu govern 'ha retallat les partides destinades a aquesta despesa'. Ha emmarcat l'auditoria feta pública la setmana passada en el marc de 'transparència i rendiment de comptes' que impulsa.

'Bon acord de finançament'

Montilla ha repetit també l'argumentari d'abans de l'estiu per a defensar l'acord de finançament a què van arribar els governs català i espanyol abans de l'estiu, afirmant que és bo per al país, perquè 's'ajusta als criteris de l'Estatut, perquè s'ha assolit en unes circumstàncies complicades -tant per la ciri com per les inèrcies polítiques- i perquè hem capgirat la lògica general dels models anteriors'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
3 d'octubre de 2009, 00.08 h



En Ferran Adrià, diu en Montilla? Fa molt poc, en Ferran Adrià ha fet propaganda de l'exèrcit espanyol, els ha donat suport anant a un vaixell de guerra i fent-se fotos amb els militar espanyols.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
30 de setembre de 2009, 10.19 h

Doncs jo a les eleccions nacionals no penso votar ERC, com havia fet sempre. Perquè aquest senyor no recorda que si és president és gràcies als votants independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de setembre de 2009, 09.36 h

I ERC ja ho sap tot aixó?.



I pensar que deian fa quasi 6 anys que apostaban pel tripartit per arrossegar als PSOEmontillistes cap a possicions sobiranistes!!.



Res!!, potser, aviat ens voldrán vendre la moto de que inclouran al PP al "govern" per arrossegar-los també a "possicions sobiranistes", que d'aquests saltimbanquis d'ERC es pot esperar qualsevol cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de setembre de 2009, 01.42 h

Semblen els discursos dels falangistes nacional-sinicalistes als estertors de del franquisme i sa Democràcia Orgànica contraste de pareceres dintre del marc del Movimiento que la seva constitucion i el fuero de los Espanyoles sa policia política vigilància a la premsa i la censura del crosta (abans Sr. Morales. marcava. I que dingo s'en sortís perquè tot ere lligat i ben lligat. i que es deixessen de aventures perilloses... Si repasseu hemeroteques i/o inclús el You tube veureu que res ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LluisC. fletxa Banyoles
30 de setembre de 2009, 00.23 h

Sap que li passa a aquesta "joguina" de que vosté parla, Sr. Montilla ??

Primer que vé tarada de fàbrica, i després que les piles les té España.

Jo la tornaría a la botiga i que em tornesin els calés...ja comprarem un altre "joguina" en un altre botiga que no ens vulguin estafar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan Miquel fletxa Barcelona
30 de setembre de 2009, 00.03 h

La nostra "cotilla" són els polítics que ara omplen les cadires del nostre Parlament, són la nostra "cotilla" i la nostra creu!



Hem de renovar la nostra classe política, hem de donar un nou impuls al país i treure'ns de sobre d'una punyetera vegada a Espanya.



Una Catalunya lliure serà millor per a tothom, per a les empreses, per a les classes populars, per a la classe mitja, per als immigrants, per a tothom! si algú no ho vol veure és que és cec!



... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa barna
29 de setembre de 2009, 19.37 h

Les "aventures", senyor Montilla, les decidim nosaltres. No pas vostè. A mi particularment m'agrada l'"aventura" de la independència. I l'única cosa que em sap greu és que visc a Tarragona, i gràcies a la gent del seu partit no podré opinar si vull o no la independència. Però ja li dic jo a vostè que sí que vull la independència. Amb totes les meves forces vull ser el que eren el nostres avantpassats, i no els que els espanyols han fet de Catalunya, una nació que agonitza.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ARA, ERC fletxa Miralcamp
29 de setembre de 2009, 19.19 h

L'estafatut, es l'engany mes gran mai fet i participat des de el tractat de Casp, entre ISABEL de Castella i Ferran d'Aragò.

Ara, es el mateix però amb cognoms com MAS i MONTILLA...o CiU i PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Maria fletxa Mollerussa
29 de setembre de 2009, 18.27 h

La nostra crisi perpètua i permanent, són aquests 21.000 milions d'euros que ens prenen cada any, a Catalunya. Aquesta és la nostra pitjor crisi, des de fa molts anys. Si resolem aquesta , poc ens quedarà, o gens per a l'actual. Independència per a Catalunya!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.