directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Espanya més a prop de l'abisme: la prima de risc ha arribat als 420 punts

La preocupació a l'Eurozona i l'economia dels Estats Units desploma els parquets asiàtics i nord-americans i arrossega els europeus a una nova jornada negra

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Noves pors i especulacions a les borses mundials. Després d'una jornada negra dijous en què el Banc Central Europeu no va anunciar la compra de bons espanyols i italians, la prima de risc espanyola, la diferència entre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys i l'alemany, el més solvent, s'ha disparat aquest matí fins als 420 punts amb una rendibilitat del 6,42%. Amb tot, la borsa espanyola comença a repuntar un 0,16% pels rumors d'un canvi d'opinió respecte als bons del BCE. Els mercats europeus, però, continuen amb caigudes per les preocupacions sobre la situació a l'Eurozona i la salut de l'economia dels Estats Units. Tots els parquets de la Unió es desplomen arrossegats per les pèrdues als Estats Units, on el Down Jones va caure un 4,8%, mentre a Àsia, l'índex Nikkei ha perdut un 3,7%. Abans de les 10 la prima ja havia baixat dels 400 punts i a quarts d'onze se situava al voltant dels 372, una situació que implicava que comprar deute espanyol costava un 4% més que si els inversors es decantaven per l'emissió alemanya.

Comparteix
   


Etiquetes
A primera hora del matí, les borses europees han patit caigudes severes. L'índex britànic FTSE 100 ha perdut 3,2%, mentre que el Dax alemany i el Cac 40 francès han perdut 3,5% i 2,8%, respectivament. A mig matí les pèrdues es moderen, amb Londres caient un 1,85%, Frankfurt un 1,67% i París un 0,53%. A Itàlia, l'índex MIB perd un 0,55%, mentre que la prima de risc italiana ja ha superat la barrera dels 400 punts i té un interès del 6,34%.

Mentre cauen les borses i les opcions de risc, els inversors acudeixen en massa cap a les accions més segures. L'unça d'or està pujant durant tota la setmana, i se situa als 1.658 dòlars, prop del sèu rècord històric.

Aquest migdia, el Comissari d'Economia de la Unió Europea, Olli Rehn, farà una roda de premsa per parlar de la situació econòmica a l'Eurozona. La cancellera alemanya, Angela Merkel trucarà el president francès Nicolas Sarkozy per parlar de la crisi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
5 d'agost de 2011, 12.00 h

Estic content. Desitjo la pitjor sort a aspaña. Vull que el sapateru es mengi amb patates allo de que "estamos en la champions league de la economia mundial" hahhahhahahhah
Si aspaña va malament Catalunya anira be.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.