directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Marina Llansana trenca el seu silenci i aposta per Junqueras i Alfred Bosch

L'exportaveu del partit demana 'disciplina i generositat' · Sobre el candidat a Madrid: 'té gruix ideològic i aporta la renovació que ERC necessita'

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

'Alfred Bosch representa tot allò que Esquerra ara necessita. Ha liderat des de la societat civil un referèndum  -el més difícil, el de Barcelona- que va culminar amb un èxit indiscutible. Té gruix ideològic, comparteix el discurs del partit (d'esquerres i independentista) i ajuda a projectar a la societat catalana la imatge de renovació que Esquerra necessita. En to conciliador i gens excloent, Bosch ja ha dit que renovar no vol dir prescindir de ningú'. Així de clara s'ha mostrat -en un article publicat a Tribuna Catalana- Marina Llansana, la jove exportaveu d'Esquerra que havia guardat un discret silenci des dels Estats Units, on ha fet una estada el darrer mig any per aprofundir en la seva formació. Llansana reclama 'generositat i disciplina' cap a l'aposta de la nova direcció d'ERC per renovar el partit i recorda que Junqueras va comprometre's amb els republicans com a candidat a les europees en un moment en què, recorda, 'els dirigents d'Esquerra suàvem per reunir 30 persones en una sala, Junqueras omplia i deixava gent dreta'.
Marina Llansana
Comparteix
   


Etiquetes
L'article de l'exportaveu d'ERC i exdiputada prossegueix afirmant que 'amb la seva habilitat com a comunicador, amb humilitat i un punt d'èpica va fer que molta gent recuperés la il·lusió. Confio molt en Junqueras i en la feina que farà al capdavant d'Esquerra: és un home format, i prou generós per tornar a aglutinar els desencantats i crear la cohesió necessària perquè Esquerra pugui tornar a emprendre el viatge cap a la centralitat política amb els efectius que va tenir al 2003'.

Amb tot això apunta que 'per això defenso que havia de ser ell i el seu nou equip qui nomenés un candidat a les eleccions espanyoles. I desconfio d'aquells que no han tingut la valentia suficient de disputar-li la presidència del partit però que ara li volen qüestionar la primera decisió i la més important'.

En el seu article a Tribuna catalana, continua afirmant que 'ara només cal veure si, en la més trista tradició d'Esquerra, ara s'haurà de tornar a viure una batalla interna que debilitarà el projecte, que farà perdre la confiança de la ciutadania -i per tant restarà suport a les urnes- i a més posarà pals a les rodes de la nova direcció que ni tan sols no ha tingut encara l'oportunitat de posar en marxa el seu projecte. Perquè si això passa, si protagonitzem de nou el trist espectacle de la guerra interna, algú haurà guanyat les primàries però tot el partit haurà perdut les eleccions'.

Llansana clou el text amb una sentència contundent: 'Potser ja és hora de constatar que el problema d'ERC no té res a veure amb la ideologia (de fet, ERC ha guanyat la batalla ideològica els últims 15 anys). El problema d'ERC és que històricament hi han sobrat els personalismes i hi ha faltat disciplina i generositat. Ara, per sort, això es pot canviar'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
Joan fletxa Palamós.
8 d'agost de 2011, 16.22 h

#43 -
Suposo que quan practiques lo que indica el teu nick et deus posar uns profllàctics ja que sinó ho infectaries tot. A banda, t'has equivocat de lloc, els teus comenaris els has d'enviar a la COPE, La Razón , El Mundo, ABC, etc, etc, és a dir a tota la pùrria informadora espanyolista, llocs on els hi agradan els acudits que com el teu, són dignes del cervell d'espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
8 d'agost de 2011, 15.27 h

Menus mal que niá que pensen em el cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
8 d'agost de 2011, 14.12 h

Nunca ERC, ni en sus mejores tiempos ha tenido 7500 militantes de pago, les sobra un 0, siempre hay exajerados, ni los grandes los tienen. Cuando hay que rascarse el bolsillo los catalanes con buen criterio se borran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
jordibcn fletxa Barcelona
8 d'agost de 2011, 12.19 h

#41 No ,no "ejajero" gens i si et prens la molèstia al setembre veuras els números dels que voten i al octubre la gent que anira a Girona i de llarg veuras que si que arriben i passen de llarg d´aquest 1500 , i et dic que és tonteria això del 1500 , i això del afiliats i simpatitzans, sobretot perquè hauries pogut dir i amb raó que 7600 són una miséria, i et repeteixo a ERC si no pagues adéu, ara si la teva situació no t´ho permet hi han solucions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
8 d'agost de 2011, 12.04 h

Jordi bcn. No ejajeris a ERC que paguin ni arriden a 1.500 militans, altre cosa son els simpatinsans que per descomtat no paguen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
jordibcn fletxa Barcelona
8 d'agost de 2011, 11.45 h

#34 A els altres partits no te ser dir ara a ERC si no pagues adéu.
#36 7600 actuals, nosaltres no fem trampes , no com altres , que com no voten mai rés no cal actualizar el llistat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Pep fletxa Barcelona
8 d'agost de 2011, 08.15 h

La coherència seria que amoros i portabella pleguin per la davallada important a barcelona i que rovira i salvaldor pleguin per haver tenir important representació al tripartit dins del govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Pep fletxa Barcelona
8 d'agost de 2011, 08.13 h

On és la renovació del partit, tots els que junqueres i ell mateix proposa són de l'actual direcció i a més al Salvador el col.loquen a la diputació de barcelona amb un sou elevadíssim. Ara surt la marina que deu voler el mateix, ella que ha estat en l'actual direcció decidint i que fa el que li diu en Benach.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
7 d'agost de 2011, 19.34 h

Pere el Digne. No fa falte que em contestis aprenent, la veritat es la veritat, us esteu quedan 4 i el cabo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Joan fletxa Palamós.
7 d'agost de 2011, 19.22 h

#35 - Quan t'ha tocat el despertador ? 7.600 militans !!! Ja descontes els 4.200 que ens hem donat de baixa o és que estant mirant el llistat d'algun altra partit ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.