directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP compara el Valle de los Caídos amb el Cementiri Arlington i el memorial Omaha

Arran d'una proposta d'ICV per retornar les restes de republicans enterrats sense consentiment

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El diputat del PP Jorge Fernández Díaz ha comparat aquest dimecres el cementiri de Cuelgamuros, al Valle de los Caídos, amb altres 'basíliques-cementiri' com el Cementiri Nacional Arlington de Virginia, on hi ha les restes de veterans de totes les guerres nord-americanes; i el Memorial de la Platja d'Omaha, en honor dels morts del dia D. El diputat ha fet la comparació en el debat d'una proposta d'ICV perquè es retorni als familiars les restes dels republicans traslladats sense consentiment al Valle de Los Caídos. El PP s'ha oposat a la proposta en els termes en què s'ha presentat adduint que fer un cens és 'legalment impossible' i que l'exhumació de cossos és competència de la Comunitat de Madrid.

Comparteix
   

La proposició no de Llei d'ICV té com a objectiu resoldre casos de restes robades pel franquisme com el de Joan Colom, soldat republicà mort de tifus a Lleida després de caure pres. La seva família va dipositar flors durant dècades al cementiri on pensava que es trobava la seva tomba, però realment havien traslladat les restes al Valle de los Caídos. Estudis posteriors van publicar el cens del cementiri que es troba al terme de San Lorenzo de el Escorial i la família reclama ara el seu trasllat a Capellades.

La proposició d'ICV reclama que en un termini de sis mesos es faci un cens dels soldats enterrats al Valle i que, en tres mesos, l'executiu espanyol es posi en contacte amb les famílies de les persones que van ser traslladades allà sense el consentiment dels seus éssers estimats. A més, reclama que el govern espanyol es faci càrrec del trasllat si les famílies ho volen així.

Els populars s'han oposat a la proposta d'ICV tot recordant que 'la fossa comuna del Valle de los Caídos realment és una basílica cementiri' com les que es troben 'en altres llocs com als EUA, on hi ha el cementiri Arlington'; 'el memorial dels caiguts de la Platja d'Omaha' dedicat als caiguts del desembarcament de Normandia, o altres establerts a Alemanya i Rússia. 'Cada país té les institucions que procedeixin en funció de les conflictes i fets d'aquestes característiques', ha sentenciat.

Segons Fernández Díaz, com que el Valle és un cementiri, la Llei de la memòria històrica va establir que es regís per la normativa de cementiris, fet que fa que les competències siguin de la Comunitat de Madrid i de l'Ajuntament de San Lorenzo del Escorial. Són ells, ha afirmat, els que han d'autoritzar qualsevol cens i exhumació de restes. A més, ha destacat, la publicació de la documentació del cens 'vulnera la llei de protecció de dades'.

Per tant, segons Fernández Díaz, el ces que reclama ICV és 'legalment impossible de fer' i el govern espanyol 'no té cap competència' per a l'exhumació de fosses. Els familiars que vulguin recuperar els cossos que s'hi troben, ha afirmat 'no han de fer res més que dirigir-se a Patrimoni Nacional, aconseguir un certificat, i anar a la Comunitat de Madrid, que és qui està plenament legitimada per autoritzar la exhumació i el trasllat del cos'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
1 d'octubre de 2009, 19.19 h

Aquests peperos, són uns desgraciats. Sembla estrany que, apart de ser feixistes, tenen un cervell, massa del qual se'ls està liquant. Està més que demostrat, que és inaudit que, persones que poden ser advocats, possiblement metges, enginyers, etc. etc., puguin dir les bajanades que arriben a dir. Està vist i demostrat que la cultura, no és igual al fet de tenir una carrera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de setembre de 2009, 22.47 h

Lo millor que es pot fer en aquesta obra del Fixisme i feta amb homes i ma d'obra escava... es volarla.

PP-Nacional Socialistes-Falange i de las JONS.

http://www.youtube.com/watch?v=4M0Lgq0a0Uk


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Washington DC
30 de setembre de 2009, 19.34 h

He estat moltes vegades al Cementiri Nacional d'Arlington. La comparacio es un verdader insult als patriotes americans. En primer lloc, a Arlington no hi ha cap Basilica, sino que conforma a la ideologia laica dels EUA. En segon, es un cementiri molt actiu al qual es molt dificil fer-se enterrar. Cal demostrar merits extraordinaris o haver mort en accio i ser acceptat (com ara els tres Kennedys). Arlington esta presidit per l'antiga mansio del General Lee a un turo pero no va ser construit mai ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.