directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

El Barça de Sandro Rosell prepara un homenatge al president Suñol

Afirma que 'el president màrtir, és i serà sempre un exemple i font d’inspiració per a tots els barcelonistes i ciutadans d’aquest país'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Després de 75 anys de la mort de qui va ser president del Futbol Club Barcelona assassinat pel franquisme, Josep Suñol, la Junta directiva del Barça ha emès un comunicat públic en què explica que des de l'àrea social de l'entitat s'ha estat treballant els darrers mesos conjuntament amb la família del president màrtir per retre-li un homenatge. El text afirma 'el FC Barcelona vol ser fidel a la seva memòria i als valors que va impulsar. De fet, el concepte 'Esport i Ciutadania', del qual Suñol en va fer bandera, ha perdurat fins els nostres dies i inspira molts dels projectes socials i solidaris que porta a terme el FC Barcelona a través de la seva Fundació'. Conclou contundent 'setanta-cinc anys després de l’afusellament a mans de les tropes franquistes, Josep Suñol, el nostre president màrtir, és i serà sempre un exemple i una font d’inspiració per a tots els barcelonistes i ciutadans d’aquest país'.

Comparteix
   

Josep Suñol i Garriga (Barcelona, 21 de juliol de 1898 - serra de Guadarrama, Castella, 6 d'agost de 1936) fou president de la Federació Catalana de Futbol i del FC Barcelona, destacat polític d'Esquerra Republicana de Catalunya, diputat d'ERC a les Congrés de Diputats el 1931, 1933 i 1936. Així mateix també fou president del RACC des de 1933 fins al novembre de 1934, gran amant de l'esport, mecenes cultural, fundador i impulsor del periòdic esportiu La Rambla, nacionalista català.

El primer contacte directe amb el FC Barcelona va ser l'any 1925 quan les autoritats espanyoles van clausurar l'entitat a causa d'una demostració espontània al camp de les Corts en contra de la dictadura de Primo de Rivera. L'aquell moment president de l'entitat, Joan Gamper, es va veure obligat a marxar de Catalunya i Josep Sunyol, militant catalanista, va decidir fer-se soci del club aquell mateix any 1925. Aviat va entrar en les diferents juntes directives, l'any 1934, Anna Maria Martínez Sagi, a instàncies de Josep Sunyol, va ser la primera dona que va formar part de la directiva del Futbol Club Barcelona.

El juliol de 1934 persones influents li ofereixen la presidència del FC Barcelona en assemblea general i ell la rebutja. Així i tot se li demana que proposi un president i així ho fa: Josep Sunyol proposa a Esteve Sala, qui presidí el club durant un any amb resultats molt positius. L'any següent aquest deixa la presidència per motius de salut i Josep Sunyol torna a ser aclamat. Aquesta vegada va accedir a presidir l'entitat i el 17 de juliol de 1935 en va ser president del Futbol Club Barcelona, accedint a les peticions dels socis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
PEP fletxa VALLROMANES
9 d'agost de 2011, 18.34 h

No anem bé. Com voleu que guanyem la independència si ens estem barallant i insultant entre nosaltres mateixos?.
Fins que no aconseguim anar tots a una no anirem enlloc. La nostra debilitat és aquesta. Cada un pel seu cantó i tots barallats. I això a Madrid els hi encanta perquè pensen: "Aquests catalans es destrueixen entre ells" per això no ens tenen por.
Espero i desitjo que algun dia deixem de costat les diferències polítiques i anem tots a una. Prmer aconseguim la independència... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
9 d'agost de 2011, 10.39 h

#30 Crec que teniu raó però no cal insultar encara que t'insultin......no queda massa bé.... que no veieu que s'ha de guanyar el sou????


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
9 d'agost de 2011, 00.27 h

#27 El que signa com mario i diu que els que no pensem com ell tenim dèficit intel·lectual és un pobre idiota. Primer comença entrant en un debat que no correspon a l'article i i després diu que els que el responem som els que ens surtim del tema perquè no sap ni respondre amb arguments. Deu mamar del partit (la seva capelleta) sinó no s'entèn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
9 d'agost de 2011, 00.14 h

#27 I tu sembla que ets una mica curtet mario


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
9 d'agost de 2011, 00.12 h

#27 Fàcil defensa: fugir d'estudi. Si critiquen ERC critiquem CyU. Es com a aquell que l'enxampen robant gallines i comença a parlar de lo dolents que són els lladres de coure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
mario fletxa bcn
8 d'agost de 2011, 21.53 h

D'on heu sortit tots plegats, capelletes del vici ? sembla que tingueu pilotes de futbol per cap desinflades i pilotes inflades a l'entrecuix que no us deixen anar endavant de tant que pesen, collonuts tots plegats nanus ! però amb dèficit intel·lectual. Bones vacances. Pobre Suñol quin equip!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 34
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
jordibcn fletxa Barcelona
8 d'agost de 2011, 17.13 h

#25 Crideu una ambulància que el Sr Pep s´ha trencat,
-Ho sento, senyor, però en aquest moments estan totes ocupades, però li puc enviar una el dia 16 cap a les quatre de la matinada, ja sap en de redüir el dèficit , senyor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
8 d'agost de 2011, 14.30 h

#24 I tant que seríem independents amb ERC el 2014. Segur que sí ! Ai que em trenco de riure!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDDDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi M fletxa Maresme
8 d'agost de 2011, 13.49 h

Jo m'ho crec que amb Esquerra seriem independents el 2014... si no fos per la colla de CyU i tot el lumpen intel·lectual que compra la propaganda del grupo Godó i altres panflets que venen de la meseta, i que es creu tota la porqueria en forma de calúmnies, tergiversacions, mitges mentides, mentides senceres i intoxicacions cerebrals diverses que els hi foten davant dels nassos.
Per cert, hi ha governant que no mami de la mamella o que no ocupi poltrona, Babaus?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
8 d'agost de 2011, 13.26 h

#20 El que dius Mario no té cap lògica. La realitat és que heu estat MAMANT DE LA VACA SENSE OBTINDRE RES PER CATALUNYA i ara HEU QUEDAT EN EVIDÊNCIA. Rectifico el que havia dit d'ERC a l'exili: el Tarradellas també era un lladre i un traïdor com els vostres dirigents . Clar que cal el 51% al parlament... per això no havieu d'entrar a fer el titella al govern i amb la boca sellada amb totes les putades que ens feiendes de Madrid i des del PSC-PSOE. US HEU DESPRESTIGIAT PERÔ NO PRETEN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 41   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.