directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Multa per dur el CAT a la matrícula

La CUP reclama a la Paeria que anul·li la sanció i sol·licita una reunió amb la responsable municipal de Seguretat, Civisme i Règim Interior

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La Guàrdia Urbana de Lleida ha multat un conductor per portar enganxat el CAT a les plaques de matrícula del seu cotxe. Segons han explicat des de la CUP de Lleida, l'agent hauria demanat al propietari del vehicle que arrenqués els adhesius i, tot i que aquest va accedir, va ser sancionat igualment amb 200 euros de multa. Des de la CUP exigeixen a la Paeria que anul·li la sanció a aquest veí de la capital del Segrià i que des de l'equip de govern 'es donin instruccions a la Guàrdia Urbana perquè aquest fet no es torni a repetir'. La formació independentista ja ha sol·licitat reunir-se amb la responsable municipal de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, per parlar sobre aquesta qüestió. Els fets han ocorregut menys d'un mes després que el portaveu del Govern, Francesc Homs, animés els ciutadans a posar l'adhesiu CAT a les matrícules, fins sobre de la E, perquè 'jurídicament és possible fer-ho' ja que 'el que identifica la matrícula és la combinació de quatre números i de tres lletres i la E no surt'. Aquesta crida va provocar les crítiques del PP i Ciutadans.

Comparteix
   


Etiquetes
Els fets van tenir lloc cap a les dotze del migdia del divendres 5 d'agost a Rambla Ferran. Des de la CUP han explicat que abans que el propietari del vehicle fos sancionat, aquest havia exigit a l'agent que li parlés en català ja que s'hi va dirigir en castellà, petició a què el policia no va accedir. Posteriorment, l'agent hauria demanat al conductor que arrenqués els adhesius del CAT de les matrícules, tant de davant com de darrera del vehicle, recomanació que va seguir el propietari del cotxe que, tot i això, va ser denunciat igualment, segons han explicat des de la Candidatura d'Unitat Popular.   

Segons la denúncia, l'agent va posar la multa per, textualment: 'No ajustarse las placas de matrícula a las prescripciones reglamentarias. En el interior de las placas de matrícula delantera i trasera lleva el adhesivo europeo de CAT'. 

Des de la CUP han denunciat que aquests tipus de sancions 'suposen un atac més al fet nacional i un pas mes en l'espanyolització i l'anorreament de la diferència, impropi d'un
ajuntament que es defensa catalanista'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Davit fletxa Barcelona
9 d'agost de 2011, 21.57 h

Els enemics del catalanisme també son a casa. Agents de policia, propietaris de bars o comerços, polítics, etc. Potser hauriem de començar a pensar en fer una neteja a fons dels que volen fer desaparèixer la nostra entitat. Jo començaria per eliminar totalment del mapa als funcionaris anti catalanistes. Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa Bcn
9 d'agost de 2011, 20.33 h

#12 En lo de deixar de veure cinema doblat al castellà, o teles espanyoles, ja fa temps que ho practico.
En lo de l'etiquetatge, per desgràcia estem patint la crisi econòmica per les males gestions i espoli que ens han practicat els nostres veïns. Així que primer toca mirar el preu, i evidentment davant preu semblant o inferior comprar productes catalans (etiquetats en català la veritat és que n'hi ha ben pocs).
Ara, deixar de veure un Madrit-Barça !!! Demanes massa, tu !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ll.B. fletxa Granollers
9 d'agost de 2011, 19.19 h

Suposo que l'agent que imposa una sanció s'ha d'identificar si se li demana. Seria desitjable fer una llista dels agents que castiguen aquest succés. Es podria fer pública. Això aportaria informació per determinar si sempre son els mateixos, per exemple. O saber si els hi queda molt per jubilar-se (suposo que el numero d'agent deu guardar relació amb els anys de servei al cos), entre altres possibilitats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
9 d'agost de 2011, 13.05 h

-els fets han passat. No 'ocorregut'
-que tregués els adhesius. No 'arrenqués'

-fins i tot damunt de la E. No 'fins sobre de la E'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 d'agost de 2011, 10.27 h

#4 Molt ben dit. Sí Senyor. !!! Al capdavall, el botifler de l'Homs va ser qui va atiar el foc ara fa pocs dies, diguent que hauríem de posar l'enganxina de CAT als cotxes. Per tant, si aquell portantveu de corrupCiU vol ser un senyor, hauria d'anul·lar la denúncia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 d'agost de 2011, 10.23 h

#2 L'insigne Dr. Broggi, dies enrere va dir: Els castellans (o els de l'altipla), quan es tracta d'anar contra Catalunya fan pinya, indistintament d'idees o partits polítics. Per tant i amb respecte al seu comentari (el de Vostè), li puc afirmar que aquí, nosaltres no tenim pebrots de fer cap boicot a "escanya", i menys de l'envergadura del que ens van fer ells ara fa pocs anys. Deixareu d'anar al cinema a veure cinema doblat al castellà ??. Deixareu d'anar a madrit a veure el barça-madrit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 d'agost de 2011, 22.33 h

#10 Cagat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pere fletxa Terrassa
8 d'agost de 2011, 22.07 h

Re
#9 Per la teva informació espavilat.

Real Decreto 2822/1998, de 23 de diciembre.

El apartado A.a), relativo a los colores e inscripciones de la matrícula ordinaria de los vehículos automóviles, queda redactado en los siguientes términos:

Vehículos automóviles:

El fondo de las placas será retrorreflectante, de color blanco. Los caracteres estampados en relieve irán pintados en color negro mate.

En las placas de matrícula se inscribirán dos grupos de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
8 d'agost de 2011, 17.52 h

Segons el codi de circulació espanyol "el que identifica la matrícula és la combinació de quatre números i tres lletres, que és el que apareix als papers del vehicle" i que la lletra "E" no hi és.

Fa mes de 20 anys que he portat el "CAT" dins la matricula i mai m'han dit res ni a França, Itàlia, Àustria, Alemanya, Mònaco, Bèlgica o Holanda!

El Servei Català de Trànsit va retirar una multa interposada pels "pitufos" (Guàrdia Urbana) de Barcelona a un conductor per portar el CAT ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Garriga fletxa Badalona
8 d'agost de 2011, 16.54 h

Jo enganxo l'adhesiu del CAT quan passo la frontera i entro a la Catalunya Nord. He estat per Franca, Regne Unit, Belgica i Luxemburg i no he tingut mai cap problema. Quan torno a passar per La Jonquera, me l'he de tornar a treure perque ja he vist com esta el pati.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.