directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran afirma que seria una 'bona notícia' que el 'catalanisme polític' formés part del govern espanyol

El candidat de CiU al 20N considera que les majories absolutes no són bones per a la societat i la política

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

En el mateix sentit que ja va declarar divendres que veuria amb bons ulls un govern espanyol configurat per PSOE-PP-CiU-PNB, el candidat de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran Lleida, afirma que seria una 'bona notícia' que el 'catalanisme polític' participés en el govern d'Espanya, tot i que desconeix si 'es donaran les circumstàncies'. En una entrevista a l'emissora COPE, Duran també ha mostrat la seva desconfiança cap a les majories absolutes, siguin del PSOE o del PP. 'No m'agraden a Catalunya ni quan les hem tingut', ha afirmat 'per a la societat i la política no és bo i més en situacions tant precàries com la que pateix Espanya per la situació econòmica', ha afegit. Impulsar les reformes per recuperar l'economia segueix sent la prioritat de la federació nacionalista.

Comparteix
   


Etiquetes
El també líder d'Unió Democràtica lamenta que el govern pugui estar 'de braços plegats' fins els comicis del 20-N i que no s'aprofiti el setembre per tirar endavant prioritats en matèria econòmica com són la negociació col·lectiva, les polítiques actives i les de crèdit. 
Veu 'correcta' la data de les eleccions, però sempre i quan es duguin a terme al setembre les reformes que es reclamen.

També acusa Zapatero i al seu executiu d''entretenir' les reformes per tal de 'no molestar als sindicats'. Ha apuntat que fins el moment s'han invertit 30.000 milions d'euros en 'polítiques passives' mentre que només s'han destinat 8.000 en polítiques actives, com és el cas de la formació. 

Duran Lleida no ha volgut referir-se directament al que li han plantejat els tertulians de la COPE sobre si es veu ministre en un hipotètic govern encapçalat per Rajoy. 'Oblidi's de noms i partits', ha indicat, tot i que ha remarcat el fet positiu que significaria una presència de 'catalanisme polític' al govern espanyol. Considera que amb aquesta situació es resoldria el que molts defineixen com a 'problema català', però que ell veu com una qüestió que també 'afecta la resta d'Espanya', ha raonat.

El candidat de CiU ha insistit que les solucions per a la crisi i el pacte fiscal són els punts principals que el partit posarà sobre la taula en una possible negociació amb el partit guanyador a les eleccions. D'aquesta manera, deixa de banda altres qüestions com l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya. 'No proposem cap referèndum d'independència, hi ha d'altres prioritats ara mateix, i la primera és l'economia', ha apuntat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11 Carles Perelló Valls
9 d'agost de 2011, 14.38 h

#2. Ferran, i des de quan l'"indi" Cuauhtemoc (que no "Cuatemoc") va anar a les Nacions Unides? Sobretot tenint en compte que va morir cap allà el 1520 en mans dels de l'Hernán Cortés prop de la frontera de Mèxic i Guatemala. Salut i Cultura!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa bcn
9 d'agost de 2011, 13.34 h

Estic d'acord amb el duran, no són bones les majories absolutes, ni a españa ni a Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9 Carles Perelló Valls
9 d'agost de 2011, 13.24 h

Ai Duran, Duran, que t'estàs retratant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós.
9 d'agost de 2011, 13.02 h

El pocavergonya corrupte - pressumpte inocent - Duran Lladre, és lògic que frissi per accedir com a membre d'un govern que sempre ha estimat, el del país veí , i ara amb més presa i urgència que mai ja que sap que està per caure el cas del seu ìntim amic Fidel Pallarols i si es clarifica la trama putrefacta i econòmica dels qui hi estan implicats, ell aniria a parar on han d'anar els delinqüents i l'ùnica forma d'evitar-ho és formant part de l'etao epanyó. Perquè us penseu que ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Noemí fletxa Sabadell
9 d'agost de 2011, 12.24 h

Deu patir amnèsia retrògrada aquest home. Cambó, que per l'època aquella representava el "catalanisme polític burgès" ja va ser Ministre i va entrar al Govern espanyol. El problema és que als mateixos espanyols no els quadrava ambigüitat d'aquesta gent, els quals s'alcen com a Bolivar de Catalunya i fan de Bismarck d'Espanya. Això van ser paraules textuals l'Alcalá Zamora....
Si els convergents diuen ser tan "independèntistes" que abandonin a la deriva als col·legues d'UDC, els qual... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 d'agost de 2011, 10.14 h

(SIC)".... afirma que seria una 'bona notícia' que el 'catalanisme polític' participés en el govern d'Espanya". Aquestes paraules sortides de la boca d'un aragonès renegat i català renegat com aquest, sonen a pecat mortal, sacrilegi i profanació de la vertadera dignitat catalana. Vostè Sr. Duran, és una xacra per a nosaltres, Vostè no té cap dret a respirar el poc aire que encara respirem el catalans de bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
CAT fletxa CAT
9 d'agost de 2011, 00.36 h

#2 Ferran tampoc no entenc que ningu pugui votar CyU i dir-se independentista, tots dos son la mateixa purria botiflera i poruca, o canviem d'aires i mirem cap endevant o hem begut oli.
En Mas es tant inpresentable com en Durante i com la resta, i les propostes de CyU son veritablement absurdes, inviables i contraries als beneficis de Catalunya i dels catalans.
Tant de bo que el poble catala deixi de banda el seny que porta a les esquenes dença 300 anys i tingui mes rauja. //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
santsenc fletxa Vila de Sants
8 d'agost de 2011, 19.15 h

AVE tren de rodalies de Madrid. Madrid candidata a les olimpiades. Retalls de sanitat i educació a Catalunya. A Catalunya autopistes de pagament. Estatut provat en referendum declarat inconstitucional, mentre altres d'altres comunitats que diuen el mateix son constitucionals. Déficit fiscal més gran d'Europa, I Duran salvador d'Espanya de la maneta del PP. Jo no el votaré.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
8 d'agost de 2011, 15.41 h

Per tal de putejar-lo, votaré al PP! De passada si als "indepes" que votaren a CiU-dadanos se'ls hi cau la bena d'una punyetera vegada doncs, haurà servit de molt.

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
FERRAN fletxa Cerdanyola del Valles
8 d'agost de 2011, 14.05 h

Espanya, es el nostre enemic... es qui ens ocupa, oprimeix, i roba... No veig de quina manera es pot col-laborar mes, desde Catalunya, que a través de la imposició i marcatge, que fa 300 anys ens están fent... Si Catalunya, hagués de rebre d'Espanya, tot el que aquesta ens ha robat, no hi hauría prous espanyols, ni prou Espanya, per poder-nos-ho pagar... tal com va dir l'indi Cuatemoc a las Nacións Unides, referint-se al mateix problema, vist amb la mateixa óptica. El Sr. Durán faría m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.