directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 17 de setembre es perfila com la data de les primàries a ERC si Ridao s'acaba presentant

Junqueras i Llorente veuen bé que l'elecció del candidat al Congrés coincideixi amb la votació del president i secretaria general

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Si l'actual secretari general d'ERC, Joan Ridao, acaba plantant batalla a l'escriptor, Alfred Bosch, per encapçalar la llista dels republicans a les eleccions del 20N, les primàries se celebraran molt probablement el 17 de setembre. És el dia que els militants d'ERC ja estan cridats a les urnes per votar el pròxim president i secretària general del partit. Tant Junqueras com l'actual portaveu del partit, Ignasi Llorente, coincideixen en què aquesta seria una bona data i tots dos s'han mostrat partidaris de celebrar primàries en cas que Ridao decideixi presentar-se. Però l'última paraula la tindrà el Consell Nacional del 3 de setembre que deicidirà si hi ha prou temps per celebrar primàries.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot depèn de si Joan Ridao decideix mantenir el pols amb la pròxima direcció del partit o decideix deixar pas a Alfred Bosch perquè sigui cap de llista del partit a les eleccions generals. A l'espera de la decisió final, tant l'actual portaveu d'ERC pròxim a Ridao, Ignasi Llorente, com el futur president del partit, Oriol Junqueras, han coincidit en les últimes hores en la conveniència de celebrar primàries si hi ha més d'un candidat i tots dos han apostat perquè es facin el pròxim 17 de setembre.

Fonts pròximes a Junqueras creuen que el 17 de setembre és una bona data per celebrar primàries i escollir el candidat al Congrés ja que encara faltaran dos mesos per les eleccions i, per tant, hi haurà temps suficient per preparar la campanya. A més, aquestes mateixes fonts han indicat que també suposaria un estalvi de recursos i d'organització interna ja que aquest dia la militància d'ERC està cridada a les urnes per votar el president i el secretari general del partit. En quest cas hi ha una candidatura única, la de Junqueras a la presidència i la de Marta Rovira a la secretaria general.

En la mateixa línia, en una entrevista a Rac 1, el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha manifestat que el 17 de setembre li sembla "una bona data". De fet, Llorente s'ha mostrat aquest dilluns partidari d'un procés de primàries assegurant que son "la millor manera per poder decidir quina és la persona més adequada". Una opinió diferent a la que ell mateix va expressar la setmana passada quan va manifestar que veia "molt difícil" un procés de primàries i va apostar perquè fos el Consell Nacional qui decidís en cas d'haver-hi dos candidats.

Sembla que cada vegada hi ha més consens intern per celebrar un procés de primàries però el partit no ho decidirà fins el 3 de setembre quan es reuneixi el Consell Nacional. En cas que Ridao es presenti, els consellers nacionals hauran de decidir en votació si es culmina el procés de primàries o si designen directament el candidat al·legant que l'avançament electoral al 20-N no deixa marge de temps suficient per un procés de primàries.

Abans que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciés l'avançament electoral, l'últim Consell Nacional d'ERC va decidir que si hi havia més d'un candidat se celebrarien primàries. Però, amb previsió d'un possible avançament electoral, també va aprovar una clàusula que deixa la decisió en mans del Consell Nacional si es considera que no hi ha temps suficient per un procés de primàries. Així doncs, el Consell Nacional del 3 de setembre haurà de decidir si la data del 20 de nombre deixa prou marge de maniobra.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Joan fletxa Palamós.
10 d'agost de 2011, 18.33 h

#14 No sé si solament ets militant d'ERC ( que no Esquerra) o també hi mames de la vaca i per aixó defenses amb tan d'ènfasi l'actual direcció i demés. Un servidor de jove he militat sempre, incloent'-hi els temps encara de dictadura, en partits i assossiacions independentistes fins que a l'any 1988, procedents de Nacionalistes d'Esquerra, una colla ens varem agregar a ERC amb l'esperança d'endegar una lluita ferma i democràtica a fi d'aconseguir els drets inalienables de Catalunya. De... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
anna fletxa militant d'ERC
10 d'agost de 2011, 17.40 h

#11. Hola Xavier.
Discusions i baralles n'hi ha a tot arreu, nomes que hi hagi dues persones, ja veuen les coses diferents, dons imaginat quan n'hi ha milers. El que passa es que, uns ho esbomben i uns altres no.
Quan discusions i problemes, els amics diuen que no té importància i ajuden. En canvi els enemics el que fan es, fotre el dit a la nafra per a destruir.
I aixó es el que s'ha fet sempre amb ERC qué, per a ser un partit independentista, es l'enemic natural dels botiflers i traidor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan fletxa Palamós.
10 d'agost de 2011, 16.26 h

Aneu, aneu a votar !!! Els cagats traidors i botiflers, des del penjabanderes espanyoles Puigcercós fins el seu protegit Junqueras us esperan amb delit. Fa dies que no han exercit la seva retòrica i segurament tindràn slogans més engrescadors ( si és posible) que els que han anat escampant fins ara. Lo fotut per ells, és que no s'adonen que l'engany s'ha acabat i les poltrones també. Ho sento pels benaventurats que insisteixen en portar la vena als ulls.
Un ex- militant de 23 anys de co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi P. fletxa Barcelona
10 d'agost de 2011, 12.29 h

Xavier, jo no crec gens en l'abstenció si realment ets catalanista independentista o el que siguis. És veritat que ara hi ha diverses opcions indepes que es presenten a les eleccions. És veritat que això genera divisió però també opcions diferents de vot. I per poc que ens agradin uns o altres, crec que la millor manera de defensar a la societat catalana és votar per per qualsevol opció independentista. I fins i tot et diria que abans que l'abstenció és millor votar ICV o CiU. Qualse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
xavier fletxa Tarragona
10 d'agost de 2011, 11.10 h

Bon dia Anna. Només vull puntualitzar-te que el dia 28-N em vaig abstenir tal i com he anat fent a les darreres eleccions. I per què?. Doncs perquè amb tristesa he observat com ERC s'enfrontaba en una guerra interna fratricida, i perquè també he constatat la divisió i subdivisió de l'independentisme a Catalunya. Uns i altres no m'he donat cap altra opció: l'abstenció. I és el que faré el proper dia 20-N. Per la resta d'amics i amigues que ens vàrem reunir ahir no puc opinar, tot i q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
anna fletxa militant d'ERC
9 d'agost de 2011, 22.46 h

#9
Moltes gràcies per a dedicar-me un post a tarragonadigital.cat, ja l'he llegit, i com que no ets votant d'ERC, no us preocupeu els 9 de com es fan les coses a can ERC.
En realitat la vegada que vas votar a ERC, no vas votar a aquet partit, vas votar en contra del aznar, i per una vegada que el vas votar, no et dona dret a criticar-nos. Pots criticar al partit que normalment votes.
Les critiques dels que no voten a ERC, nomes son per a fer mal, i el mal d'ERC es escoltar-les.
Si ets indepen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
xavier fletxa Tarragona
9 d'agost de 2011, 21.57 h

Dedicat a l'Anna, la del comentari nº 5:
Anna llegeig si vols e post que t'ge dedicat a http://www.tarragonadigital.cat
Salut Anna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
9 d'agost de 2011, 18.03 h

#7 Es evident que això pot passar, Peró en qualsevol cas serà una decisió lliure i democràtica, pressa pels militants d'ERC i mai pels que només volen la total destrucció del partit nacional de l'esquerra independentista i al costat de crítiques i insults a persones i ciutadans que creuen amb el projecte nacional d'ERC per l'alliberament nacional de la nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'agost de 2011, 15.17 h

#5 Les opinions dels qui no són del partit no compten? Que us votin només els del vostre partit, ànims ja queda poc per aquesta fita. Tristament el partit l'esteu destruint vosaltres, no cal que us ajudin els qui no són del partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Galderic fletxa Perpinyà
9 d'agost de 2011, 10.31 h

#1 Es pot saber perquè crides?
Amb aquesta manca d'educació i de respecte és evident que tu ni ets, ni seràs mai, militant d'Esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.