directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rivera alerta que CiU i PSC estan pactant una Llei electoral que afavoreix el bipartidisme i acaba amb la pluralitat

Demana que al setembre s'obri una ponència al Parlament amb el text dels experts com a punt de partida

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avisat que CiU i PSC estan pactant un sistema que porta a un bipartidisme a Catalunya i acaba 'amb el pluralisme polític i amb un Parlament amb dos i tres partits amb un grup mixt'. En una entrevista a l'ACN, Rivera ha manifestat que el sistema de doble llista fa que 'molts escons puguin ser PSC o CiU pràcticament'. Ha indicat que 'seria un frau a la voluntat dels que han mostrat la voluntat de fer una Llei electoral i de bona part de la ciutadania que vol que es respecti la participació'. Ha demanat que al setembre s'obri la ponència al Parlament sobre la Llei electoral i es posi com a punt de partida el text dels experts de la passada legislatura.

Comparteix
   


Etiquetes
Ha explicat que han mantingut contactes amb membres del Govern per parlar sobre la Llei electoral i l'hi van traslladar que PSC i CiU havien mantingut converses i que no hi havia cap posicionament d'acord més enllà d'intercanviar idees. Ha destacat que des del Govern els hi diuen 'que perquè hi hagi acord necessiten el PSC com a mínim i primer volien saber si hi havia possibilitats'. Així mateix, ha reconegut que els hi fa una mica de por 'des del punt de vista democràtic' ja que, per una banda, la demanda social és que no hi hagi bipartidismes i ni una llei electoral tancada i en canvi les propostes de CiU i PSC vagin en un altra sentit. De fet, ha respost amb un sí quan se li ha preguntat si creu que CiU i PSC volen anar amb un pacte precuinat a la comissió. 

Rivera ha apuntat que li van plantejar al Govern que el document dels experts de la passada legislatura havia de ser la base. Ha assenyalat que aquesta és la seva proposta; un text, ha dit, 'que no satisfà ningú però tothom entén com un document que dóna un pas endavant de la qualitat democràtica'. Ha recordat, entre altres aspectes, que el document parla de desbloquejar llistes, de menys despesa electoral i un sistema més proporcional que l'actual. Rivera ha declarat que ells anirien més enllà apostant per llistes desbloquejades absolutament i que el pes territorial tingués menys pes i fos un ciutadà, un vot. 

Ponència, al setembre

Ha dit que Ciutadans demanaran al setembre que s'obri amb una ponència sobre la Llei electoral i ha assenyalat que volen anar més lluny i que sigui una ponència 'amb llum i taquígrafs'. 'És un tema essencial que ha sorgit de la ciutadania, de plataformes civils i ILP's i del moviment del 15M', ha afegit. Rivera ha considerat que seria un 'exercici de transparència' que hi hagués una comissió oberta on no hi hagués 'la típica negociació de tants escons per tu i tants per mi'. Ha alertat que un dels riscos és que la norma es faci més pensant amb els escons que beneficien els partits que no amb el sistema que es modifiqui. 

Preguntat per si no era millor esperar a les eleccions generals, Rivera ha admès que es 'podrien esperar tres mesos per ser pràctics, però la realitat és que es pot obrir la ponència i posar el document dels experts sobre la taula'. Ha advertit que si no s'obre s'anirà a la constitució del nou govern i s'esperarà al gener. Ha recordat que el president Mas va dir que en dos anys hi hauria d'haver una Llei electoral i ha manifestat que a Ciutadans els hi agradaria que al pròxim estiu amb serenor i calma i treballant poder oferir als ciutadans un pacte d'una ponència el més àmplia possible. 'CiU i PSC sumen aquesta majoria qualificada, però el Parlament té set grups parlamentaris', ha destacat.

'No hi ha front comú' pel pacte fiscal sense C's

Per altra banda i després de la reclamació del president de la Generalitat, Artur Mas, de fer un front comú per reclamar el pacte fiscal a Madrid, Rivera ha assegurat que no hi pot haver front comú perquè Ciutadans està en contra de 'tornar al passar per fer concerts econòmics'. Creu que és una irresponsabilitat que CiU digui que la pròxima legislatura demanarà un concert econòmic. 'El país necessita el contrari: unió i suma i fer un pacte d'Estat darrera un govern fort'. Rivera ha dit que a diferència del que proposa CiU a Europa s'aspira a una homogeneïtzació de fiscalitat i a una unió política. 

El líder de Ciutadans creu que el PSC ara desperta al demanar que s'ajornin els treballs de la comissió parlamentària sobre el concert. Ha indicat que ja van votar que no a la comissió i ha ressaltat que PP i PSC 'per la seva voluntat de pacte continu amb CiU es va abstenir'. 'Haurien d'haver votat en contra d'obrir la comissió', ha assenyalat. En aquest sentit ha estat clar: 'Volem que s'acabi aquesta comissió'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Martines fletxa Cornellà
11 d'agost de 2011, 11.15 h

Estan acomplexats, ressentits i desorientats perquè han nascut aquí i no són catalans. Però "lo bo" és que no en són perquè no en volen ser, ningú els ha dit mai res, són pel.lícules que es munten ells: que els persegueixen uns "nazis" disposats en qualsevol moment a fer-los no se sap què, etc. Hi ha cinisme i falta de respecte en la seva actitud, però també un pòsit d'hostilitat i paranoia; càlcul, però partint d'un odi ben sincer, profund i unilateral. Potser hi ha un problema... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa bcn
11 d'agost de 2011, 10.03 h

Uns "paius" que no han demostrat mai respecte per Catalunya, no s'han ni de llegir. Jo no els dono ni aquesta possibilitat.
VISCA CATALUNYA LLIURE ! de individus com aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
11 d'agost de 2011, 07.25 h

Quan siguem independents, els 2 paios de la foto seran els primers que deportarem al seu pais d´origen.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
11 d'agost de 2011, 07.24 h

Els 2 estrangers de la foto... de quin pais son?? d´aspaña, oi?? doncs que hi foten a casa nostra??
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
10 d'agost de 2011, 23.11 h

C´s, PP, CiU i PSC son la mateixa merda unionista.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
10 d'agost de 2011, 13.19 h

Ull, que a mi el Rivera em fa fàstic, però això de la llei electoral no és el primer que ho denuncia i s'hauria d'estar atents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
10 d'agost de 2011, 10.46 h

NECESSITEM que tota la purria del món ens vingui cap aquí,així potser, sols potser que ens deixen de TRACTAR de XENOFOBS-RACISTES- FACISTES?- INTOLERANTS ----SI, SI, SI, per a que estigues BEN CONTENT ho diré.....VISCA TOTS ELS CRIMINALS=LLADRES=CAMORRISTES dell món, els que estan ben callats, molt ben callats son els MULTIMILLONARIS que ENCARA EN VOLEN MES!!!!. I....MES I....MES i tú,tú, tú ATRASAT MENTAL VOTAN A FAVOR DÉLLS!!!! content eh? si sempre,sempre, sempre el teu VOT a sigut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.