directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 08:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament tria la direcció que pilotarà la candidatura independentista pel 2010

S'espera l'assistència de més d'un miler de persones a l'assemblea

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'associació Reagrupament, liderada per l'exconseller i exmilitant d'ERC Joan Carretero, encara aquest dissabte la seva primera assemblea nacional (seguiu-la en viu mitjançant el Tumblr de directe!cat) que escollirà entre 72 candidats (pdf) les 18 persones que formaran l'executiva i el president que han de liderar el moviment que ha de desembocar en una candidatura independentista per a les properes eleccions. Amb el lema 'Independència i democràcia', l'assemblea votarà la ponència política (pdf) que fixa la declaració unilateral d'independència des del Parlament i la regeneració democràtica com a eixos bàsics. Uns 1.100 associats dels més de 2.000 que integren Reagrupament s'han inscrit per participar a l'assemblea, on es preveu l'assistència de 60 personalitats del món acadèmic, econòmic i sobiranista.
joan carretero, emili valdero, reagrupament
Comparteix
   

La primera assemblea nacional de Reagrupament se celebrarà al Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona a partir de les 10 del matí d'aquest dissabte 3 d'octubre. Durant el matí, es constituirà la mesa i se sotmetran a anàlisi i votació els informes de situació i gestió de l'associació, la modificació dels Estatuts i es debatrà i sotmetrà a aprovació el reglament d'organització i funcionament i la ponència titulada també 'Independència i Democràcia'.

La comissió executiva s'escollirà a la tarda. Opten a l'executiva 72 candidats, entre ells el mateix Carretero o el fundador del corrent independentista de CDC Conferències Democràtiques de Catalunya Joan Fonollosa. Un cop escollida l'executiva, es constituirà i els 18 membres triaran entre ells el president. Reagrupament assegura que la meitat dels candidats no prové de cap militància política prèvia.

S'ha confirmat que assistiran a l'assemblea 60 personalitats del món acadèmic, econòmic i sobiranista, si bé no se n'ha avançat cap dels noms. Es tracta, això sí, d'una 'assistència de luxe', asseguren. Entre la llista de convidats hi figurava el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta –que va manifestar plena consonància amb els plantejaments de Reagrupament després que Carretero l'invités a incorporar-s'hi-, que no ha confirmat la seva assistència a l'assemblea, segons les mateixes fonts.

Candidatura per 'esberlar' el panorama polític

La ponència política (pdf) que se sotmetrà a aprovació a l'assemblea nacional fundacional de Reagrupament com a associació –tret de sortida a bastir una xarxa que permeti promoure la nova candidatura independentista a les eleccions de 2010- es fixa en dos eixos bàsics, en la línia de la proposta de candidatura independentista d'ampli espectre llançada per Carretero l'abril de 2009 que li va costar un expedient disciplinari i la posterior sortida d'ERC. Es tracta de la promoció d'una candidatura transversal per la proclamació unilateral de la independència des del Parlament, seguida d'un referèndum vinculant per ratificar la decisió, i la regeneració democràtica. La forma que tindrà la candidatura, però, la decidirà l'assemblea els pròxims mesos.

La ponència de Reagrupament defensa la necessitat d'una candidatura que defensi des del Parlament la declaració unilateral d'independència que doni resposta al creixement de la base social del sobiranisme i la regeneració democràtica per combatre la creixent abstenció. Reagrupament creu que només així es pot treure Catalunya del 'marasme en què es troba'. A més, consideren que la 'perpetuació de l'espoli fiscal' amb el nou model de finançament i la 'incertesa' per la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut posa en evidència la 'necessitat' d'una candidatura independentista transversal. Creuen que l'eventual irrupció al Parlament d'una força política amb aquest objectiu esdevindria una 'falca que acabarà esberlant el somort panorama polític i electoral català'. La ponència explicita que la via no és ERC ni CiU. Ara bé, també afirma que buscaran la 'màxima adhesió per part de la resta de forces polítiques' que comparteixin els seus objectius.

En matèria de regeneració democràtica, la ponència de Reagrupament que es votarà aquest dissabte proposa un sistema electoral de llistes obertes, la limitació de mandats, la limitació i publicitat dels càrrecs electes i del Govern, control i transparència en la despesa, l'eliminació del 'nepotisme i el clientelisme', la limitació de càrrecs i un règim 'estricte' d'incompatibilitats que prohibeixi l'acumulació de càrrecs, entre altres.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
4 d'octubre de 2009, 10.07 h

D´ARA ENDAVANT TINDREM

Els que volem la INDEPENDENCIA i els que NO, els que volem la LLIBERTAT i els que NO, els que volem seleccions i els que NO, els que......volem, i els que NO!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.