directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Una escultura commemorarà la consulta independentista a Arenys de Munt

La veïna Arenys de Mar té 'enveja sana' i també prepara un referèndum

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de l'èxit aconseguit amb la consulta sobre la independència de Catalunya que s'estén (vegeu mapa) pel país, Arenys de Munt vol recordar el 13 de setembre de 2009 i per això aixecarà una escultura commemorativa al municipi. Així ho ha votat el consistori arenyenc després d'una moció presentada per la CUP que ha tingut el suport d'ERC, CiU i AM2000. Aquest èxit justament és el que ha fet que a la població veïna Arenys de Mar sentin 'enveja sana' i ja comenci a preparar la seva pròpia consulta amb una setantena de persones col·laborant en la organització a càrrec també del Moviment Arenyenc Per l'Autodeterminació (MAPA).
arenys de munt consulta independentista
Comparteix
   

La portaveu d'aquesta iniciativa, Roser Maresma, explica, però, que la consulta d'Arenys de Mar no es farà el pròxim 13 de desembre, com tenen previst fer molts altres municipis, sinó que s'esperaran fins l'any 2010, possiblement al març o l'abril. El Moviment Arenyenc Per l'Autodeterminació (MAPA), que va organitzar la consulta d'Arenys de Munt, podria aixoplugar també la iniciativa d'Arenys de Mar.

El MAPA torna a entrar en escena i ara podria donar aixopluc a la consulta independentista d'Arenys de Mar. El moviment abraça els dos Arenys, però el seu nucli actiu es concentra, sobretot, a Arenys de Munt. La secció del MAPA a Arenys de Mar porta uns anys inactiva i ara es planteja tornar-se a activar per aixoplugar la consulta independentista que es vol fer al municipi. Segons detalla Roser Maresma, no es crearà cap nova plataforma, sinó que s'aprofitarà l'oferiment que ha fet el MAPA per gestionar l'organització de la consulta. La setantena de persones interessades en participar d'aquesta iniciativa es tornaran a reunir durant els pròxims quinze dies per configurar les diferents comissions encarregades d'organitzar la consulta.

La portaveu d'aquest col·lectiu explica que l'organització d'un esdeveniment com aquest requereix temps i que, per tant, no es podran sumar a la convocatòria prevista a nivell nacional pel 13 de desembre. Segons Maresma, la consulta d'Arenys de Mar es farà ja l'any 2010, segurament entre els mesos de març i abril.

Pel que fa a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, aquest encara no ha oficialitzat el seu suport a la iniciativa, però està previst que durant el ple del mes d'octubre s'aprovi una moció en aquest sentit. ERC serà el partit que la presenti i podria tenir el suport de CiU i, també, d'algún regidor socialista. El PSC donarà llibertat de vot en aquest punt perquè algun dels membres de la seva llista hi són com a independents.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Albert fletxa Porqueres
6 d'octubre de 2009, 16.45 h

Peinafiel, la teva tasca en favor de la recuperació de l'economia és inestimable



Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 d'octubre de 2009, 19.24 h

Gracias por la información del alcalde de Móstoles, en Premia de Dalt también prodriais organizar una algarada como Arenys de Munt, para iros entreteniendo mientras la ecónomia se va ha hacer puñetas, con un poco de suerte nos podriamos saludar antes de fin de año todos en el INEM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert fletxa Premià de Dalt
3 d'octubre de 2009, 11.42 h

Peinafiel,no es segur, peró he sentit a dir que es và desestimar posar en el monument el nom del vostre venerat "Alcalde de Mostoles 1.808"

¡Apa! que no aniràs a Itaca


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'octubre de 2009, 20.15 h

Buena idea la escultura ésta la podeis levantar a vuestro querido alcalde por ser el primero en mandar ALCALDADAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.