directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'altra 'tercera via': de la proposada per Albert Rivera a la que reivindica Duran i Lleida

El candidat de CiU critica que populars i socialistes es passin el dia barallant-se en comptes d'arribar a acords per sortir de la crisi

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No fa gaires dies, Albert Rivera parlava d'una coalició de Ciutadans amb UPyD per concórrer conjuntament a les eleccions espanyoles del 20N i oferir, així una 'tercera via' constitucionalista que havia de garantir més estabilitat. El partit de Rosa Díez, però, es va desentendre de la proposta de Rivera i al final C's es quedarà a casa en la cursa per obtenir representació a Madrid. Aquest dimecres, però, la idea ha trobat relleu. El candidat de CiU a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha reivindicat com a 'tercera via' entre populars i socialistes, la que 'garanteix' centralitat i catalanisme a Madrid. Al llarg de la jornada de treball per preparar el programa electoral que han fet avui, Duran ha dit: 'No ens veiem en un govern o un altre, només ens veiem defensant els interessos de Catalunya'. En les mateixes declaracions, el líder democristià ha donat per feta una majoria absoluta del PP tot i que no ha estalviat les crítiques als populars i als socialistes a qui ha acusat d'estar tot el dia 'tirant-se els trastos pel cap' i no apropant posicions per arribar a un Pacte d'Estat amb mesures per sortir de la crisi.
Duran, Unió, UDC
Comparteix
   


Etiquetes
Josep Antoni Duran i Lleida ha erigit CiU com la 'tercera via', el camí entre PP i PSOE per garantir el centralisme i, sobretot, la defensa de Catalunya a Madrid. CiU s'ha reunit aquest dimecres a Begur per començar a preparar el programa electoral per a la pròxima cita, a les generals. Duran i Lleida ha donat per feta una majoria absoluta del PP i creu, per tant, que el pròxim president del govern espanyol serà Mariano Rajoy.

Tot i això, ha assegurat que en cap moment s'han plantejat si entrar o no en el futur govern de l'Estat i ha afirmat que CiU 'no es veu en cap govern en particular'. En aquest sentit, ha afirmat que la federació nacionalista té les mateixes reivindicacions tant si governa el PSOE com si governa el PP. 'Traslladem les nostres demandes tant al PP com al PSOE, per això quan demanem un pacte d'Estat el demanem a tots', ha afirmat Duran i Lleida.

El candidat nacionalista ha adreçat dures crítiques contra socialistes i populars i ha qualificat de 'vergonyós' que mentre hi ha una crisi econòmica 'greu' i calen mesures urgents per crear ocupació i buscar una sortida, els candidats dels partits majoritaris es dediquin a 'barallar-se tot el dia' i a enfrontar-se per qüestions com la lluita antiterrorista. Una de les prioritats de CiU per al pròxim mandat, ha avançat Duran i Lleida, és impulsar el fallit pacte entre totes les forces per impulsar mesures anticrisi i, principalment, reclamar un pacte fiscal per a Catalunya.

'El pacte fiscal és fonamental per poder tenir més diners per afrontar reptes com generar ocupació o reactivar l'economia productiva', ha afirmat Duran i Lleida. De fet, CiU ha creat quatre meses sectorials que s'encarregaran de perfilar les propostes sobre quatre grans eixos: reactivar l'economia i generar ocupació, treballar pel futur centrant-se en trobar sortides per als joves, defensar la classe mitjanes i relligar propostes per garantir la cohesió social i, finalment, un eix que anomenen de 'qualitat democràtica' que se centrarà en trobar fórmules per aprimar l'administració i contenir la despesa.

Sacrifici estatal i dels territoris

El candidat de CIU a les general creu que encara és hora que l'Estat espanyol i altres territoris emprenguin mesures contundents per reduir el dèficit, tal com ha fet Catalunya. En aquest sentit, Duran i Lleida ha acusat els socialistes 'd'arruinar el país' i de portar una política de 'pa per a avui i gana per a demà' i ha posat com a exemple la proposta estatal de demanar a les empreses un avançament en el pagament de l'impost de societat. 'Si després no tenen beneficis i han de retornar diners, com ho faran', s'ha preguntat Duran i Lleida que exposa que per a CiU l'única opció és incentivar fiscalment les empreses perquè reinverteixin beneficis.

Duran i Lleida sosté que les dues grans partides de despesa de l'Estat són pagar aturs i amortitzacions de deutes i que, per tant, les polítiques estatals han de passar per generar ocupació i retallar l'administració per generar menys deute. Com a exemple concret, Duran i Lleida aposta per suprimir el Ministeri de Cultura perquè les competències són autonòmiques.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
11 d'agost de 2011, 13.15 h

#4 Ara comprenc la pobresa de participació d'aquest mitjà de informació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
11 d'agost de 2011, 07.22 h

Duran=mal catala per molt CAT que porti a la matricula
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 d'agost de 2011, 22.29 h

alert(5);


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Andreu fletxa Barcelona
10 d'agost de 2011, 22.07 h

Doncs això del Rivera i la Rosa Diaz està força bé: podria dividir el vot nacionalista espanyol, restant possibilitats a PP i PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 d'agost de 2011, 21.04 h

#4 M'agradaria saber, per que han censurat el meu comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'agost de 2011, 20.59 h

Aquests vividors de la política, se inventen les mil c


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ares fletxa bcn
10 d'agost de 2011, 19.18 h

Cada dia la trobo més lletja. Em recorda a la bruixa de les 3 bessones, sense perruca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
VIA sense retorn directa a Espanya fletxa l'unic camí es anar cap a la INDEPENDÈNCIA Força ERC..!!
10 d'agost de 2011, 18.53 h

Les 3 vies, ens porten cap a la ruïna total com a nació i poble que volen ser lliures. EXPULSEM les 3 vies a fora del camí....!! catalans i catalanes del mon sencer, prou de perdre el temps amb unionistes convergents amb Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 d'agost de 2011, 17.57 h

( L'altra 'tercera via': de la proposada per Albert Rivera a la que reivindica Duran i Lleida" )

Doncs rés! A cagar a la via s'ha dit! O millor encara, a dormir a la via, total, . . . .!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.