directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Cardona contra la supressió del servei d'urgències de la ciutat

El consistori crida la ciutadania a mobilitzar-se i centenars de cardonins han improvisat una cassolada

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Cardona ha cridat la població a mobilitzar-se contra la supressió del servei d'urgències durant les nits i caps de setmana prevista pel Departament de Salut i que entrarà en vigor el 19 de setembre. L'alcalde, Ferran Estruch, ha assenyalat que el consistori està 'totalment en desacord' amb aquesta mesura i la considera 'greument contrària' al dret ciutadà d'assistència sanitària. Segons el batlle, la proposta de la Generalitat és centralitzar el servei a Súria però així 'es deixarà la població una mica desprotegida'. El consistori ha convocat aquest dimecres una assemblea informativa, s'ha llegit un manifest en contra la retallada i finalment els ciutadans han improvisat una cassolada.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, 'és fonamental' que la societat civil es mobilitzi en contra la decisió de suprimir el servei d'urgències mèdiques durant les nits, els caps de setmana i festius. 'L'Ajuntament avançarà en el camí institucional amb tot allò que estigui a les nostres mans, però és la població qui ha de prendre partit, mobilitzar-se i manifestar el seu rebuig', ha afegit.

La decisió de Salut de suprimir el servei d'urgències del CAP de Cardona durant les nits, els caps de setmana i festius a partir del 19 de setembre no només afectarà al municipi de Cardona (Bages) sinó també al municipi rural veí de Montmajor.

Unes 300 persones han omplert la sala de plens del consistori cardoní per escoltar les explicacions de l'alcalde i gairebé un miler de ciutadans s'han aplegat a la plaça per assistir a la lectura del manifest en contra la supressió del servei d'urgències mèdiques. Un cop finalitzada la convocatòria, alguns ciutadans han improvisat una cassolada i també es podia llegir alguna pancarta en contra els ajustos pressupostaris del govern. El manifest llegit es va escriure conjuntament el passat 5 d'agost amb entitats, associacions i partits polítics de Cardona en mostra d'unitat del territori.

Arguments 'de pes'

Segons Estruch, els motius per estar en contra la supressió del servei d'urgències són arguments 'de pes'. En primer lloc, la proposta de la Generalitat de concentrar el servei d'urgències a Súria significarà que un sol equip mèdic, format per un metge i una infermera de guàrdia, passaran de cobrir 130 quilòmetres quadrats -territori de Cardona i Montmajor- a gestionar-ne 380. Aquesta nova àrea, segons ha explicat l'alcalde, afegirà les urgències dels dos municipis a les de Súria, Callús, Sant Mateu del Bages i una part de Navàs.

D'altra banda, el batlle ha assegurat que la dispersió i extensió geogràfica de la població fan 'inviable' el compliment de la legislació d'implantació de l'atenció primària de salut de Catalunya. En aquest sentit, per exemple, se superaran els 30 minuts fixats en temps de desplaçament entre el domicili de la persona que necessita atenció mèdica i el centre hospitalari. Entre les poblacions de Cardona i Montmajor hi ha més de 400 masies rurals escampades pel territori.

L'alcalde ha explicat que la mitjana d'edat de les persones que s'atenen al CAP de Cardona és 'molt alta'. En concret, una quarta part dels ciutadans de Cardona supera els 65 anys. Estruch ha afirmat que, 'sens dubte', la supressió d'aquest servei afectarà a aquest grup d'edat 'que sovint compta amb menys recursos'. A més, l'estat de les carreteres i la impossibilitat de disposar de cobertura mòbil en algunes zones, 'no ajuda a la bona comunicació', ha afegit el batlle.

Estruch i l'alcalde de Montmajor, Josep Maria Corominas, estan a l'espera que el conseller de Salut els concerti una entrevista. Els batlles volen explicar a Boi Ruiz la problemàtica del territori i fer 'reconsiderar' a la Generalitat la decisió de suprimir el servei. 'Esgotarem totes les vies de negociació possibles', ha afegit Ferran Estruch.

Ambdós alcaldes han afirmat no estar en contra les retallades ' perquè en temps de crisi són necessàries', però no creuen que el fet que Súria absorbeixi les urgències de Cardona i Montmajor 'suposi un estalvi que compensi la pèrdua d'aquest servei'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
12 d'agost de 2011, 17.05 h

#12 No siguis MENTIDER, que tu del PSUC els anys 70, RES DE RES, i sinó, digues quins eren els dos principals responsables del PSUC a l'Empordà, durant aquells anys. ETS MÉS FALS QUE UN SEVILLANO, però, essent a més a més un RUC, ignores que ÉS MÉS FÀCIL DESCOBRIR UN MENTIDER QUE NO PAS UN COIX.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa bcn
12 d'agost de 2011, 12.08 h

Jo em pregunto perquè la generalitat fa aquesta acció tan irreverent i catastrofista?. Com es pot dir en campanya electoral que no ho farà i és fa com en cap altra partida. Només per això s'haurien de retirar de la política, mentiders i pocapena!
No voteu mai més a CIU és el terrorista més fort dins casa nostra, que des de que van guanyar les eleccions no ens deixen viure en pau i a sobre no ens expliquen res de les seves accions a no ser que ho fan per a salvar a españa, sense sabe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ivan fletxa Avinyó
11 d'agost de 2011, 20.08 h

#13 La samfaina mental que tu dius es tan considerable que primer escriu tot un comentari, el #9, despotricant de l'esquerra, i després, en el comentari #12, mentre per una banda diu que no l'interessen coses com l'internacionalisme proletari", per l'altra diu que perquè l'esquerra recuperi la credibilitat ha de retornar de nou als postulats de Marx!. O sigui, la seva conclusió és que l'esquerra és una ideologia nefasta i la seva solució és tornar al comunisme. Genial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ivan fletxa Avinyó
11 d'agost de 2011, 19.50 h

#12 El "manifest comunista" el va escriure Marx i no Lenin. Un antic PSUCquero com tu no sap això?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jordibcn fletxa Barcelona
11 d'agost de 2011, 19.41 h

#12 Com a català (des del punt gastronòmic) t´he de dir que tens una samfaina mental.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 d'agost de 2011, 19.31 h

#10 Des dels governs de Felipe González i la decepció que em varen produïr les esquerres després de la transició després d'haver-me'la jugat durant la dictadura militant al P$UC amb responsabilitats de lluita antifranquista que em podiian haver costat molt cares.

Desprérs de la dictadura tots els partits d'"esquerres" es varen omplir de trepes que només volian un càrrec i viure del momio, fou a les hores que vaig tornar als origens familiars d'ERC, però com que ja estaba molt escarme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
11 d'agost de 2011, 18.36 h

Churchill és un dels ídols de la Fundació Catalunya Oberta, la dels prenafetistes. Mmmmmm...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ivan fletxa Avinyó
11 d'agost de 2011, 18.31 h

#9 Per curiositat, quants anys fa que tens aquest concepte tant dolent de les esquerres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 d'agost de 2011, 18.11 h

Efectivament, estem parlant d'una questió politica, i un politic com Winston Churchill, de dretes, si, però carregat de raó, ja va dir fa més de 60 anys aixó:

"El socialisme és la filosofia del fracàs, el credo de la ignorància y la prèdica de l'enveja. La seva virtut inherent és la distribució igualitària de la misèria".

Fixeu-vos be en l'ùltim troç de la frasse: "La seva virtut inherent és la distribució igualitària de la misèria".

Una sentencia premonitòria de la que a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 d'agost de 2011, 17.46 h

Aixooo.... eehh... otti tu, ara no man racoldo de ca anaba a dir! (on tinc les pattiyies pal selbell??!!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.